Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Z-wave

Teemu JalomäkiTeemu Jalomäki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 33
editoi tammikuu 2016 kohteessa Teknologiakeskustelu
Tukea z-wave laitteille kaipaillaan....
Post edited by Teemu Jalomäki on
«13

Viestejä yhteensä

 • petriojalapetriojala Member Viestejä: 2
  Liitytään joukkoon.

  Haluaisin saada ympäristöön mm. lämpötilatiedot, Aeotecin MultiSensor 6 tekisi aika monta asiaa kerralla nimenomaan Z-Wavella. Prooven lämpötila-anturi on toki halpa mutta ei oikein vakuuta kommenttien perusteella, muutenkin ongelmia niin radiohäiriöiden kuin paksujen seinien kanssa.

  Tosin avoimet rajapinnat ovat vähintään yhtä tärkeät, tarkoitus kun olisi pulauttaa nuo kerättävät datat jonnekin Influxdb/Grafana yms. syövereihin.
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Saattaa olla asiaton pointti mutta eikö tämä ole aika massiivinen puutos, varsinkin kun markkinoilla on laitteita joissa se on ollut jo aikoja kyydissä, kuten telldus tai Vera? En ole cozifyä ostanut, on kyllä harkinnassa, mutta on vähän vaikeaa oikeuttaa ostosta verrattuna muihin laitteisiin. Vai missaanko jotain?
 • EnderEnder Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 22
  Sama asia kiinnostaa. Cosifyn ostoa rajoittaa Z-wave tuki.

  Olisiko teillä antaa aikataulua implementaatiolle?
 • HooKooHooKoo Member Viestejä: 16
  Mökin automaatiota (turvallisuus, lämmöt) tullut tuumailtua jo pidemmän aikaa, myös Cozifyn kautta. Siksi ilahtuneena huomasin tuon Mökki paketin markkinoinnin. Ongelmana vain on, että etälämmityksen ohjaukseen (muuhun kuin on-off) näyttäisi pitkälti tarvittavan z-wave tukea (esim Nobö oletuksena z-wave). Toivottavasti "IP-kamera" -sprintin jälkeen z-wave tuki pääsisi työpöydälle - sen jälkeen konsepti alkaisi olemaan vielä vahvempi ja kattavampi.
 • EnderEnder Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 22
  Suurin syy z-wave tukeen minulle olisi lämmityksen ohjaus. Danfoss tarjoaa z-wave patteritermostaatteja, jolla voisi aika pienellä työllä ohjata koko talon lämmitystä.

  products.danfoss.com/productrange/list/heatingsolutions/radiator-thermostats/radiator-sensors/iliving-by-danfoss-i/living-connect/
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Täällä kaipaillaan myös Z-wave-tukea.. Ei vissiin oo paljoa vielä yli vuotta siitä kun sellaista lupailtu ensimmäisen kerran? Viime vuoden puolelle ainakin taisi olla jokin "lupaus"? Eniten ehkä harmittaa että minkäänlaista "julkaistavaa" aikataulua ei ole niin ei tiedä kuinka pitkään vielä saa odottaa. Ja se että näihin tämän tyyppisiin topiceihin ei vastata yhtään mitään.

  Ehkä kannattais palkata yks koodari lisää? Luulisi ettei ole ihan valtava rypistys jos moduuli kerran piirilevyllä on. Ainakaan sillä näppituntumalla mikä itsellä on sulautetuista järjestelmistä..
 • Petri PietolaPetri Pietola Member Viestejä: 4
  Jotenkin tuntuuu että kehitys on nyt jäänyt paikoilleen.
 • esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Z-wavea odotellaan myös täällä, mutta mielummin odotankin toimivaa tukea eikä heti saatavaa raakiletta koska hubin varassa ainakin meillä on suurin osa talon valaistuksesta. Monen Z-Wavea tarjoavan automaatiohärpäkkeen tukisivuilta löytyy todella pettyneitä kommentteja, ei niinkään laitteista, vaan hubista.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi,

  Ei, kehitys ei missään nimessä ole jäänyt paikoilleen. Teemme hartiavoimin töitä uusien ominaisuuksien parissa. Tällä hetkellä pöydällä IP-kameran tuen toteutus, joka ei ikävä kyllä onnistu hetkessä. Palaamme uusien ominaisuuksien kanssa mahdollisimman nopeasti.

  - Tony / Cozify
 • MeekoMeeko Member Viestejä: 6
  Ääni täältäkin Z-wave tuelle. Hankin hubin aikani tuumailtua, mutta värkki jää melko vähälle käytölle ilman kunnon laitetukea. Noita z-wave standardin härveleitä taitaa olla tarjolla jo yhtä paljon kuin zigbee- ja 433 MHz laitteita yhteensä, ovat pääsääntöisesti zigbee laitteita edullisempia ja toisaalta usein paremmin muotoiltuja kuin Nexan ja Prooven kiinalaisdesignin omaavat laitteet.
 • ptikkalaptikkala Member Viestejä: 4
  Onko tätä tukea vielä tullut Cozifyyn?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,137 admin
  Ei. Käyttäjiltä on kylläkin kyselty mille laitteille tukea toivotaan ensimmäisinä.
 • ptikkalaptikkala Member Viestejä: 4
  Äh, no täytyy etsiä joku muu vastaava laite käyttöön. Olisikos heittää hyviä suosituksia?
 • ilmeriilmeri Member Viestejä: 8
  Hei! Hankin eilen heräteostoksena Cozifyn, Philipsin HUE -lampun ja muutaman 433MHz pistorasian ja nyt olen suorastaan juopunut älylaitteiden kiehtovuudesta!

  Sekä foorumeilla että älylaitteiden verkkosivuilla on nopeasti tullut vastaan Z-Wave ja kaksisuuntainen
  toiminta. Huomasin, että kodin langattomat valokytkimet on Schneiderin Connect -mallia, jotka myös ilmeisesti käyttävät Z-Wavea.

  Osaatteko antaa realistista arviota Z-Wave tukeen?

  Erinomaisen hieno laite muuten!

  Terkut,

  Ilmari
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,137 admin
  Tukea odoteltiin jo joulukuulle, mutta se siirtyi seuraavaan versioon. Ote kuukausikirjeestä:
  Jouduimme ikävä kyllä siirtämään Z-Wave -radion aktivoinnin julkaisua seuraavaan versioon, joka on tarkoitus julkaista tammi-helmikuun vaihteessa.
 • ArtanicusArtanicus Member Viestejä: 24
  petriojala kirjoitti:

  Liitytään joukkoon.

  Haluaisin saada ympäristöön mm. lämpötilatiedot, Aeotecin MultiSensor 6 tekisi aika monta asiaa kerralla nimenomaan Z-Wavella. Prooven lämpötila-anturi on toki halpa mutta ei oikein vakuuta kommenttien perusteella, muutenkin ongelmia niin radiohäiriöiden kuin paksujen seinien kanssa.

  Tosin avoimet rajapinnat ovat vähintään yhtä tärkeät, tarkoitus kun olisi pulauttaa nuo kerättävät datat jonnekin Influxdb/Grafana yms. syövereihin.

  Kun kerran unelmoit nimenomaan InfluxDB & Grafana combosta niin tassapa esimerkki milla itse nyt keraan lampotilaa ja ilmankosteutta Prooveilta:
  https://gist.github.com/Artanicus/b7a8cea05e517c94744648b3c718be9e

  Itsella ainakin Proove data korreloi hyvin muiden mittareiden kanssa ja kappyrat nayttavat esim talta:
  image

  (tuo keltainen viiva on ulkosensorin sisamittaus, eli kiinni kylmassa ikkunassa. Siksi niin rajut arvot.)
 • JussiPJussiP Member Viestejä: 1
  editoi toukokuu 2017
  Onkohan tuosta Z-wave -tuen tulemisesta mitään havaintoa? Uuteen taloon järjestelmä haussa ja en aivan tuoretta tietoa aiheesta löytänyt. Vanhempien kirjoitusten pohjalta ei oikein hyvältä näytä - olisi ilmeisesti pitänyt olla jo mutta siirtynyt ilmeisesti jonnekin hamaan tulevaisuuteen? Eli, kun tuota z-wavea haluaa, niin onko syytä kääntyä jonkun toisen vaihtoehdon puoleen?
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Oma oletus on että se tuki olisi jo tehty jos se on tullakseen. Vaihtoehtoja ei kauheasti ole, ehkä zipato tai fibaro. Sen jälkeen pitää lähteä tilaamaan ulkomailta tai rakentaa itse esim raspberry pi:stä,
 • ScruderScruder Member Viestejä: 2
  Ei taida z-wave tukea tullakaan. Harmi vaan kun se oli aikanaan se syy miksi hubin hankin.
 • Tommi KontkanenTommi Kontkanen Member Viestejä: 3
  Myöskin kiinnostaisi tietää missä ollaan z-wave tuen kanssa menossa?. Eniten tässä harmittaa se että, luvattua z-wave tukea ei ole lupailusta huolimatta tullut johon perustin ostopäätökseni. Hubi on tällä hetkellä tyhjän panttina, koska kaikki vempeleet toimivat miten sattuvat. OK voi olla että nuo hue ja osramin lamppu systeemit toimivat. Mutta jos halutaan ohjata olemassaolevia valaisimia=?. Haluasin päästä eroon noista surkeista 433 kytkimistä jota tuo hubi ei edes tue kunnolla(WMR-1000) Mietin että voisiko kaupan purkaa toimimattomuuteen(takuu?) vedoten ja vaihtaisi sitten toimivampaan.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 169 ✭✭
  Minäkin olen Z-Wave -tukea odotellut jo "jonniin aikaa", myös älylukkoa on lupailtu pitkään, mutta onneksi en jäänyt sitä, odottelemaan, vaan otin Verisureen integroituvan Yale Doormanin. Silti olen Cozifyhyn melkoisen tyytyväinen. Kävin asuntomessuilla tutustumassa jokaiseen esillä olleeseen ns. älykotiratkaisuun. Soneran ratkaisussa pystyi englanniksi komentamaan valot päälle tai haluttua musiikkia, jos vaan laite sillä kertaa ymmärsi. Älypeilikin oli, joskin demottavana ei ollut mitään dataa. Fortumin älykodissa näki silloisen energiankulutuksen ja pystyi kytkemään smart plugin perässä olevia laitteita päälle ja pois, melko huimaa :) Cozifyllä pystyy sentään tekemään aika monta juttua, toki löytyisi paljonkin idetoita, mitä asioita voisi olla enemmän, helpommin ja luotettavammin.

  Cozifykin löytyi yhdestä talosta, mutta oli melko huomaamattomasti esille, varmaan 98% vierailijoista ei huomannut sitä.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Joo kieltämättä tämä Z-wave tuki alkaa muistuttaa jo länsimetron tulemista. Mutta tulihan sekin sitten lopulta, joten toivossa on hyvä elää. :-)

  t.Samppa
  t. Samppa \ Cozify
 • Antti ReinikkaAntti Reinikka Member Viestejä: 3
  samppa kirjoitti:

  Joo kieltämättä tämä Z-wave tuki alkaa muistuttaa jo länsimetron tulemista. Mutta tulihan sekin sitten lopulta, joten toivossa on hyvä elää. :-)

  t.Samppa

  Eikö teillä ole antaa mitään suuntaviivaa milloin voisi olla tulossa? Edes karkeata arviota?

  -Antti
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Tähän mennessä tehdyt arvaukset ovat menneet pieleen joten olemme nyt paljon varovaisempia lupaamaan mitään.
  Käyttöönottoprosessin parannus oli Z-waveakin tärkeämpi saada kasaan ensin, ja vieläkin on perusasioita joita voidaan parantaa. Kun nämä on tehty riittävälle tasolle, voimme keskittyä Z-waven kehitykseen.
  Olemme vielä kahden vaiheilla; tehdäänkö ohjelmointityö itse vai ostetaanko työ muualta. Molemmissa on puolensa.
  Kun päätös tehdään, niin muutamassa kuukaudessa pitäisi uunista tulla ensimmäinen toteutus.

  t. Samppa / Cozify

  t. Samppa \ Cozify
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Eli tästä voisi siis päätellä että Z-wavea ei olla hyljätty täysin, koska jossain kohtaa oli luettavissa että sen merkitystä vähäteltiin ja jopa oli pelko että ei toteutuisikaan koskaan.. Itselle sinänsä on sama toteutuuko vai jos joku muukin ratkaisu löytyy esim. Sähköisen lattialämmityksen termostaattien ohjaamiseen?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Ei sitä ole hylätty koska se tuo lisäarvoa hubillemme laajemman laitetuen ja luotettavuuden myötä. Kyse on pelkästään rajallisen ajan ja resurssien käytöstä mahdollisimman tehokkaasti.

  Seuraavassa päivityksessä tulee mm. laitteiden pariston varaustilan seuranta, joka on tärkeää esim. palovaroittimille.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • Arto KähönenArto Kähönen Member Viestejä: 1
  Täälläkin kaipaillaan Z-wavea ja listan kärkeen tuetuksi laitteeksi toive AEOTEC Multisensor 6 -tuotteelle.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 155 ✭✭
  Mainostaa AEOTEC ainakin osaa. Peukku Z-Wavelle viimein. Oisko kilpailun aika, josko Z-Wave tuki tulisi ennen länsimetron laajennusta valmiiksi?
 • JoniJoni Member Viestejä: 3
  Jokos on tehty päätöksiä Z-Wave:n suhteen ja päästään vihdoin käyttämään?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Työ Z-wave tuen tekemiseksi on jo alkanut. Radio on testattu toimivaksi jo kauan sitten, mutta nyt suunnittelemme mitä kaikkea pitää vielä tehdä että Z-wave tuki saadaan julkaisukuntoon. Ainakin kirjastot pitää päivittää ja tehdä HW abstraktio kerros siten että se toimii saumattomasti ZigBeen ja muiden laitteiden rinnalla.

  Siis homma etenee, mutta on hankala arvioida milloin se tulee valmiiksi. Ja mitä kaikkea muuta kiireellistä tulee sotkemaan suunnitelmia.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.