Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Toivomuksia Z-wave-laitteista

kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 42 admin
editoi maaliskuu 22 kohteessa Cozify Kanava
Hei,

Kuten tarkkaavimmaiset ovat saattaneet huomata, olemme tehneet viimeiset kuukaudet töitä mm. isojen toimitusten kanssa kerrostalo- ja toimistorakennuksiin ja julkaisemme myös ammattilaisasennuksiin tarkoitetun PRO-tuotteen. Tätä myöden toteutimme useita uusia "protokollapinoja", joista yksi on Z-Wave. Se aktivoidaan muiden uusien ominaisuuksien mukana Cozify Hub 1.1:ssä, seuraavassa isommassa ohjelmistopäivityksessä tämän kevään aikana.

Z-Wave on ollut kuuma peruna ja herättänyt ajoittain paljon keskustelua. Meidän näkökulmastamme Z-wave-laitteet kilpailevat Zigbee-laitteiden kanssa ja teknisesti nämä protokollat ovatkin hyvin samankaltaisia. Kummatkin ovat nk. mesh-verkkoja, eli sähköverkkoon kytketty laite toimii verkon solmuna jatkaen sen kantamaa, Kummankin toimintavarmuus ja tietoturva on yleisesti ottaen varsin hyvällä tasolla (versus esim 433). Lähes kaikkia laitekategorioita löytyy toteuettuna kummallekin teknologialle, jotkut toimittajat toteuttavat tuotteensa jopa molemmille. Kummankin protokollan laitteiden hintataso on hyvin pitkälle samalla tasolla. Yleisesti ottaen suurimmat laitevalmistajat ovat tuotteissaan kallistuneet Zigbeehen, toisaalta Z-wave on historiallisesti ollut erittäin merkittävässä asemassa eritoten älykotiin pidempään vihkityneiden keskuudessa.

Se debatoinnista, Z-wave-tuki joka tapauksessa on nyt toteutettu ja pieni osa Cozify-asiakkaista siitä jo nauttii. Pohdimme tällä hetkellä, mitkä laitetuet meidän pitäisi toteuttaa ja testata ensin, kun tuki tuodaan laajemmin saataville. Tällä hetkellä olemme toimittaneet laajempia kerrostalokohteita, joihin on asennettu Z-wave-tekniikalla mm FireAngelin palovaroitin, Fibaron valaistuksen himmentimet ja Aeotecin vesivuotosensorit. Laitteet ovat laadukkaita ja tuomme todennäköisesti kaikki myyntiin myös omaan kauppaamme.

Mutta mitä muuta? Nyt voi vaikuttaa. Kerro mielipiteesi ja toivomuksesi. Onko jokin tuote tai tuotekategoria, johon meidän pitäiis kiinnittää erityisesti huomiota Z-wave-laitteiden osalta?

Yst terv,
Kimmo/Cozify
Post edited by kruotois on

Viestejä yhteensä

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.