Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Toiveiden äänestys

1234579

Viestejä yhteensä

 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 156 ✭✭
  editoi kesäkuu 2020
  > @brgl kirjoitti:
  > Juolahtipa tuossa mieleen Zabbix-valvontaotusta räplätessä, että voisihan tuo Cozify-hubi lähetellä SNMP-trappejakin, jos syslogiin syytämisen toteuttaminen on hankalaa.
  >
  > Tosin, sitten pitäisi käyttöliittymässä pystyä asettamaan community-string ja mahdollisesti muita turva-asetuksia, eli ehkäpä se syslog-lähetys sittenkin olisi helpompi ja turvallisempi tapa saada sensori- ja/tai debug-dataa ulos rasiasta...
  >

  Sen mitä itse Zabbixia käytän niin en suosittele kyllä normitallaajalle. Mutta sitähän et toki sanonutkaan :smile:

  Vähän asiaa sivuten, pitäisi oikeasti jaksaa alkaa tutkimaan tuota julkista Python APIa josko sieltä löytyisi apuja.
  Voisin kuvitella että hirveän helposti ei tukea ulkoisille lokipalveluille saa, tai ainakin pitäisi olla sopiva (taloudellinen) intressi Cozifyllä alkaa totetuttamaan.
 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  editoi kesäkuu 2020
  Toivoisin mahdollisuutta laittaa päälle laitekohtaisesti samanlainen "Päälle/Pois päältä" varmistusvalinta kaikentyyppisille pistorasiakytkimille kuin nyt näyttää olevan tommoisella Nexan releellä (WMR-1000).

  Vaikkapa ihan tyyliin kytkimen asetuksiin "Vahvista laitteen tilan muutos [X]" tms.

  Nimim. muutaman kerran vahingossa räplännyt jotain oleellista sammuksiin jonka pitäisi tapahtua vain kun tulee palohälytys. Olen muilta käyttäjiltä näiden laitteiden muutokset estäneet mutta pääkäyttäjä usein tekee pahimmat mokat.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  Ikealta löytyy näköjään tällainenkin kapistus: https://www.ikea.com/se/sv/p/knycklan-elektronisk-diskmaskinsavstaengning-20425724/
  Astianpesukoneen sulku. Google löytää ko laitteen sivut myös suomeksi, mutta itse sivua ei ole saatavilla.
  Tätä voitaneen tutkia saisiko tämän tuettujen piiriin?
 • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 44
  Saa tuota Suomestakin: https://www.ikea.com/fi/fi/p/knycklan-saehkoeinen-astianpesukoneen-sulkuyks-20425724/
 • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 44
  editoi heinäkuu 2020
  Olisi kiva jos purkista saisi jotenkin ulos zigbee verkon topologiatiedon. Helpottaisi ongelmien ratkaisua kun tietäisi miten viestit kulkevat verkossa.

  Admin edit: Hubin käyttämä zigbee moduli ei ikävä kyllä tarjoa Zigbee verkon topologiatietoa.
  Post edited by Pudeman on
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭
  3-vaiheisen energiamittarin tuki: https://smarterhome.sk/en/consumption-measurement/qubino-3-phase-smart-meter-zmnhxd1-452.html
 • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 44
  Tilasin aliexpressistä "Lonsonho Smarthome Storesta" erittäin siistin näköisen paristokäyttöisen zigbee seinäkytkimen ihan kokeeksi: https://www.aliexpress.com/item/4001095272467.html

  Vehje on ihan asiallisen näköinen myös sisältä ja pohjautuu Tyua:n piiriin TYZS5 v1.0.0:
  https://fccid.io/2ANDL-TYZS5/User-Manual/User-Manual-4266126

  Valitettavasti Cozify ei löydä/ymmärrä sitä. Jos teillä on siellä Cozifyllä kiinnostusta tutkia ko. aparaattia, voin lähettää sen teille, koska minulla ei ole sille käyttöä kun se ei toimi.
 • JereJere Member, Cozify Viestejä: 58 admin
  > @"Jukka Kilpiö" kirjoitti:
  > Tilasin aliexpressistä "Lonsonho Smarthome Storesta" erittäin siistin näköisen paristokäyttöisen zigbee seinäkytkimen ihan kokeeksi: https://www.aliexpress.com/item/4001095272467.html
  >
  > Vehje on ihan asiallisen näköinen myös sisältä ja pohjautuu Tyua:n piiriin TYZS5 v1.0.0:
  > https://fccid.io/2ANDL-TYZS5/User-Manual/User-Manual-4266126
  >
  > Valitettavasti Cozify ei löydä/ymmärrä sitä. Jos teillä on siellä Cozifyllä kiinnostusta tutkia ko. aparaattia, voin lähettää sen teille, koska minulla ei ole sille käyttöä kun se ei toimi.
  >
  >

  Hei Jukka,
  Kiitos yksityiskohtaisesta toiveesta. Laitatko meille viestiä osoitteeseen [email protected] niin ilmoitamme kun olemme valmiit ottamaan testikappaleen testeihin. Prioritisoimme tällä hetkellä Z-Waven julkaisua, mutta elokuussa kätemme vapautuvat myös muille mahdollisille tuille.
  T: Jere / Cozify
 • vikonenvikonen Member Viestejä: 6
  > Cozify: Langalliset liiketunnisimet jotka tuottavat potentiaalivapaan rele outputin voi kytkeä FNIP 8x16A relepakan Input kanavan avulla LANin yli Cozifyyn. Ledvance (Philips) tekee ulkokäyttöön soveltuvaa langatonta liiketunnistinta. t. Samppa \ Cozify

  Tuo FNIP-relepakka on todella kallis ja järeä ratkaisu jos on tarve lukea yhtä tai kahta inputtia. Lisäksi sen asentaminen vaatii sähköasentajan käynnin, ja melkoisesti tilaa sähkötaulusta.

  Olisi hyvä saada tuki jollekin tuon potentiaalivapaan zigbee -releen tapaiselle laitteelle jossa olisi yksi tai kaksi inputtia.
 • vikonenvikonen Member Viestejä: 6
  > @Pudeman kirjoitti:
  > Palautui mieleen toisesta ketjusta. Kevät etenee, ainakin kalenterin mukaan, ja kohta saattaa olla edessä taas tilanne, jossa ajastukset menevät ristiin.
  > Esim pihavalot ajastettu syttymään klo 6 ja sammumaan auringonnousun. Kun aurinko nouseekin ennen kuutta, menee tuo toiminnallisuus pieleen. Valot kyllä syttyvät, mutta eivät sammu säännön mukaisesti.
  >
  > Ehdotettu toiminto olisi järjestelmän ilmoitus tai viesti tapahtuneesta.

  Eikös nuo nousu- ja laskuajat saisi paikkakuntakohtaisesti jostain nettipalvelusta luettua?
  Vai onko Cozifyhyn mahdotonta saada haettua mitään tietoa toisista palveluista?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  Näistä sijaintitiedoista on käyty keskustelua.

  Tämä on kopsattu toisesta ketjusta:
  Nousu- ja laskuajat perustuvat nykyisellään ip-osoitteen perusteella määritettyyn sijaintiin, joka on itsessään jo varsin tarkka. Annamme myöhemmin mahdollisuuden tarkentaa sijainnin käyttöliittymästä hyödyntämällä puhelimen paikannusta.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi heinäkuu 2020
  > @vikonen kirjoitti:
  > Tuo FNIP-relepakka on todella kallis ja järeä ratkaisu jos on tarve lukea yhtä tai kahta inputtia. Lisäksi sen asentaminen vaatii sähköasentajan käynnin, ja melkoisesti tilaa sähkötaulusta.
  >
  > Olisi hyvä saada tuki jollekin tuon potentiaalivapaan zigbee -releen tapaiselle laitteelle jossa olisi yksi tai kaksi inputtia.

  Hei,

  Useille yksittäisille Zigbee-releille on testattu tuki ja muutkin tod näk toimivat suht suoraan. Tuettuja ovar mm. Develcon ja Climaxin tuotteet, joista löytyy yksittäisiä releitä. (PRO-tuotteessa on myös tuki modbus-väylän päässä oleville relepakoille). Ja mikäli FNIP-pakkaa laittaa laajemmin, kannattaa pyytää siitä tarjous.

  Kimmo/Cozify
 • vikonenvikonen Member Viestejä: 6
  > @kruotois kirjoitti:


  > Hei,
  >
  > Useille yksittäisille Zigbee-releille on testattu tuki ja muutkin tod näk toimivat suht suoraan. Tuettuja ovar mm. Develcon ja Climaxin tuotteet, joista löytyy yksittäisiä releitä. (PRO-tuotteessa on myös tuki modbus-väylän päässä oleville relepakoille). Ja mikäli FNIP-pakkaa laittaa laajemmin, kannattaa pyytää siitä tarjous.
  >
  > Kimmo/Cozify

  Ymmärsinkö oikein: noilla mainitsemillasi laitteilla voi lukea inputista jonkin muun laitteen lähettämän kärkitiedon sisään Cozify:hyn?
  Onko noista mikään myynnissä teidän verkkokaupassa/voitko vinkata mallinimeä toimivalle laitteelle toisaalta?
 • 1234512345 Member Viestejä: 41
  editoi heinäkuu 2020

  Mahdollisuus poistaa kaikki kameratallenteet kerralla.

  Nyt on mahdollista poistaa ne joko yksitellen tai 10 kpl kerralla, mutta tallennetilan täyttymisestä tulevan varoituksen kohdalla tallenteita voi olla jo useampi sata, ja niiden poistaminen max 10 kpl kerralla on aika työlästä -> joten mahdollisuus poistaa kerralla kaikki tallenteet olisi käytettävyyttä parantama muutos.


  Pudeman edit: https://forum.cozify.fi/discussion/644/toiveiden-aeaenestys/p2

  Post edited by Pudeman on
 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 55
  editoi heinäkuu 2020

  Voisikohan Cozifyn sovellus soittaa esim. käyttäjän valitseman kappaleen asetetulla äänenvoimakkuudella, kun ovi avautuu, palohälytin kotona hälyttää, vesivuotovahti havaitsee kosteutta jne? Mielellään niin, että jokaiselle hälytykselle olisi itse valittavissa tilanteeseen sopiva hälytysmusiikki tai vastaava.

  Tällä hetkellä on ymmärtääkseni vaihtoehtoina vain tekstiviestit, sähköpostit ja push-viestit, jotka yleensä vain aiheuttavat pienen piippauksen käyttäjän kännykässä. Viestien soittoäänen muuttaminen pidemmäksi kappaleeksi yleensä mahdollista, mutta vaikuttaa kaikkien puhelimeen saapuvien viestien hälytyksiin ja harva haluaa tällaista käytöstä jokaisen sähköpostin tai tekstiviestin kohdalla. Lisäksi viestien äänet voivat jäädä kokonaan kuulematta, jos puhelin on äänettömällä tai "älä häiritse tilassa".

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi heinäkuu 2020

  Moi,

  Esim palo- ja vesisensensoreille löytyy sääntö "Sammuta laite, kun palovaroitin hälyttää". Ja ovisensorille mm "Teema päälle oven avauksesta", "Hälytä oven avauksesta", "Käynnistä laite oven avauksesta". Näillä voit kytkeä muita laitteita päälle/pois haluamallasi tavalla. Kaikissa noissa säännöissä voi asetuksista valita joko päälle tai pois-toiminnon, vaikka nimi joskus vähän virheellisesti kertoo muuta.

  EDIT: (Lisätäkseni Teemaan voi tallettaa laajemman kokonaisuuden, esim kappaleen soiton tietyllä äänenvoimakkuudella. Teeman voi triggeröidä esim oven avauksesta päälle. Tämä on kuitenkin vähän työlästä ja siihen mietitään parempaa triggeöintimetodia tällaiseen käyttötarkoitukseen.)

  Säännöistä löytyy erilaisille hälytyksille (palo, vesi ja murto) myös spesiaalisääntöja, joissa voi valita laajemmin eri laitteita "kuunneltaviksi" ja ohjattaviksi. Kannattaa selailla sääntövaihtoehtoja valitsemalla haluamasi säännöt-osiosta haluamasi sensorityyppi ja selaamalla sille sopivat säännöt läpi.


  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin

  Onnistuuhan tuo jo nytkin. Liitetyn Sonos kaiuttimen voit laittaa soimaan. Jos tarkoitit puhelimen omaa soitinta, se ei onnistu.

 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 55

  Tarkoitin nimenomaan taskussa kulkevan kännykän pitämiä ääniä, kun Cozify kotona havaitsee jotain. Arvostan sitä että kotona ei sireenit laula kuin lähinnä palohälytyksen kohdalla.

 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 55

  Hei Kruotois!

  Viittaatko sinäkin jonkin Sonos-kaiuttimen tai vastaavan ohjaamiseen teeman avulla?

  Minua kiinnostaa nimenomaan kännykän äänien muokkaamine käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin

  Hei,

  Viittaan Sonos-kaiuttimen tai vastaavan ohjaamiseen. Puhelimen hälytysäänien muokkausta ei olekaan kukaan toivonut. En suoralta kädeltä tiedä mitä tuo käytännössä vaatisi. Onko muilla vastaavia toivomuksia?

  Yst terv, Kimmo/Cozify

 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 55

  Aika monessa nimenomaan varashälyttimeksi kehitetyssä järjestelmässä on SIM-kortti ja robottipuhelin. Näiden puuttuessa olisi hienoa kun kotoa poissa ollessaan Cozifyn älypuhelin sovelluksen voisi jokainen käyttäjä mahdollisimman helposti kustomoida ääntelemään haluamallaan tavalla - riippuen siitä mikä anturi hälyttää ja/tai mikä teema/sääntö aktivoituu.

  En ole moiseen missään hubissa törmännyt, mutta ihmetellyt kyllä miksei tällaista ole toteutettu!! Itse työskentelen ajoittain meluisassa ympäristössä, jossa jopa saapuvat puhelut jäävät huomaamatta - viestien piippauksista puhumattakaan. Ikävää todeta esim. 4 h myöhemmin, että palohälytin on lähettänyt viestin ja palokunta suorittaa jo jälkisammutuksia. 😑 Tällainen toiminnallisuus voisi olla hyvä ominaisuus nostettavaksi esiin myös markkinoinnissa. 😎

  Kuuloltaan rajoittuneethan muistaakseni toivoivat aikaisemmin palautettavaksi valojen välkytyksen, joka oli jossain updatessa hävinnyt ominaisuuksista. Ominaisuus joka on myös todella hyödyllinen ja tärkeä palovahinkojen ehkäisyssä osalle käyttäjistä.

 • jounimjounim Member Viestejä: 141

  Olen myös ehdottanut että jos Cozifyn saisi soittamaan esim. skype-puhelun tämä olisi ainakin toteutettavissa siten että ei aiheudu kustannuksia kun käyttäjälle ja nekin minimaaliset tai miksei Whatsapp/messenger puhelunkin.


  Normaali puhelu paras koska monissa puhelimissa saa ns. Tärkeet puhulut priodisoitua läpi vaikka olisi äänetöntilakin käytössä.

 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 55

  Cozifyn verkkokaupastakin löytyvän Develcon palovaroittimen...

  Develco

  SMSZB-120

  HW: 3.0.0

  ...lämpötila-antureiden lukemat tuetuiksi ja niiden tallennus niin, että voi seurata lämpötilagraafeja pidemmältäkin ajanjaksolta. Ei tarvitse erillisiä lämpötila-antureita tai seinämittareita huoneisiin kiinnitellä. 😎

 • dazerdazer Member Viestejä: 26

  Tämä on ainakin mahdollista toteuttaa, mulla on käytössä Blue Iris valvontakamerasofta, jossa saa mobiiliin määritettyä eri hälyääniä eri kameroiden (ja tyyppisille) hälytyksille.


 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Toivoisin tukea energiamittarin lukijalle. Tällä saisi helposti kulutuslukemat olemassaolevasta mittarista pulssinlukijalla Cozifyyn.


 • 1234512345 Member Viestejä: 41

  Anturien paristonloppumisilmoitukseen mukaan tieto millaista paristoa kyseinen laite käyttää.

  Helpottaa/nopeuttaa paristonvaihtoa kun saa vaihtotarpeen ilmoituksen yhteydessä jo tietää minkä mallista paristoa alkaa etsimään, tai voi mahdollisesti lisätä sellaiseen ostoslistaan.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Ilmeisesti Cozify osaa lukea sähkökulutustietoja tällä hetkellä parista Pistorasiaohjaimesta. Cozify voisi lukea sähkökulutustiedot myös Ubisys:n laitteista, koska ne näköjään osaavat tuottaa dataa myös.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭
  editoi syyskuu 2020

  Nyt kun zwave tulee, toivoisin tukea tälle Qubinon 0-10 V driverille. Tällä voi ohjata esim. LEDejä, jotka ottavat 0-10 V sisään, mutta olettaisin, että tällä voinee ohjata mitä tahansa laitetta, joka ymmärtää 0-10V signaalia. Esim. kanavapuhaltimia on tälläisiä ja tämän laitteen avulla voisikin siis toteuttaa portaattoman ohjauksen vaikka kanavapuhaltimeen, joka poistaa kylpyhuoneesta kosteaa ilmaan.

  Muita käyttötapauksia olisivat vaikka säätöpellin ohjausmoottorin ohjaus, jolloin Cozifyllä voisi ohjata ilmanvaihdon säätöpellin asentoa.

  https://qubino.com/products/flush-dimmer0-10v/

 • eibieibi Member Viestejä: 32
  editoi syyskuu 2020

  Moi. Tuon sijaan harkitsisin (valaistuksesta puhuttaessa) DALI-liitäntälaitteiden ohjaamiseen soveltuvaa Zigbee tai Z-Wave -mokkulaa. Ja tuolle Cozify-kaupasta löytyvälle Ubisys dimmer D1:lle (RLC-kuorman vaihekulmaa leikkaava himmennin) olisi kiva löytää jokin varteenotettava (lue: edullisempi) vaihtoehto.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.