Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Z-wave

24

Viestejä yhteensä

 • ArtanicusArtanicus Member Viestejä: 22
  petriojala kirjoitti:

  Liitytään joukkoon.

  Haluaisin saada ympäristöön mm. lämpötilatiedot, Aeotecin MultiSensor 6 tekisi aika monta asiaa kerralla nimenomaan Z-Wavella. Prooven lämpötila-anturi on toki halpa mutta ei oikein vakuuta kommenttien perusteella, muutenkin ongelmia niin radiohäiriöiden kuin paksujen seinien kanssa.

  Tosin avoimet rajapinnat ovat vähintään yhtä tärkeät, tarkoitus kun olisi pulauttaa nuo kerättävät datat jonnekin Influxdb/Grafana yms. syövereihin.

  Kun kerran unelmoit nimenomaan InfluxDB & Grafana combosta niin tassapa esimerkki milla itse nyt keraan lampotilaa ja ilmankosteutta Prooveilta:
  https://gist.github.com/Artanicus/b7a8cea05e517c94744648b3c718be9e

  Itsella ainakin Proove data korreloi hyvin muiden mittareiden kanssa ja kappyrat nayttavat esim talta:
  image

  (tuo keltainen viiva on ulkosensorin sisamittaus, eli kiinni kylmassa ikkunassa. Siksi niin rajut arvot.)
 • JussiPJussiP Member Viestejä: 1
  editoi toukokuu 2017
  Onkohan tuosta Z-wave -tuen tulemisesta mitään havaintoa? Uuteen taloon järjestelmä haussa ja en aivan tuoretta tietoa aiheesta löytänyt. Vanhempien kirjoitusten pohjalta ei oikein hyvältä näytä - olisi ilmeisesti pitänyt olla jo mutta siirtynyt ilmeisesti jonnekin hamaan tulevaisuuteen? Eli, kun tuota z-wavea haluaa, niin onko syytä kääntyä jonkun toisen vaihtoehdon puoleen?
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Oma oletus on että se tuki olisi jo tehty jos se on tullakseen. Vaihtoehtoja ei kauheasti ole, ehkä zipato tai fibaro. Sen jälkeen pitää lähteä tilaamaan ulkomailta tai rakentaa itse esim raspberry pi:stä,
 • ScruderScruder Member Viestejä: 2
  Ei taida z-wave tukea tullakaan. Harmi vaan kun se oli aikanaan se syy miksi hubin hankin.
 • Tommi KontkanenTommi Kontkanen Member Viestejä: 3
  Myöskin kiinnostaisi tietää missä ollaan z-wave tuen kanssa menossa?. Eniten tässä harmittaa se että, luvattua z-wave tukea ei ole lupailusta huolimatta tullut johon perustin ostopäätökseni. Hubi on tällä hetkellä tyhjän panttina, koska kaikki vempeleet toimivat miten sattuvat. OK voi olla että nuo hue ja osramin lamppu systeemit toimivat. Mutta jos halutaan ohjata olemassaolevia valaisimia=?. Haluasin päästä eroon noista surkeista 433 kytkimistä jota tuo hubi ei edes tue kunnolla(WMR-1000) Mietin että voisiko kaupan purkaa toimimattomuuteen(takuu?) vedoten ja vaihtaisi sitten toimivampaan.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 159 ✭✭
  Minäkin olen Z-Wave -tukea odotellut jo "jonniin aikaa", myös älylukkoa on lupailtu pitkään, mutta onneksi en jäänyt sitä, odottelemaan, vaan otin Verisureen integroituvan Yale Doormanin. Silti olen Cozifyhyn melkoisen tyytyväinen. Kävin asuntomessuilla tutustumassa jokaiseen esillä olleeseen ns. älykotiratkaisuun. Soneran ratkaisussa pystyi englanniksi komentamaan valot päälle tai haluttua musiikkia, jos vaan laite sillä kertaa ymmärsi. Älypeilikin oli, joskin demottavana ei ollut mitään dataa. Fortumin älykodissa näki silloisen energiankulutuksen ja pystyi kytkemään smart plugin perässä olevia laitteita päälle ja pois, melko huimaa :) Cozifyllä pystyy sentään tekemään aika monta juttua, toki löytyisi paljonkin idetoita, mitä asioita voisi olla enemmän, helpommin ja luotettavammin.

  Cozifykin löytyi yhdestä talosta, mutta oli melko huomaamattomasti esille, varmaan 98% vierailijoista ei huomannut sitä.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 586 mod
  Joo kieltämättä tämä Z-wave tuki alkaa muistuttaa jo länsimetron tulemista. Mutta tulihan sekin sitten lopulta, joten toivossa on hyvä elää. :-)

  t.Samppa
  t. Samppa \ Cozify
 • Antti ReinikkaAntti Reinikka Member Viestejä: 3
  samppa kirjoitti:

  Joo kieltämättä tämä Z-wave tuki alkaa muistuttaa jo länsimetron tulemista. Mutta tulihan sekin sitten lopulta, joten toivossa on hyvä elää. :-)

  t.Samppa

  Eikö teillä ole antaa mitään suuntaviivaa milloin voisi olla tulossa? Edes karkeata arviota?

  -Antti
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 586 mod
  Tähän mennessä tehdyt arvaukset ovat menneet pieleen joten olemme nyt paljon varovaisempia lupaamaan mitään.
  Käyttöönottoprosessin parannus oli Z-waveakin tärkeämpi saada kasaan ensin, ja vieläkin on perusasioita joita voidaan parantaa. Kun nämä on tehty riittävälle tasolle, voimme keskittyä Z-waven kehitykseen.
  Olemme vielä kahden vaiheilla; tehdäänkö ohjelmointityö itse vai ostetaanko työ muualta. Molemmissa on puolensa.
  Kun päätös tehdään, niin muutamassa kuukaudessa pitäisi uunista tulla ensimmäinen toteutus.

  t. Samppa / Cozify

  t. Samppa \ Cozify
 • jounimjounim Member Viestejä: 115
  Eli tästä voisi siis päätellä että Z-wavea ei olla hyljätty täysin, koska jossain kohtaa oli luettavissa että sen merkitystä vähäteltiin ja jopa oli pelko että ei toteutuisikaan koskaan.. Itselle sinänsä on sama toteutuuko vai jos joku muukin ratkaisu löytyy esim. Sähköisen lattialämmityksen termostaattien ohjaamiseen?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 586 mod
  Ei sitä ole hylätty koska se tuo lisäarvoa hubillemme laajemman laitetuen ja luotettavuuden myötä. Kyse on pelkästään rajallisen ajan ja resurssien käytöstä mahdollisimman tehokkaasti.

  Seuraavassa päivityksessä tulee mm. laitteiden pariston varaustilan seuranta, joka on tärkeää esim. palovaroittimille.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • Arto KähönenArto Kähönen Member Viestejä: 1
  Täälläkin kaipaillaan Z-wavea ja listan kärkeen tuetuksi laitteeksi toive AEOTEC Multisensor 6 -tuotteelle.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 150 ✭✭
  Mainostaa AEOTEC ainakin osaa. Peukku Z-Wavelle viimein. Oisko kilpailun aika, josko Z-Wave tuki tulisi ennen länsimetron laajennusta valmiiksi?
 • JoniJoni Member Viestejä: 3
  Jokos on tehty päätöksiä Z-Wave:n suhteen ja päästään vihdoin käyttämään?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 586 mod
  Työ Z-wave tuen tekemiseksi on jo alkanut. Radio on testattu toimivaksi jo kauan sitten, mutta nyt suunnittelemme mitä kaikkea pitää vielä tehdä että Z-wave tuki saadaan julkaisukuntoon. Ainakin kirjastot pitää päivittää ja tehdä HW abstraktio kerros siten että se toimii saumattomasti ZigBeen ja muiden laitteiden rinnalla.

  Siis homma etenee, mutta on hankala arvioida milloin se tulee valmiiksi. Ja mitä kaikkea muuta kiireellistä tulee sotkemaan suunnitelmia.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.