Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Z-wave

Teemu JalomäkiTeemu Jalomäki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 33
editoi tammikuu 2016 kohteessa Teknologiakeskustelu
Tukea z-wave laitteille kaipaillaan....
Post edited by Teemu Jalomäki on
«134

Viestejä yhteensä

 • petriojalapetriojala Member Viestejä: 2
  Liitytään joukkoon.

  Haluaisin saada ympäristöön mm. lämpötilatiedot, Aeotecin MultiSensor 6 tekisi aika monta asiaa kerralla nimenomaan Z-Wavella. Prooven lämpötila-anturi on toki halpa mutta ei oikein vakuuta kommenttien perusteella, muutenkin ongelmia niin radiohäiriöiden kuin paksujen seinien kanssa.

  Tosin avoimet rajapinnat ovat vähintään yhtä tärkeät, tarkoitus kun olisi pulauttaa nuo kerättävät datat jonnekin Influxdb/Grafana yms. syövereihin.
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Saattaa olla asiaton pointti mutta eikö tämä ole aika massiivinen puutos, varsinkin kun markkinoilla on laitteita joissa se on ollut jo aikoja kyydissä, kuten telldus tai Vera? En ole cozifyä ostanut, on kyllä harkinnassa, mutta on vähän vaikeaa oikeuttaa ostosta verrattuna muihin laitteisiin. Vai missaanko jotain?
 • EnderEnder Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 22
  Sama asia kiinnostaa. Cosifyn ostoa rajoittaa Z-wave tuki.

  Olisiko teillä antaa aikataulua implementaatiolle?
 • HooKooHooKoo Member Viestejä: 15
  Mökin automaatiota (turvallisuus, lämmöt) tullut tuumailtua jo pidemmän aikaa, myös Cozifyn kautta. Siksi ilahtuneena huomasin tuon Mökki paketin markkinoinnin. Ongelmana vain on, että etälämmityksen ohjaukseen (muuhun kuin on-off) näyttäisi pitkälti tarvittavan z-wave tukea (esim Nobö oletuksena z-wave). Toivottavasti "IP-kamera" -sprintin jälkeen z-wave tuki pääsisi työpöydälle - sen jälkeen konsepti alkaisi olemaan vielä vahvempi ja kattavampi.
 • EnderEnder Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 22
  Suurin syy z-wave tukeen minulle olisi lämmityksen ohjaus. Danfoss tarjoaa z-wave patteritermostaatteja, jolla voisi aika pienellä työllä ohjata koko talon lämmitystä.

  products.danfoss.com/productrange/list/heatingsolutions/radiator-thermostats/radiator-sensors/iliving-by-danfoss-i/living-connect/
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Täällä kaipaillaan myös Z-wave-tukea.. Ei vissiin oo paljoa vielä yli vuotta siitä kun sellaista lupailtu ensimmäisen kerran? Viime vuoden puolelle ainakin taisi olla jokin "lupaus"? Eniten ehkä harmittaa että minkäänlaista "julkaistavaa" aikataulua ei ole niin ei tiedä kuinka pitkään vielä saa odottaa. Ja se että näihin tämän tyyppisiin topiceihin ei vastata yhtään mitään.

  Ehkä kannattais palkata yks koodari lisää? Luulisi ettei ole ihan valtava rypistys jos moduuli kerran piirilevyllä on. Ainakaan sillä näppituntumalla mikä itsellä on sulautetuista järjestelmistä..
 • Petri PietolaPetri Pietola Member Viestejä: 4
  Jotenkin tuntuuu että kehitys on nyt jäänyt paikoilleen.
 • esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Z-wavea odotellaan myös täällä, mutta mielummin odotankin toimivaa tukea eikä heti saatavaa raakiletta koska hubin varassa ainakin meillä on suurin osa talon valaistuksesta. Monen Z-Wavea tarjoavan automaatiohärpäkkeen tukisivuilta löytyy todella pettyneitä kommentteja, ei niinkään laitteista, vaan hubista.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi,

  Ei, kehitys ei missään nimessä ole jäänyt paikoilleen. Teemme hartiavoimin töitä uusien ominaisuuksien parissa. Tällä hetkellä pöydällä IP-kameran tuen toteutus, joka ei ikävä kyllä onnistu hetkessä. Palaamme uusien ominaisuuksien kanssa mahdollisimman nopeasti.

  - Tony / Cozify
 • MeekoMeeko Member Viestejä: 6
  Ääni täältäkin Z-wave tuelle. Hankin hubin aikani tuumailtua, mutta värkki jää melko vähälle käytölle ilman kunnon laitetukea. Noita z-wave standardin härveleitä taitaa olla tarjolla jo yhtä paljon kuin zigbee- ja 433 MHz laitteita yhteensä, ovat pääsääntöisesti zigbee laitteita edullisempia ja toisaalta usein paremmin muotoiltuja kuin Nexan ja Prooven kiinalaisdesignin omaavat laitteet.
 • ptikkalaptikkala Member Viestejä: 4
  Onko tätä tukea vielä tullut Cozifyyn?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 785 admin
  Ei. Käyttäjiltä on kylläkin kyselty mille laitteille tukea toivotaan ensimmäisinä.
 • ptikkalaptikkala Member Viestejä: 4
  Äh, no täytyy etsiä joku muu vastaava laite käyttöön. Olisikos heittää hyviä suosituksia?
 • ilmeriilmeri Member Viestejä: 8
  Hei! Hankin eilen heräteostoksena Cozifyn, Philipsin HUE -lampun ja muutaman 433MHz pistorasian ja nyt olen suorastaan juopunut älylaitteiden kiehtovuudesta!

  Sekä foorumeilla että älylaitteiden verkkosivuilla on nopeasti tullut vastaan Z-Wave ja kaksisuuntainen
  toiminta. Huomasin, että kodin langattomat valokytkimet on Schneiderin Connect -mallia, jotka myös ilmeisesti käyttävät Z-Wavea.

  Osaatteko antaa realistista arviota Z-Wave tukeen?

  Erinomaisen hieno laite muuten!

  Terkut,

  Ilmari
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 785 admin
  Tukea odoteltiin jo joulukuulle, mutta se siirtyi seuraavaan versioon. Ote kuukausikirjeestä:
  Jouduimme ikävä kyllä siirtämään Z-Wave -radion aktivoinnin julkaisua seuraavaan versioon, joka on tarkoitus julkaista tammi-helmikuun vaihteessa.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.