Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Z-wave

2

Viestejä yhteensä

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Hyvä että on tekeillä. Tuo lisäisi varmaan hubien myyntiäkin kun tullut useamminkin vastaan kommentti "älykotia" suunnittelevilta että "Cozify ei kelpaa kun ei ole Z-wave tukea".
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 647 mod
  Z-wave tulee olemaan hyvä lisä, mutta en ole varma onko se autuaaksi tekevä. Tämä kysymys on ollut meille todella hankala pala purtavaksi.

  Selitän hieman: Z-wave laitteet ovat ZigBeetä kalliimpia ja tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Kotiautomaatiossa monipuilisuus on todella tärkeää, mutta se on myös hankala markkinoitava, eli normi ihmiset eivät välitä teknologioista, vaan mitä sillä voi tehdä ja mitä se maksaa. Z-wave ei siksi ole välttämättä niin suuri myyntivatti, kuin se että teknologioiden yhdistämisellä saadaan ratkaistuksi merkityksellisiä ja ymmärrettäviä ongelmia. Eli jos saamme kokonaisuuteen lisättyä helpommin komponentin, joka täyttää puuttuvan kolon, kuten esimerkiksi älylukko tai sireeni, niin pitääkö se tehdä Z-wavella jos vastaava ja helpommin toteutettavissa oleva ZigBee versio on jo saatavilla..

  Emme ole vielä törmänneet laitteeseen, joka olisi äärimmäisen merkityksellinen ja saatavilla pelkästään Z-wavella. Ja tämän vuoksi toteutus on aina siitynyt eteenpäin.

  Mutta kuten sanottua Z-wave tulee kyllä sillä haluamme kuunnella nykyisiä asiakkaita ja lisätä monipuolisuutta.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • lassixlassix Member Viestejä: 18
  Hyvä kuulla että jotain liikehdintää z-waven suhteen on kuitenkin olemassa. Kuulun myös tulevan z-wave-tuen takia Cozifyn ostaneiden joukkoon. Monipuolisuus kunniaan.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 647 mod
  Joo onhan se selvää että lupauksista pidetään kiinni.

  Mutta tosiasiahan on, että naapurin mummoa ei vois paljoa teknologia kiinnostaa, kunhan se toimittaa tehtävänsä. Kuitenkin meidän pitää saada ensin teidät teknologioista kiinnostuneet asiakkaamme innostumaan tuotteestamme ja sen helppokäyttöisyydestä / mahdollisuuksista niin paljon, että voitte huoletta suositella sitä jopa vanhemmille tai muille ei niin teknisesti päteville ystäville ilman että siitä olisi ennakoitavissa ylimääräistä harmia.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • lassixlassix Member Viestejä: 18
  editoi heinäkuu 2018
  Olen samaa mieltä, helppokäyttöisyys on tietysti erittäin tärkeää mutta toisaalta yhteensopivuus ihan yhtä tärkeää. Nyt naapurin mummo ostaa laitteen ja luulee sen toimivan marketin z-wave-vehkeiden kanssa mutta... ;-)

  Edit. Suoraan sanottuna naapurin mummon käyttäminen esimerkkinä on nykyisten asiakkaiden väheksymistä, ainakin minusta tuntuu siltä.
  Post edited by lassix on
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  "Naapurin mummot" älykotilaitteiden kohderyhmänä on kyllä vielä niin kaukana realistisesti käytettävyyden ja säätöjen suhteen, että kannattaisiko nyt kuitenkin kohdentaa ominaisuustarjontaa sellaiselle kohderyhmälle joka näiden kanssa jaksaa painia, kun nämä vielä melko paljon säätämistä ja perehtymistä vaatii että saa toimivan ja luotettavan systeemin? :neutral:
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 647 mod
  Tavoitteet on kieltämättä korkealla. Mutta ajatus mummosta oli, että mummo ei laitteita välttämättä saa asennettua, mutta toimintavarmuus pitää olla niin hyvä, ettei pojan tai pojanpojan tarvitse pelätä jatkuvaa huoltotarvetta. Kun automaatio on asennettu, niin käyttöliittymää ei pitäisi tarvita olla ropaamassa kokoajan.

  Meidän on pakko ajatella samalla suurempaa yleisöä mikä lopulta kyllä helpottaa kaikkia. Luotettavampi systeemi saadaan myös sillä että käyttäjällä ei ole liikaa mahdollisuuksia konfiguroida sitä solmuun, mutta samalla pitää säilyttää kyvykkyydet tehdä asioita monipuoisesti.

  Niin, ja mainittakoon että meillä on jo jonkin verran myös niitä ei niin teknisiä asiakkaita, jotka eivät välttämättä ole täällää foorumilla äänestämässä toiminnallisuuksista. Heidän palautetta ja toiveita on vaikeampi tavoittaa, mutta silti yhtä tärkeää.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi heinäkuu 2018
  Juu, varmaan paras systeemi olisi sellainen, jossa käyttäjä saa itse valita onko käytössä "simppeli ja helppo" käyttöliittymä, tai sitten enempi teknisesti orioituneelle joku monipuolisempi (ja "mummon" mielestä hankalampi). Tuo vaan lienee sitten taas astetta tai pariakin työläämpi toteuttaa.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 647 mod
  Näinhän se on.
  Kuten sanottua, nyt meidän fokus on saada harrastajat kiinnostumaan ja päätymään suosittelemaan Cozifyä muillekin. Eli kysymys kuuluu, mitä toiminnallisuuksia meidän pitäisi tehdä, että nykyiset asiakkaat voisivat suositella tuotta myös laajemalle yleisölle.

  Luulen, että merkittävässä roolissa on tunteet luotettavuudesta ja toimintavarmuudesta. Harrastajien keskuudessa myös monipuolisuus on tärkeää ja siksi ymmärrämme että tarvitaan Z-wave ja laajempi laitetuki.


  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Niin en tiedä onko Z-wave pakollinen, mutta esim lattialämmitykseen olevia termostaatteja en ole löytänyt.. Tietysti tämä on kierrettävissä että tarkkaillaan lämpötilaa jollain muulla laitteella ja sitten katkotaan suoraan sähköjä lattiavastukselta....
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Tai voisihan tämä Z-wave termostaatti ongelma kiertää vaikka jollain Wifi termarilla niitäkin kun tuntuu olevan hyrymycket valikoimaa.

  Täs joku joka tuli vastaan:
  https://www.ebay.com/itm/Floureon-Wi-Fi-Programmable-Digital-Touch-Screen-Thermostat-App-Control/163189768101?hash=item25fede3fa5:g:XYQAAOSwoHVbaBjG
 • Hannu KumpulaHannu Kumpula Member Viestejä: 14 ✭✭
  Ääni tuolle, että saataisiin yksinkertainen käyttöliittymäversio sovellukseen. Nyt appis on liian monimutkainen ja aukeaa aina väärälle sivulle ja vaatii säätämistä ja swaippaamista, mikä ei todellakaan tule luonnostaan vanhemmalle väestölle. Z-wave laitteen kerkesin etukäteen hommaamaan kun oletin, että tuki on kuitenkin lähiaikoina tulossa, joten toivon, että siihen jonkinlaista panostusta saataisiin.
 • oheimalaoheimala Member Viestejä: 1
  Moi, Z-waven tilannetta kyselen. Vaihdan nykyisen hubini heti Cozifyyn, kun Z-wave tuki tulee. Minulla oli jo kerran Cozify, jonka hommasin, kun tuki luvattiin tulevan pian. Jouduin kuitenkn luopumaan siitä, kun tukea kuitenkaan tullut ja hankitut Z-wave-laitteet jäivät turhan pantiksi. Nyt ne ovat asennettuja ja käytössä toisen hubin kanssa. Käytössäni on myös Zigbee-laitteita, mutta Z-wavet tuntuvat olevan niitä merkittävästi toimintavarmempia. 433mHz laitteita on myös, mutta niiden varaan ei voi kyllä laskea
 • Saaren VilleSaaren Ville Member Viestejä: 3
  Samaa utelen minäkin. Haluaisin Z-wave anturit vesivuotoja, ikkunoita, ovia ja lämpöjä/valoisuutta mittaamaan, kun niissä on n. 10v käyttöikä pattereilla ja pidempi kantamakin, kuin noilla ZigBee vehkeillä. Sirompiakin ovat. Aika pitkään on lykätty tuota Z-Wave tukea, vaikka HW-ready pitäisi olla. Täällä foorumilla kyselty jo useamman vuoden ajan. :-/
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Ittee lähinnä näissä Z-wave hommissa kiinnostaa noi sähkölämmityksen termostaatit mitä on Z-wavelle pilvin pimein mutta näitä ei tahdo löytyä Zigbeenä.. OK voidaan sanoo että miks ei ohjais suoraan releillä lämmitystä mutta..
 • Tapio_KeTapio_Ke Member Viestejä: 20
  editoi lokakuu 2019

  Reilu puoli vuotta mennyt edeltävästä kyselypäivityksestä. Termostaattiohjaukset kiinnostaisivat myös itseäni. Onko kehitys miten edennyt eli onko tarkentunut z-waven tulo?

  Post edited by Tapio_Ke on
 • jounimjounim Member Viestejä: 137

  Oli Homeys kyllä hyvä lista tukea Tuetut merkit: Sonos, Philips Hue, Nest, Chromecast, Spotify Connect, IKEA Tradfri, Alexa, Google Home, Tado, Somfy, Xiaomi, Fibaro, Qubino, Netatmo, Trust Smart Home, TP-Link, IFTTT, Nanoleaf, LIFX, Aeotec, Nuki, Danalock..

 • Tapio_KeTapio_Ke Member Viestejä: 20

  Cozify moneen tarpeeseen varmasti hyvä ja riittävä, mutta kuten edeltävät mainitsivat tuosta Homeysta, niin se on houkutteleva laite liitäntöjen ja laajan lisälaitteiston ansiosta.

 • RedeyedRedeyed Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 31

  Ei tullut Cozifyltä joululahjaa uudesta firmiksestä, missä olisi avattu z-wave radio... 😏

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107
  No,on tässä odoteltu ydinvoimalankin valmistumista, lieneekö siis kumpikaan valmistua koskaan ?
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Oon miettinyt tätä että jos/kun tuki saadan niin pitäisi myös olla tuettuja laitteitakin sitten... Kun Zigbeen kanssa ainakin näyttää olevan vähä erilaisia kikkailuja tuon "Standardin" kanssa, Ikeat-Xiomiot-Centralitet jne...

  Eniten itseä tässä kiinnostaa sähköisen lattialämmityksen ohjaus/termostaatit. Toki olen jo miettinyt että otan vain jotkut X/Y-Valmistajan wifi termarit ja ohjaan niitä ihan omalla apillaan..
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  Hei, päivityksenä Z-wave-asiaan, tuki on jo pienen porukan käytössä ja julkaistaan mahdollisimman pian. https://forum.cozify.fi/discussion/1007/toivomuksia-z-wave-laitteista

  Kimmo/Cozify
 • RedeyedRedeyed Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 31
  > @kruotois kirjoitti:
  > Hei, päivityksenä Z-wave-asiaan, tuki on jo pienen porukan käytössä ja julkaistaan mahdollisimman pian. https://forum.cozify.fi/discussion/1007/toivomuksia-z-wave-laitteista
  >
  > Kimmo/Cozify

  Milloin julkaisu tapahtuu?
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  Hei,

  Tänne myös päivitys: Z-wave beta-julkaisu kuluttajahubiin tullaan tekemään joko kesäkuussa 2020 tai elokuussa 2020, riippuen siitä kuinka hyvin viimeiset sisäiset testit menevät. Mikäli beta-julkaisu menee hyvin, tyypillisesti julkaisu kaikkiin hubeihin vie siitä 2-4 viikkoa.

  Tässä on edelleen varaus. Lopulta päätimme testata ja julkaista kerralla mahdollisimman laajan tuen kuluttaja-asiakkaille. Tällä hetkellä testaamme Z-wave-tukea seuraavilla laitteilla:
  - Motion (liike)
  - Smoke detection (savu, palo)
  - Water leak (vuoto)
  - Contact, Door/Window (ovi-/ikkuna)
  - Temperature (
  - Humidity
  - Buttons (Erilaiset painikkeet)
  - Twilight (Hämärätunnistus)
  - Power sockets and relays (pistokkeet, releet)
  - Dimmer (himmennin)
  - Thermostate (Termostaatti)

  Näitä emme ole vielä testanneet, mutta pyrimme näin tekemään:
  - Curtain controller (Verhon ohjaus)
  - RGBW led controller (Lediohjaimet)
  - CO2 (Hiilidioksidi)
  - CO (Hiilimonoksidi)

  Testejä on ajettu esim Fibaron ja Aeotecin laitteilla.

  Mitä tulee liitäntöihin ja yhteensopivuuteen yleensä, me pyrimme pitämään virallisesti tuettujen laitteiden osalta (alalla totuttua) isompaa lupausta yhteensopivuudesta. Kannattaa huomata, että suurimpaan osaan löytyy tänä päivänä myös esim. Zigbee-vaihtoehto, joten ominaisuuksiensa puolesta Z-wave tuo ensisijaisesti lisää vaihtoehtoja kuluttajille. Vaikka Z-wave-laitteissa on suht tiukka standardi, variaatioita protokollan käytössä löytyy jonkin verrran. Lista, joka periaatteessa kattaa laajan laitekannan, mutta käytännössä vaatii isoa jumppaa asentajalta, ei palvele laajaa isompaa asiakaskuntaa. Toisaalta toki pyrimme jatkossa avaamaan hubin rajapintoja partnereiden lisäksi myös DIY-kuluttajaeksperteille. Osaan pääsee nykyään pyytämällä käsiksi.

  Mikäli listalta puuttuu jokin oleellinen, kannattaa hihkaista oma mielipide listalle: https://forum.cozify.fi/discussion/1007/toivomuksia-z-wave-laitteista

  Lukot on jo huomioitu tärkeänä lisänä. Yleensä ottaen lukkojen haaste on luotettavuus ja tietoturva.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  Z-Wave laitteita ja eri kontrollereita kokeilleena on pistänyt silmään se että laitteet hyvin usein toimivat, kiitos tiukan standardin, mutta suurimmat puutteet kontrollereissa ovat liittyneet laiteasetusten säätöön. Osa laitteista tunnistuu hienosti ja kaikki säätöparametritkin löytyvät ja niille on hienot säätövivut ja selitteet keksitty.
  Mutta nämä ns. harvinaisemmat laitteet, niistä usein puuttuu sitten tämä säätöpuoli täysin tai osittain ja mikäli kontrolleri ei tarjoa ns. advanced pääsyä laiteasetuksiin, ei niitä oikein saa sitten hienosäädettyä. Mielenkiinnolla odotan miten tämä on Cozifyllä toteutettu.
 • monitmonit Member Viestejä: 94

  Kruotois: Tänne myös päivitys: Z-wave beta-julkaisu kuluttajahubiin tullaan tekemään joko kesäkuussa 2020 tai elokuussa 2020, riippuen siitä kuinka hyvin viimeiset sisäiset testit menevät. Mikäli beta-julkaisu menee hyvin, tyypillisesti julkaisu kaikkiin hubeihin vie siitä 2-4 viikkoa.

  @kruotois Mitenkäs tämän kanssa nyt menee? Ollaanko jo betassa ja milloin tulossa yleisesti saataville?

 • RedeyedRedeyed Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 31
  editoi elokuu 2020

  Aika tiukille menee toi elokuun julkkarin deadline..

  Käsittääkseni beta ei ole julkaistu tai ainakaan itse en ole tietoinen.

  Post edited by Redeyed on
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Juu, ei ole jaettu betakäyttäjille, ainakaan laajalla jakelulla. Itselläni se käytössä ja toimii hyvin.

  Tuettujen laitteiden laitelista tulee saada samalla kertaa jakoon lanseerauksen yhteydessä. Tulikin yllärinä, ettei Fibaron ilmaisin ollutkaan tuettuna (ainakaan kuukausi sitten), kun ostin ensimmäisiä z-wave laitteita. Vastaavasti Fibaron pistorasia meni heittämällä ja sattuivat olemaan samaan aikaan -50% Powerin kamppanjassa.

 • RedeyedRedeyed Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 31
  editoi elokuu 2020

  "Vastaavasti Fibaron pistorasia meni heittämällä ja sattuivat olemaan samaan aikaan -50% Powerin kamppanjassa."

  Itse arvoin uskaltaako ottaa Fibaroita ja laitoin tukeen kyselyn, no vastasivat vasta, kun kampanja oli jo ohi

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  editoi elokuu 2020

  Hei,

  Pahoittelut, etten ole tänne laittanut päivitysviestiä. Olemme elokuussa laajentaneet laitetukea vielä entisestään ja korjanneet "radiostackia" laajoja asennuksia silmällä pitäen, sillä niissä esiintyi paljon viiveitä. Z-Wave-julkaisuun on otettu lisää porukkaa, mutta pidetty se vielä suljettuna. Käymme tilanteen läpi loppuviikosta, jonka jälkeen teemme julkaisupäätöksen. Pidän teidät tilanteen tasalla.


  Yet terv,

  Kimmo/Cozify

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.