Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Toiveiden äänestys

1234568

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  HolofernesHolofernes Member Viestejä: 3

  Moi

  Silent Gliss -verhojen ohjaukseen toivoisin tukea, vai liekö jo saatavilla ubisysin J1 avulla?

 • Valinnat
  JereJere Member, Cozify Viestejä: 58 mod

  Hei Holofernes,

  Jos verhoihin sisältyy verhomoottori, voi sitä ohjata Ubisys J1 avulla kunhan laitteen jatkuva virrantarve ei ylitä 500VA ja piikit eivät ole yli 2.5A.

  Ystävällisin terveisin,

  Jere / Cozify

 • Valinnat
  HolofernesHolofernes Member Viestejä: 3
  editoi lokakuu 2020

  Hei Jere,

  ja kiitos, nuo ehdot täyttyvät. Itse asiassa moottoria 9020 ohjataan kaukosäätimellä 868 MHz taajuudella. Onko näköpiirissä, että Cozify itsessään tukisi tätä ominaisuutta ja vältytään erillisen ubisys-ohjaimen lisäämiselta väliin? Ja jos vielä ei, niin tämä olkoon toiveeni :-)

  Post edited by Holofernes on
 • Valinnat
  M_KM_K Member Viestejä: 4

  Moi!

  Tuli hommattua pyöreitä xiaomi mi lämpötila/kosteus - antureita sekä ovitunnistimia. Ovat zigbee vehkeitä, ilmeisesti aqara-sarjaa ennen markkinoille tullutta. https://zigbee.blakadder.com/Xiaomi_WSDCGQ01LM.html

  Pariutuu kyllä nimellä lumi.sens. Mutta cozify pitää niitä seinäkytkiminä. Paristotaso näkyy mutta ei lämpötilaa/kosteutta.

  Ovisensori, sekin pyöreämpi malli kuin aqarat, ei pariudu ollenkaan..

  Onko mahdollista saada näitä toimimaan?

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Voisit laittaa noista kommentit tuohon ketjuun: https://forum.cozify.fi/discussion/1058/zigbee-kaeyttaejien-toimiviksi-testaamat-laitteet niin saadaan käyttökokemukset yhteen paikkaan koottua.

  Varmin tapahan on tsekata etukäteen jo nuo tuetut laitteet, niin ei joudu pettymään. Osa ilman tukea olevista laitteista asentuu ongelmitta, osa vajavaisena ja osa ei lainkaan.

  Tästä ketjusta on toiveita toteutunut ajoittain, yleensä ko toiveilla on ollut useampia kannattajia (Äänestä ylos -linkki)

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Tämän ketjun ensimmäisellä sivulla on jo esitys RuuviTagista. Ääniä näyttää olevan tällä hetkellä 31.

 • Valinnat
  JabaJaba Member Viestejä: 4

  Niin on, käytin esimerkkinä RuuviTagia mutta tosiaan yhtälailla kyse voisi olla mistä tahansa muustakin mitä haluaa mitata, mutta Cozify syystä tai toisesta ei sitä suoraan tue.

 • Valinnat
  TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 121 ✭✭

  Tuki Danfoss Ally-patteritermostaateille (Zigbee) olisi hyödyllinen ominaisuus. Asiaan liittyvää keskustelua:

  https://forum.cozify.fi/discussion/comment/6580/#Comment_6580

 • Valinnat
  hilltunhilltun Member Viestejä: 2

  Tuki Adax lämpöpaneeleille. Google Home tukee jo ko paneeleita

 • Valinnat
  aki70aki70 Member Viestejä: 2

  Tuki 2- ja kolmekanavaisille Aqaran D1 seinäkytkimille.

  Nämä kytkimet toimivat verkkovirralla kuten "normaalit" kojerasiaan kytketyt kytkimet, mutta voidaan lisäksi ohjata etänä.

 • Valinnat
  KattinenKattinen Member Viestejä: 44
  editoi tammikuu 2021

  Tuki lämpötilan vara-anturille. Esimerkkinä semmoinen kun ulkolämpötilaa mittaava Nexan NBA-001 mittari tilttasi, paristot vähissä, mutta ei jostain syystä lähettänyt siitä viestiä vaan paristo oli jäänyt "Ok" tilaan. Paristojen vaihdon jälkeenkään ei palautunut Cozifyn verkkoon muuta kuin lisäämällä uutena laitteena ja muokkaamalla vanhat säännöt. Ulkovaraston ylläpitolämmityksen ohjaus perustui tuohon ulkolämpömittariin ja oli sanotaanko ei optimaalisessa tilassa kunnes huomasin.

  Sääntöön jos saisi siis siis optionaalisen lisäparametrin tyyliiin "jos primääri anturi X on tavoittamattomissa N minuuttia, käytä sekundääristä anturia Y". Estäisi turhia ongelmia tilanteissa joissa anturin pitäisi olla "vikasietoinen".

  Tämän voisi ehkä yleistää muihinkin antureihin ja sääntöihin kautta linjan, että jokaisella anturilla (lämpötila, kosteus, valoisuus, liike yms) olisi mahdollista olla vara-anturi.


  Pudeman edit: eikös tuo mainitsemasi Nexa ole 433 MHz laite, jota ei saa raportoimaan paristoa säännöllä? Olisiko nopein ratkaisu vaihtaa Zigbee laite tilalle?

  Kattinen vastaus: kyllä mä olen tuon Nexan saanut konfiguroitua yhdeksi paristohälytyksen ainakin periaatteessa antavaksi laitteeksi. Cozifyn käyttöliittymässä sille näkyy "Laitteen paristotaso: Ok". Näkyi tuo teksti vielä sittenkin kun ei ollut useaan päivään lähettänyt tietoja. Näytöllä oli "roskamerkkejä" eli ilmeisesti jännite oli laskenut niin alas että logiikka tilttasi. Zigbeethän osaa kertoa pariston voltit tarkastikin. Oliskohan tuo NBA-001 joku uudempi 433 MHz laite joka lähettää paristonsa osalta "Ok" / "Not ok" -tyyppistä tilatietoa? Tosin ei sovellus ongelmaa pystynyt hälyttelemään tässä yksittäistapauksessa ainakaan. Ehkä se ei ehtinyt lähettää paristotietoa ennen kuin jännite meni liian matalalle. Mielellään ottaisin Zigbee tai Z-wave anturin tilalle, jos löytyy semmoinen joka kestäisi sanotaan -40C saakka ja ulko-olosuhteita (ilmankosteus).

  Post edited by Kattinen on
 • Valinnat
  KattinenKattinen Member Viestejä: 44
  editoi tammikuu 2021

  Tuki auringon nousun ja laskun hienosäädölle sen mukaan miten etelässä tai pohjoisessa Suomea ollaan (leveysasteet, -minuutit ja -sekunnit). Tai vaihtoehtoisesti +-5 minuutin tarkkuudella säätäminen suhteessa nousuun ja laskuun.


  Pudeman edit: tämän ketjun toisella sivulla on esitys, jossa esitetään mahdollisuutta lisätä paikkakunta. Samoin palstalta löytyy muutaman vuoden takaa Cozifyn viesti, jossa käyttöliittymään tulisi mahdollisuus hyödyntää puhelimen paikannusta tätä varten.

  Kattinen edit: Ok, äänestin tuota aiempaa. Jos @lena_hc käyt myös äänestämässä sitä aiempaa, niin tämän "tuplan" voisi @Pudeman sitten adminina poistaa?

  Post edited by Kattinen on
 • Valinnat
  Hannu KumpulaHannu Kumpula Member Viestejä: 14 ✭✭

  Ikean verhot kits.

 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36
  editoi tammikuu 2021

  Laitteen luotettavuuden pisteytys ominaisuudeksi.

  Laitevahti -sääntö on toki jo vähän sellainen, mutta eihän sitäkään viitsi laittaa niin, että se paukuttaisi sähköpostia kamalan aktiivisesti jos laite osoittautuu olevan jatkuvasti pois pelistä. (kantama ei riitä, tai laite osoittautuu huonoksi)

  Olisihan se hienoa, että olisi jo valmiiksi laitteen tiedoissa suoraan jonkinlainen mittari joka kertoo, että kuinka hyvin se on ns. linjoilla. Etenkin ns. kriittisempien laitteiden osalta. Ovitunnistin/palohäly/vuotohäly yms.

  edit: https://forum.cozify.fi/discussion/1024/aloittelijan-kokemuksia-cozifystae#latest tuolla näköjään tiedettiinkin, että Wattlessa on juurikin tällainen ominaisuus. Eli pitäisi vissiin olla mahdollista toteuttaa.

  Post edited by Tuplajii on
 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36

  Cozifyn tuen kannustamana tästä 12V UPSeista äänestettävä toive.

  Keskustelun tynkä aiheesta: https://forum.cozify.fi/discussion/1107/12v-upsit-cozifyn-kanssa#latest

  Toiveena siis Cozifyn hyväksymä 12V UPS "tuetuksi laitteeksi" jolloin yksinkertaisesti virtalähteen vaihtamalla (fyysisesti vähän isompaan) saataisiin Hubi akkuvarmennetuksi.

  (esim. https://powerwalker.com/?item=10120431) Tuollaisella saisi ilmeisesti ainakin puolisen tuntia lisäaikaa jonka pitäisi taajamakäytössä riittää jo aika pitkälle murtohälytoimintojen turvaamiseksi.

 • Valinnat
  monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Ubisys:n laitteissa, esim S1 ja S2 on energiankulutuksen mittaus sisäänrakennettuna. Cozify voisi näyttää tämän myös käyttöliittymässä.

 • Valinnat
  samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 651 mod

  Sääntö, jolla saa ohjattua teemaa, jos yhteys laitteeseen katoaa, eli menee unreachable tilaan. Tällä säännöllä ja värivalolla olohuoneessa tai tekstiviestillä saisi kerrottua, jos yhteys johonkin kriittiseen laitteeseen katoaa. Ja pistorasiaohjaimella voisi resetoida esim. kadonneen FNIP yksikönkin.

  t. Samppa \ Cozify
 • Valinnat
  metsäpaholainenmetsäpaholainen Member Viestejä: 1

  Apple home tuki kiitos

 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36

  "Kunnolliset käyttöohjeet" onkin jo tuolla listoilla ollut.

  Mutta tuli mieleen, että jonkinlainen laajennettu "toteutusvinkit" -tyyppinen (wiki)tietokanta tms. olisi aikalailla jo oltava. Noissa ZEN -hommissakin luulisi olevan väkisin tarpeen, että olisi jotain yleisimpiä hyväksi toteutettuja sääntö/teema -ratkaisuja dokumentoituna ns. kädestä pitäen -tyyliin. Hommahan menee varmaan aika mahdottomaksi jos kerrostalollinen sakkia menee kokoajan väärä pää edellä puuhun.

  Kuitenkin melko yksinkertaisiinkin juttuihin liittyy aika usein joku kikka, joka on huomioitava, että lopputulos oikeasti toimii.

  Voisi olla jollekin inssiopiskelijalle hyvä homma testailla ja koostaa näitä vinkkejä, eikös siitä jo jotain lopputöitäkin ainakin AMK -tasolle irtoa?

  Syötteenä wikille ja apuna muutenkin toki toimii tämä foorumi nyt jo sellaisenaan (Ohjeet ja vinkit), mutta olisiko syytä lanseerata joku "Ilmianna toteutus johon olet tyytyväinen" -stickyketju johon käyttäjät ilmoittavat johonkin toimintoon liittyen käytössä olevat laitteet ja teemat/säännöt joilla on saatu aikaan toiminto joka toimii.

  Nyt kaikki on kuitenkin sekaisin tuolla ja niihin liittyy yleensä jotain ongelmanratkaisudialogia. Lopputulos jää usein aika epäselväksi. Stickyyn tulisi siis vain ja ainoastaan toimivat ratkaisut. (Jotka sitten voisi poimia tuohon vielä paremmin luetteloituun "toimintowikiin")

 • Valinnat
  valtterikovaltteriko Member Viestejä: 1

  Tuki WiZ-älylampuille.

 • Valinnat
  IlkkaIlkka Member Viestejä: 79 ✭✭
  Home assistant -integraatio. Sen jälkeen on melkein kaikki toiveet toteutettuna ja Cozify löytää oman paikkansa kokonaisuudessa.. ;-)
 • Valinnat
  PekkaNPekkaN Member Viestejä: 1

  Olisi loistavaa jos saisi tuen Nedis Smartlife zigbee tuotteille (Motonet, Kärkkäinen, cdon.com jne.). Näistä voisi lähteä liikkeelle:

  • Nedis SmartLife Ikkuna-/ovianturi Zigbee
  • Nedis SmartLife Kauko-ohjain ZigBee 4 ohjelmoitavaa painiketta

  Ostin kokeeksi tuollaisen kauko-ohjaimen ja kokeilin liittää sen Cozifyyn. Cozify kyllä tunnisti laitteen, mutta tunnisti sen älypistorasiaksi eikä kauko-ohjaimeksi.

 • Valinnat
  NirskaNirska Member Viestejä: 2

  SwitchBot.

  En tiedä millä kommunikointitavalla laite toimii, mutta jonkin sen tapainen olisi hyvä lisäys Cozifylle.

  Tarkoitus olisi asentaa sisäturvakameran viereen ja ohjata teeman mukaan:

  Kotona: SwitchBot kääntää näkösuojan kameran linssin eteen, jolloin meidän kotielämää ei voi kuvata näkymän peittyessä.

  Poissa: SwitcBot kääntää näkösuojan sivuun ja linssin näkymä on vapaa, eli jos hälytys tapahtuu, niin kameralla on haluttu näkyvyys.

 • Valinnat
  monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  @Nirska En tiedä oletko huomannut, mutta Cozifyn kanssa saa toimimaan yhdenlaisen toimilaitteen kyllä, joka on tarkoitettu oikeasti venttiilien sulkemiseen ja avaamiseen, mutta koska siinä on 90 asteen toimintakulma, niin kameran näkösuojankin siihen varmaan voisi helposti virittää.

  Kts. foorumilta "Käyttäjien omat kokoonpanot" ja sieltä "Aliexpressin Smart Valve".

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.