Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Z-wave

13»

Viestejä yhteensä

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin

  Hei,

  Tiedoksi, että huomenna 1.9. julkaisemme vihdoin Z-wave-tuen kaikille beta-käyttäjille ja mikäli isoja yllätyksiä ei tule, sitä myötä arviolta parin-kolmen viikon sisällä kaikille käyttäjille. Tuomme vielä muutaman laitetuen beta-tetauksen aikana ja sitten ominaisuus julkaistaan. Mikäli olet kärsimätön ja otamme nyt lisää beta-käyttäjiä. Eli jos beta-testaus kiinnostaa, laita pyyntö pienellä kuvauksella tulemaan osoitteeseen [email protected]

  Yst Terv,

  Kimmo/Cozify

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107

  Loistojuttu !

  Olisiko joku tuettujen laitteiden lista jo tässä vaiheessa julkaistavaksi jotta voisi hakea vaikka tänään jo jonkun Z-wave laitteen huomista varten valmiiksi ?

 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24

  Joko on Z-Wave radio kuumana. Minua kiinnostaisi kovasti tietää onko Fibaron liiketunnistimet/pistorasiapistokkeet ja palovaroittimet tuettuina ja voiko näiden asetuksia säätää Cozifyn kautta.

  Laitelkaahan raporttia beta testaajat mitä laitteita teillä on.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Nuo mainitsemasi laitteet ovat tuettujen listalla. Tällä hetkellä AppStoreen ei ole päivittynyt uusin sovellusversio, niin ei pääse noita kaikkia ominaisuuksia tutkimaan.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Lista tuli betakäyttäjille suunnatun uutiskirjeen mukana.

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107

  Jeps, huomenna onkin mentävä hakemaan ekat Z-wave laitteet omaan kokoonpanoon.

 • aruaru Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 67

  Onko kukaan saanut paritettua?

  TELLDUS 13689 -Sensative comfort lämpömittari, Z-Wave

  Taajuus: Z-Wave Plus, 868,4 MHz

 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 132 ✭✭
  editoi syyskuu 2020

  Joku Z-Wave laite piti saada kokeiluun ja tilasin Gigantista edullisesti Fibaro KeyFobin (20 euroa). Ajattelin, että sitä voisi käyttää esim. "pian" tuettavaksi tulevan lukon kanssa. Parittaminen onnistui helposti, mutta käyttäminen ei. Joku ohje pitäisi siihen saada. Koko ajan mietti, onko syntynyt toiminto ominaisuus vai bugi.

  Laitteessa on kuusi nappulaa, joita verkosta löytyvän manuaalin mukaan voi käyttää lukuisilla eri tavoilla, esim. erilaiset näppäinsekvenssit on mahdollisia. Kokeilu johtaa helposti siihen, että mikään nappula ei enää toimi. Manuaali opastaa tietysti käyttöä vain Fibaron omien hubien kanssa. "Hauskalla" yritys ja erehdys-menetlmällä onnistuin ohjelmoimaan kahteen ensimmäisen nappulaan kahden valon sytyttämisen ja sammuttamisen. Yksi nappula sytyttää ja sammuttaa valon vuorotellen. Laitteen led vilkuu eri värisinä kertoen, onko painallus ollut onnistunut tai virheellinen.


  Valikossa on kuudelle ensimmäiselle kohteelle eli varmaankin kolmelle nappulalle kolme eri toimintotapaa ja kuudelle seuraavalle vain yksi. Kuvassa näkyy, että toinen nappula toimiikin laittamalla ohjaus kohdan kolme "kaksi nuolata alas", kun olisi voinut olettaa, että se toimisi myös ensimmäisen tavoin kohdassa "yksi nuoli alas". Kavassa ei näy ohjausnäytön alaosaa. kohtia 4-12.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin

  Hei,

  Tiedoksi, että 20.9. Z-waven beta-testaus on saatu nyt päätökseen ja ominaisuus julkaistaan tulevalla viikolla kaikissa Cozify hubeissa, kunhan appis storet saavat uusimman mobiilisoftan julkaistua. Seuraamme tarkasti, kuinka homma lähtee käyntiin. Palautetta ja tietoja mahdollisista ongelmatilanteista voi lähettää osoitteeseen [email protected]


  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • KattinenKattinen Member Viestejä: 41

  Laitan tänne tämän 21.9. saapuneen versiotiedotteen:


  Ensimmäiset Z-Wave laitteet tuettuna, tapahtumahistoria, iOS14 päivitys


  Hei, iloisia uutisia monelle Z-Wave -tukea pitkään toivoneelle:


  Ensimmäiset Z-Wave tekniikan standardin mukaiset laitetyyppit / laitteet ovat tuettuna eilen julkaistussa applikaation versiopäivityksessä! Z-Wave laitteista suosittelemme laitteiden uudempia ja kehittyneempiä Z-Wave PLUS versioita.


  Hub versio: 1.14.1.10

  - Automaattinen päivitys tulee verkossa oleviin Hubeihin tämän päivän aikana

  Appis versio: 1.1.1.8

  - Päivitys julkaistu 20.09.2020


  Ensimmäiset testatut & tuetut Z-Wave -laitteet:

  - Fibaro himmennin Dimmer 2 (Z-Wave Plus)

  - Fibaro pistorasia (Z-Wave Plus)

  - Fibaro ovi/ikkuna sensori (Z-Wave Plus)

  - Fibaro palovaroitin (Z-Wave Plus)

  - Fibaro liiketunnistin (Z-Wave Plus)

  - Fibaro vesivuotovahti (Z-Wave Plus)

  - Fibaro Button (Z-Wave Plus)

  - Fibaro Keyfob (Z-Wave Plus)

  - Aotec vesivuotovahti

  - Fireangel palovaroitin

  - Teldus pistorasia


  (Huom: Myös muiden valmistajien vastaavia Z-Wave laitteita on mahdollista lisätä Cozifyyn, mikäli ne mukailevat yllämainittujen laitteiden mukaisesti Z-Wave standardia)


  Z-Wave laitteet lisätään Cozifyyn seuraavasti:

  1) LAITTEET -> (+) oikeasta yläkulmasta -> LISÄÄ MANUAALISESTI:

  - Cozify skannaa uusia Z-Wave laitteita (laita Z-Wave laite valmistajan ohjeen mukaan paritustilaan / tämän näkymän laitekohtaisten paritusohjeiden mukaisesti).

  2) Paritusmoodissa oleva laite lisäytyy Cozifyyn ja Z-Wave verkkoon laitteeksi välittömästi sillä hetkellä kun se löydetään skannauksen yhteydessä (vaikka paritus tämän jälkeen vielä keskeytettäisiinkin) - anna lisättävälle laitteelle nimi ja huone normaalisti parituksen yhteydessä sovelluksessa. 


  (Huom: Jos lisäät Z-Wave laitteen Cozifyyn joka on tällä hetkellä kytketty johonkin toiseen Z-Wave verkkoon, laite pitää ensin poistaa edellisestä verkostaan valmistajan ohjeiden mukaisesti)


  Laitekohtaiset lisäkonfiguraatioparametrit tarvittaessa löytyvät Hubin Asetukset osion "Z-WAVE" -painikkeen kautta.

  - parametriesimerkki: ALWAYS MODE ON - pistorasiat tms. (Lisätietoja asetuksista laitteen valmistajan ohjeista)


  Tapahtumahistoria

  Tapahtumahistoria löytyy sovelluksen päävalikosta omana näkymänään. Näkymässä näytetään Hubin tapahtumia halutulta aikaväliltä. Tästä voi olla apua esimerkiksi kun halutaan tietää mikä laite on aiheuttanut hälytyksen tiettyyn kellonaikaan.


  iOS14 yhteensopivuus

  Ilmoitimme aiemmin havaitsemistamme yhteensopivuusongelmista Applen uuden iOS14 version kanssa. iOS14 päivityksen voi nyt asentaa huoletta puhelimeesi niiden osalta: Sovelluksen iOS14 kohdennettua tukea on korjattu ja kamerapalvelun live-kuva toimii nyt myös iOS14 laitteilla. Myös sovelluksen ulkoasua on parannettu Applen iOS14 puhelimille ja padeille.


  Ikean Trådfri kaukosäädin (uusin malli)

  Uusimmassa päivityksessä on lisätty myös tuki Ikea Trådfri -kaukosäätimen uusimmalle mallille.


  Ystävällisin terveisin,

  Cozify-tiimi

 • KattinenKattinen Member Viestejä: 41
  editoi syyskuu 2020

  Palautetta tiedotteesta:

  • Olisi hyödyllistä saada testattujen laitteiden tarkat mallitiedot. Esim. Fibaro palovaroittimesta näyttää olevan ainakin kahta versiota olemassa ja nettikauppojen sivuilla ei aina kerrota kumpi on kyseessä.
  • Aotec vesivuotovahti -> valmistajan nimi taitaa olla Aeotec.
  • "Myös muiden valmistajien vastaavia Z-Wave laitteita on mahdollista lisätä Cozifyyn, mikäli ne mukailevat yllämainittujen laitteiden mukaisesti Z-Wave standardia" -> tarkoittaako tämä että ne toimivat kun vaan jaksaa konfiguroida, vai onko riskiä ostaa ei yhteensopiva Z-wave laite?
  • Vinkit Z-wave verkon muodostamiseen olisi tervetulleita vaikka blogiin. Että miten voi ja kannattaa laajentaa verkkoa. Tästä toki varmaan löytyy maailmalta tietoa paljonkin mutta Cozifynkin asiantuntijoiden näkemykset ja kokemukset kiinnostaisi.
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107

  Minulla Fibaron kaikki palovaroittimet tippuvat 24h sisällä parituksesta Cozifyn saavuttamattomiin.Mikäköhän olisi se versio palovaroittimista joka ilmoittelisi itsestään Cozifylle tarpeeksi usein.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  editoi syyskuu 2020

  Hei,

  Kuten toisista viestiketjuista löytyy, tähän tehtiin päivitys eikä ”tipahtamiseksi” tulkittuja tilanteita ole korjauksen jälkeen niin usein. Käytännössä palovaroitin ei ”tipu” verkosta, vaikka se on hiljaa kauemmin. Se on vain joidenkin laitteiden tapauksessa hankala tulkita kuinka pitkä hiljaisuus on vielä normaalia.

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin

  Z-wave-yhteensopivuudesta. Vaikka Z-wave on varsin vahvasti rakennettu standardi, pieniä eroja laitteissa on. Periaatteessa laitteet ovat yhteensopivia, kun ne toteuttavat samaan ”laiteprofiilin”. Jonkin verran variaatioita kuitenkin on, tosin arviolta vähemmän kuin Zigbeessä.

  Näin ollen 100% varmuus yhteensopivuudesta selviää kokeilemalla.

  Mietin, pitäisikö Forumille järjestää parempi mahdollisuus raportoida, että tietty laite on todettu toimivaksi toisten käyttäjien taholta.

  Kimmo/Cozify

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Jep, tuolle ehdottomasti oma ketju. Tai oikeastaan kaksikin ketjua: zigbee ja z-wave laitteille omansa.

  Näitähän näkee tasaisin väliajoin, kun uusia laitteita on ostettu ja sitten laitetta ei saakaan liitettyä tai kaikkia ominaisuuksia ei olekaan käytettävissä. Kotisivujen testatut laitteet -osio on sitten se listaus, joka nyt varmasti toimii.

 • KattinenKattinen Member Viestejä: 41
  editoi syyskuu 2020

  Idea: Jos viralliselle Tuetut laitteet -sivulle saisi myös kappaleen "Käyttäjien toimiviksi testaamat laitteet" ja siihen tiedot:

  • laitteet rautaversio (jos useampia olemassa)
  • mahdolliset rajoitukset, esim. toimii mutta vain osittain
  • ehkäpä vielä linkki laitekohtaisiin asennus- ja resetointiohjeisiin?

  tämä toki vaatisi sivun ylläpidolta (Cozifyn työntekijät?) efforttia. Ehkäpä wiki.cozify.fi jonne voisi rekisteröityä sivujen ylläpitäjäksi. Tavallaan virallisia sivuja tukevat käyttäjien sivut...

  Sitten vaihtoehtona, jos em. tiedot olisi foorumilla omassa keskusteluketjussaan, mutta ketjun ekaan kirjoitukseen tulisi päivittyvä kooste. Se vaatisi että joku keräisi ja järjestelisi tietoja ketjusta ja muualta foorumista. Nyt helposti hajautuu eri ketjuihin kokemukset tietystä laitteesta, toki hakutoiminnolla voi löytää, mutta joku helposti ylläpidettävä keskitetty lista kyllä varmasti helpottaisi käyttäjien ostopäätöksiä ja vähentäisi turhia ostoksia.

 • monitmonit Member Viestejä: 94

  TAI jospa foorumilla olisikin ihan erillinen keskustelualue otsikolla "Laiteyhteensopivuus" ja sinne avattaisiin sitten thread vaikka per laitteen merkki. Sitten olisi ehkä kohtuuhelppo löytää tietyn laitteen keskustelut sieltä.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Otan kopin tästä ja kyselen miten toteutetaan.

 • SA_SA_ Member Viestejä: 5

  Minulla tuon Fibaro-kaken kunkin napin kertapainallus- ja pohjassapitotoiminnot näyttävät kohdistuvan johdonmukaisesti niin, että napit on numeroitu ykkösestä kutoseen alkaen ylhäältä vasemmalta (neliön muotoinen nappi). Sen sijaan tuplapainallusta en saa aktivoitua, vaan kapula lähettää signaalin välittömästi odottamatta toista painallusta. Lisäksi konfiguraatiossa näkyy mystiset haamunapit numeroilla 7-12.

  Lisää selvyyttä tuohon kaipaisi kyllä. Lisäksi minulla lakkasi näkymästä kokonaan nappilistasta aiemmin niihin mäpätyt toiminnot, mikä tekee tuon kälihirviön käyttämisestä vielä hankalampaa. Kapulaa ensi kertaa säätäessä vielä kyllä näkyi. 🤨

 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 132 ✭✭
  editoi syyskuu 2020

  Olen kyllä melko varma, että Fibaro-kaken toimintojen asetusnäytöllä, numerot 1 ja 2 tarkoittavat ensimmäistä ruutu-nappulaa. Kun ykköseen laittaa jotain, sama sääntö ilmestyy kakkoseen, se liitty varmaan saman nappulan vuorottaisiin panalluksiin, jotka laittavat kohteen päälle ja pois. Jos numero 2 säännön poistaa, se poistuu myös numero 1.stä. Todennäköisesti siis numerot 11-12 tarkoittavat plus-nappulaa.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Ja nyt Ohjeet ja vinkit alueella on kummallekin (zigbee ja z-wave) omat ketjunsa, johon käyttäjät voivat raportoida ei virallisesti tuetut laitteet. https://forum.cozify.fi/discussion/1057/z-wave-kaeyttaejien-toimiviksi-testaamat-laitteet/p1?new=1

 • 1234512345 Member Viestejä: 29

  Kysymys liittyen Z-Wave laitteiden lisäämiseen. Tuossa aiemmin oli joku tämän ohjeen liittänyt:


  "Z-Wave laitteet lisätään Cozifyyn seuraavasti:

  1) LAITTEET -> (+) oikeasta yläkulmasta -> LISÄÄ MANUAALISESTI:

  - Cozify skannaa uusia Z-Wave laitteita (laita Z-Wave laite valmistajan ohjeen mukaan paritustilaan / tämän näkymän laitekohtaisten paritusohjeiden mukaisesti).

  2) Paritusmoodissa oleva laite lisäytyy Cozifyyn ja Z-Wave verkkoon laitteeksi välittömästi sillä hetkellä kun se löydetään skannauksen yhteydessä (vaikka paritus tämän jälkeen vielä keskeytettäisiinkin) - anna lisättävälle laitteelle nimi ja huone normaalisti parituksen yhteydessä sovelluksessa. "


  Tarkoittaako tämä sitä että manuaalisesti lisättäessä ilmestyvään "Teknologian mukaan" alavalikkoon pitäisi tulla Zigbeen ym. vakiotekniikoiden lisäksi myös Z-Wave listaus? Mulla ei nimittäin semmoista tule, eikä Z-Wave laitteet sitten missään muuallakaan ole näkyvillä. 🤔

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Jep, kyllähän sen vaihtoehdon pitäisi näkyä kuten oheisessa kuvassa. Ota yhteys tukeen ([email protected]) ja kerro ongelmasta. Laita mukaan laitteesi sarjanumero, löytyy pohjasta.

  Palstalta löytyy muitakin, joilla tuo z-wave ei ole kytkeytynyt päälle.


 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin

  Hei,

  Olemme selvittäneet näitä muutamia Z-waven kanssa ongelmallisia Hubeja. Tässä pienessä joukossa on viallinen SOM-moduli. Ja tämän myötä Hub toimii muuten moitteetta, mutta Z-wave-moduli ei toimi. Epäonnekkaita, potentiaalisti viallisia hubeja on hyvin rajattu määrä ja pystymme ne nyt varsin tarkasti erittelemään. Viestimme asianomaisille lisää lähiaikoina, mutta sitä ei tarvitse odottaa:

  Kuten Pudeman opasti: Selkein tapa varmistaa tämä on tuo Z-waven puuttuminen käyttöliittymästä (ks kuva yllä Pudemanin viestistä).

  Mikäli z-wavea ei näy, ota yhteyttä [email protected] Laita viestiin mukaan Hubin sarjanumero, niin tarkistamme tilanteen ja hoidetaan asia kuntoon.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • 1234512345 Member Viestejä: 29

  Jeps eipä näy mulla tuota Z-wavea kuten Pudemanin kuvassa, eli hubini lienee tätä ns. maanantai mallia. 😕


  Tukeen otin jo yhteyttä aiemmin, mutta kun sieltä ei kukaan vastaile niin laitoin kysymyksen myös tänne.

 • 1234512345 Member Viestejä: 29
  editoi lokakuu 2020

  Onko tuollaisen Z-Wave ongelmaisen (SOM moduli vikaiset yksilöt) hubin vaihto pakollista, eli jos ei kaipaa Z-Waven toimivuutta niin voiko tyytyä nykyiseen semitoimivaan hubiin?

  Hubin uudelleen konfaus ja kaikki muu vaihdosta aiheutuva vaiva asiakkaalle vaikuttaa sen verta suurelta, että jättäisin mielummin hubin vaihtamatta, kun se kerran muuten toimii?

  Post edited by 12345 on
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

  Käsitykseni mukaan aika iso pystytään palauttamaan pilvestä tuen toiminnalla. Laitteiden paritus taitaa olla se suurin käyttäjää työllistävä puuha.

  Tästä varmuuskopioinnista on keskustelua vuodelta -15, tosin en osaa sanoa, onko tilanne kehittynyt tuon jälkeen.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  editoi lokakuu 2020

  Hei,

  Viallinen SOM-moduli ei vaikuta hubin toimintaan käytännössä muuten kuin tuon Z-waven osalta. Teknisesti kyse on SOMilta Z-wave modulille menevän väylän viasta, muutoin SOM toimii. Jos ei Z-wavea kaipaa, voi pidättäytyä omistamassaan hubissa.


  Hubeista otetaan varmuuskopiot ja voimme palauttaa asetukset uuteen hubiin, kun näin tuen kanssa sovitaan. Käyttäjän täytyy kuitenkin parittaa laitteet (Esim Zigbee) uudelleen hubiin. Säännöt yms toimivat backupista.

  Vaihtoa harkitessa kannattaa huomioida, että vaihtopolitiikka on Cozifyltä laajennus normitakuuseen. Teemme sen tarjotaksemme mahdollisimman hyvän palvelun, mutta mahdollisuus vaihtoon ei tule olemaan ikuisesti voimassa.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  editoi lokakuu 2020

  Hei,

  Vielä huomiona, että ongelmien juurisyy varmistetaan sekä vaihdosta tai muista toimenpiteistä sovitaan aina kussakin tapauksessa erikseen tuessa - ei täällä forumilla. Kaikki "keissit" kun eivät ole välttämättä samanlaisia.

  -Kimmo

  Post edited by kruotois on
 • Hannu KumpulaHannu Kumpula Member Viestejä: 14 ✭✭

  Aeotec multisensor 6 zw-100c olis kiva saada tuetuksi ja superhienoa, että zwave tuki on saapunut!

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.