Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Z-wave

13

Viestejä yhteensä

 • makromakro Viestejä: 225Member ✭✭
  Hyvä että on tekeillä. Tuo lisäisi varmaan hubien myyntiäkin kun tullut useamminkin vastaan kommentti "älykotia" suunnittelevilta että "Cozify ei kelpaa kun ei ole Z-wave tukea".
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Z-wave tulee olemaan hyvä lisä, mutta en ole varma onko se autuaaksi tekevä. Tämä kysymys on ollut meille todella hankala pala purtavaksi.

  Selitän hieman: Z-wave laitteet ovat ZigBeetä kalliimpia ja tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Kotiautomaatiossa monipuilisuus on todella tärkeää, mutta se on myös hankala markkinoitava, eli normi ihmiset eivät välitä teknologioista, vaan mitä sillä voi tehdä ja mitä se maksaa. Z-wave ei siksi ole välttämättä niin suuri myyntivatti, kuin se että teknologioiden yhdistämisellä saadaan ratkaistuksi merkityksellisiä ja ymmärrettäviä ongelmia. Eli jos saamme kokonaisuuteen lisättyä helpommin komponentin, joka täyttää puuttuvan kolon, kuten esimerkiksi älylukko tai sireeni, niin pitääkö se tehdä Z-wavella jos vastaava ja helpommin toteutettavissa oleva ZigBee versio on jo saatavilla..

  Emme ole vielä törmänneet laitteeseen, joka olisi äärimmäisen merkityksellinen ja saatavilla pelkästään Z-wavella. Ja tämän vuoksi toteutus on aina siitynyt eteenpäin.

  Mutta kuten sanottua Z-wave tulee kyllä sillä haluamme kuunnella nykyisiä asiakkaita ja lisätä monipuolisuutta.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • lassixlassix Viestejä: 18Member
  Hyvä kuulla että jotain liikehdintää z-waven suhteen on kuitenkin olemassa. Kuulun myös tulevan z-wave-tuen takia Cozifyn ostaneiden joukkoon. Monipuolisuus kunniaan.
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Joo onhan se selvää että lupauksista pidetään kiinni.

  Mutta tosiasiahan on, että naapurin mummoa ei vois paljoa teknologia kiinnostaa, kunhan se toimittaa tehtävänsä. Kuitenkin meidän pitää saada ensin teidät teknologioista kiinnostuneet asiakkaamme innostumaan tuotteestamme ja sen helppokäyttöisyydestä / mahdollisuuksista niin paljon, että voitte huoletta suositella sitä jopa vanhemmille tai muille ei niin teknisesti päteville ystäville ilman että siitä olisi ennakoitavissa ylimääräistä harmia.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • lassixlassix Viestejä: 18Member
  editoi heinäkuu 2018
  Olen samaa mieltä, helppokäyttöisyys on tietysti erittäin tärkeää mutta toisaalta yhteensopivuus ihan yhtä tärkeää. Nyt naapurin mummo ostaa laitteen ja luulee sen toimivan marketin z-wave-vehkeiden kanssa mutta... ;-)

  Edit. Suoraan sanottuna naapurin mummon käyttäminen esimerkkinä on nykyisten asiakkaiden väheksymistä, ainakin minusta tuntuu siltä.
  Post edited by lassix on
 • makromakro Viestejä: 225Member ✭✭
  "Naapurin mummot" älykotilaitteiden kohderyhmänä on kyllä vielä niin kaukana realistisesti käytettävyyden ja säätöjen suhteen, että kannattaisiko nyt kuitenkin kohdentaa ominaisuustarjontaa sellaiselle kohderyhmälle joka näiden kanssa jaksaa painia, kun nämä vielä melko paljon säätämistä ja perehtymistä vaatii että saa toimivan ja luotettavan systeemin? :neutral:
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Tavoitteet on kieltämättä korkealla. Mutta ajatus mummosta oli, että mummo ei laitteita välttämättä saa asennettua, mutta toimintavarmuus pitää olla niin hyvä, ettei pojan tai pojanpojan tarvitse pelätä jatkuvaa huoltotarvetta. Kun automaatio on asennettu, niin käyttöliittymää ei pitäisi tarvita olla ropaamassa kokoajan.

  Meidän on pakko ajatella samalla suurempaa yleisöä mikä lopulta kyllä helpottaa kaikkia. Luotettavampi systeemi saadaan myös sillä että käyttäjällä ei ole liikaa mahdollisuuksia konfiguroida sitä solmuun, mutta samalla pitää säilyttää kyvykkyydet tehdä asioita monipuoisesti.

  Niin, ja mainittakoon että meillä on jo jonkin verran myös niitä ei niin teknisiä asiakkaita, jotka eivät välttämättä ole täällää foorumilla äänestämässä toiminnallisuuksista. Heidän palautetta ja toiveita on vaikeampi tavoittaa, mutta silti yhtä tärkeää.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Viestejä: 225Member ✭✭
  editoi heinäkuu 2018
  Juu, varmaan paras systeemi olisi sellainen, jossa käyttäjä saa itse valita onko käytössä "simppeli ja helppo" käyttöliittymä, tai sitten enempi teknisesti orioituneelle joku monipuolisempi (ja "mummon" mielestä hankalampi). Tuo vaan lienee sitten taas astetta tai pariakin työläämpi toteuttaa.
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Näinhän se on.
  Kuten sanottua, nyt meidän fokus on saada harrastajat kiinnostumaan ja päätymään suosittelemaan Cozifyä muillekin. Eli kysymys kuuluu, mitä toiminnallisuuksia meidän pitäisi tehdä, että nykyiset asiakkaat voisivat suositella tuotta myös laajemalle yleisölle.

  Luulen, että merkittävässä roolissa on tunteet luotettavuudesta ja toimintavarmuudesta. Harrastajien keskuudessa myös monipuolisuus on tärkeää ja siksi ymmärrämme että tarvitaan Z-wave ja laajempi laitetuki.


  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • jounimjounim Viestejä: 108Member
  Niin en tiedä onko Z-wave pakollinen, mutta esim lattialämmitykseen olevia termostaatteja en ole löytänyt.. Tietysti tämä on kierrettävissä että tarkkaillaan lämpötilaa jollain muulla laitteella ja sitten katkotaan suoraan sähköjä lattiavastukselta....
 • jounimjounim Viestejä: 108Member
  Tai voisihan tämä Z-wave termostaatti ongelma kiertää vaikka jollain Wifi termarilla niitäkin kun tuntuu olevan hyrymycket valikoimaa.

  Täs joku joka tuli vastaan:
  https://www.ebay.com/itm/Floureon-Wi-Fi-Programmable-Digital-Touch-Screen-Thermostat-App-Control/163189768101?hash=item25fede3fa5:g:XYQAAOSwoHVbaBjG
 • Hannu KumpulaHannu Kumpula Viestejä: 10Member
  Ääni tuolle, että saataisiin yksinkertainen käyttöliittymäversio sovellukseen. Nyt appis on liian monimutkainen ja aukeaa aina väärälle sivulle ja vaatii säätämistä ja swaippaamista, mikä ei todellakaan tule luonnostaan vanhemmalle väestölle. Z-wave laitteen kerkesin etukäteen hommaamaan kun oletin, että tuki on kuitenkin lähiaikoina tulossa, joten toivon, että siihen jonkinlaista panostusta saataisiin.
 • oheimalaoheimala Viestejä: 1Member
  Moi, Z-waven tilannetta kyselen. Vaihdan nykyisen hubini heti Cozifyyn, kun Z-wave tuki tulee. Minulla oli jo kerran Cozify, jonka hommasin, kun tuki luvattiin tulevan pian. Jouduin kuitenkn luopumaan siitä, kun tukea kuitenkaan tullut ja hankitut Z-wave-laitteet jäivät turhan pantiksi. Nyt ne ovat asennettuja ja käytössä toisen hubin kanssa. Käytössäni on myös Zigbee-laitteita, mutta Z-wavet tuntuvat olevan niitä merkittävästi toimintavarmempia. 433mHz laitteita on myös, mutta niiden varaan ei voi kyllä laskea
 • Saaren VilleSaaren Ville Viestejä: 3Member
  Samaa utelen minäkin. Haluaisin Z-wave anturit vesivuotoja, ikkunoita, ovia ja lämpöjä/valoisuutta mittaamaan, kun niissä on n. 10v käyttöikä pattereilla ja pidempi kantamakin, kuin noilla ZigBee vehkeillä. Sirompiakin ovat. Aika pitkään on lykätty tuota Z-Wave tukea, vaikka HW-ready pitäisi olla. Täällä foorumilla kyselty jo useamman vuoden ajan. :-/
 • jounimjounim Viestejä: 108Member
  Ittee lähinnä näissä Z-wave hommissa kiinnostaa noi sähkölämmityksen termostaatit mitä on Z-wavelle pilvin pimein mutta näitä ei tahdo löytyä Zigbeenä.. OK voidaan sanoo että miks ei ohjais suoraan releillä lämmitystä mutta..
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.