Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Aloittelijan kokemuksia Cozifystä

PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

Hei!

Tuli marssittua jälleenmyyjän luokse ja haettua Cozifyn hubi (1.1 versio) kokeiluun. Minulla ei ole käytännössä minkäänlaista ohjelmointi- tai automaatiotaustaa. Innostuin älykotiaiheesta palovaroittimien uusimisen myötä. Haluan jatkossa saada ainakin niiden hälytykset myös kännykkääni (sekä mielellään myös muiden perheenjäsenten kännyköihin).

Kiinnostaa omata myös jonkinlainen hälytysjärjestelmä, mutta en koe tarvitsevamme kuukausimaksullista vartiointiliikkeen palvelua.

Minulla on ollut muutaman kuukauden käytössä Gigantin myymä Wattle hubi ja muutamia Develcon tai Heimanin valmistamia antureita. Toisessa ketjussa kyselin mahdollisuudesta saada asunnon murtosuojaus toimimaan äänettömästi, koska Wattlella kaikki palovaroittimet aina alkavat laulamaan puolen minuutin viiveen jälkeen. Ilmeisesti tämän pitäisi olla mahdollista, joten innostuin nyt testaamaan Cozifytä. Myös älyvalojen vilkutus esim. palo- tai murtohälytyksen yhteydessä on ilmeisesti mahdollista, mikä voi olla esim. kuulovammaisille tärkeä ominaisuus.

Tässä huomioita Cozifyn käyttöönotosta, josko näistä havainnoista voisi olla hyötyä myös Cozifyn kehittämisessä:

  • Hubissa ei ilmeisesti muuta kuin takana pari sinistä merkkivaloa? Mainintaa valojen merkityksestä en löytänyt pikaoppaasta, joka tuli laitteen mukana.
  • Lisättyäni Develcon SPLZB-131 -älypistorasian hubiin, huomasin pistorasian asetuksista (hammasrattaan kuvake appin oikeassa yläkylmassa), että laitteen ohjelmistoon oli saatavissa päivitys. Mitään neuvoa mistä tämän päivityksen saa, en löytänyt ja turhaan klikkailin värillistä tekstiä. Resetoin laitteen ja lisäsin sen uudestaan Cozifyn hubiin, jolloin laite alkoi itse päivittämään itseään. (Appi ilmoittti päivityksen olevan menossa asetuksia taas katsoessani.)
  • Lisättyäni Develcon SMSZB-120 -palovaroittimet hubiin, huomasin ettei Cozifyn appin asetuksissa ei pysty identifioimaan laitetta kuten Wattlessa. Wattle vilkutti palovaroittimen valoa, jolloin usean palovaroittimen kodissa tiesi, että piteli kädessään oikeaa palovaroitinta. Cozify ei myöskään kerro mitään Develcon hälyttimen sisältämästä lämpötila-anturista ja sen lukemia. Wattlessa pystyin helposti seuraamaan asunnon eri huoneiden lämpötiloja palovaroittimien avulla.
  • Lisättyäni Heimanin SmokeSensor-EM -savuhälyttimet (tarkka malli HS1SA-E), ei niissäkään toimi laitteiden identifiointi kuten Wattlessa.
  • Wattlen appissa pystyy helposti näkemään kuinka vahva zigbee-signaali kullakin laitteella on. Laitteet, joihin yhteys on katkennut, näkyvät harmaalla laitelistalla. Jokainen käyttäjä voi oman appinsa asetuksista valita myös haluaako push notifikaation aina kun laitteet tippuvat verkosta tai liittyvät verkkoon takaisin. Cozifyssä näyttäisi sama asia hoituvan ilmeisesti "Laitevahti"-säännöllä. Wattle käyttöliittymä laitteista ja niiden signaaleista on kuitenkin mielestäni havainnollisempi.


Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.