Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Tuetut laitteet?

13468930

Viestejä yhteensä

 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Erittäin paljon kiitoksia Amulle kommenteista! :smile:

  Tuote on mielenkiintoinen ja tulossa meille testeihin. Integraatiota hubiin emme ole vielä toteuttaneet. Tuemme jo Nexan ja Prooven kaukosäätimiä, joten miksipä emme tukisi myös tätä? Palaamme aiheeseen kun saamme vietyä testit läpi.

  Jos käytössä on Philipsin oma bridge, käyttö onnistuu sen kautta jo nyt.
 • kelsokelso Member Viestejä: 10
  Moi,

  Vielä yksi kysymys ennenkö lyön lukkoon tilauksen.
  Onko hubiin tulossa tuki Danalock lukoille? (danalock.com)
  Vai mitä lukkoja olette ajatelleet tuen piiriin?
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  editoi marraskuu 2015
  Tarkennetaan tuota Philips dimmerin magneettikiinnitystä. Eli dimmerin telineessä on takana kaksi magneettia joilla telineen voi vaihtoehtoisesti kiinnittää vaikka jääkaapin oveen. Samoilla magneeteilla itse säädin pysyy kiinni telineessä. Itse säätimessä ei siis ole magneetteja vaan ainoastaan tuossa telineessä.

  https://drive.google.com/folder/d/0Bxo5Ed10JsVqeXlNdUpkMHJNaFE/edit
  Post edited by amu on
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Onko muuten noille Nexan seinäkytkimille (LWST-615 ja LWST-605 ) mahdollista lisätä toimintoa erikseen pitkälle painallukselle?
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Lukot ovat tulossa mukaan kuvioihin jossain vaiheessa. Toteutus todennäköisesti ensi vuoden puolella. Danalock on vahva ehdokas, samoin kuin Abloyn Yale. Toteutuksen priorisoinnista emme ole vielä päätöstä tehneet.


  Yleisesti tulevista laitteista.

  Tämän vuoden puolella on tarkoitus toteuttaa tuki ONVIF-protokollaa tukeville IP-kameroille. Pyrimme myös aktivoimaan hubin Z-Wave -radion. Tarkka aikataulu on vielä auki emmekä varmaksi näitä uskalla vielä luvata, mutta tähän pyritään. Z-Waven osalta toki tuomme mukaan Z-Wave -laitteita. Laitteita emme ole vielä päättäneet, mutta katseet ovat tällä hetkellä vahvasti osassa Fibaron Z-Wave -laitteissa. Tiedotamme aiheesta lisää myöhemmin.

  Ominaisuuksien puolella julkaisemme meidän DEV API:n, uusia sääntötyyppejä sekä appiksen UI-tasolla huoneet. Kaikki uudet laitetyypit vaikuttavat myös käyttöön, joten uusia ominaisuuksia on tulossa tämän vuoden puolella todella paljon.

  Jatkakaa kommenttien lähettämistä, ne ovat meille erittäin arvokkaita ja auttavat priorisoimaan omaa tekemistämme käyttäjien ja asiakkaiden toivomaan suuntaan.

  - Tony / Cozify
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Noita Fibaron Z-wave laitteita on itselläni jonkin verran. Ainakin Fibaron liiketunnistimelle ja palovaroittimelle kaipaisin tukea, niin voin laittaa tuon Fibaron Home Centerin eläkkeelle :smile:
 • PauliPauli Member Viestejä: 2
  Onko Osram Lightify Gardenspot Mini RGP jotenkin tukematon… En saa sitä näkyviin. Nollannut onnistuneesti(kai) välähti kerran.
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Gardenspotit on tuettuja.

  Oletko poistanut laitteen ja yrittänyt palauttaa sen takaisin laitelistalle?

  Nollaa valot vielä kertaalleen (5 sec päälle, 5 sec pois päältä, toista 5 kertaa). Kannattaa käyttää sekuntikelloa, vaikka aivan tarkka tuo nollaus ei ole. Kuten mainitsit, valot välähtävät nollauksen jälkeen kertaalleen.

  Käy tämän jälkeen palauttamassa unohdetut laitteet:

  1. Klikkaa (+)-ikonia Laitteet-näytön oikeassa yläkulmassa
  2. Paina aivan asetussivun alalaidassa olevaa painiketta "Palauta poistetut"

  Parita tämän jälkeen lamput uudestaan. Parituksen ajan lamput kannattaa pitää hubin vieressä, sanoisin enintään 5m päässä hubista. Mielellään hubin vieressä.


  Jos olet jossain vaiheessa poistanut lampun, niin se täytyy käydä palauttamassa Laitteet-näytön asetuksien kautta. Tulemme muuttamaan paritusprosessia niin, ettei tätä palautusta tarvitse erikseen käydä tekemässä. Tässä vaiheessa ikävä kyllä näin.

  - Tony / Cozify
 • PauliPauli Member Viestejä: 2
  Kiitos neuvoista ja nopeasta vastauksesta
  Matkaa oli yli kymmenen metriä "Palauta poistetut" auttoi.
 • IiroSIiroS Member Viestejä: 72
  Hei!

  Verkkokauppa.comissa pyöriessä tuli Cozify -laite vastaan ja tässä hieman perehdyttyäni laitteeseen olen kahden vaiheilla josko laitteen hankkisi. Aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisista laitteista ei ole. Lähinnä mielenkiinnon herätti se, että Cozify tuntuu hyvin laajennettavalta ja yhteensopivalta laitteelta. Kotoa löytyy jo useampi Sonos-kaiutin ja kiinnostaisi josko Cozifylla saisi jonkinlaista järkevää kokonaisuutta rakennettua sisä- ja ulkovalaistuksen suhteen ja mahdollisesti kodin turvallisuuteen liittyen. Muutama kysymys kuitenkin tuli mieleen, lähinnä näistä tuetuista laitteista:

  Tuettujen laitteiden listalla näkyy sekä Philipsin ja Osramin lamppuja, joskaan ei värillisiä GU10 -kantaisia lamppuja. Talossani on reilusti GU10 spottivaloja, suurin osa käsipelillä säädettävän himmentimen takana, eli hieman tämäntyylisen:
  (http://www.clasohlson.com/medias/sys_master/8873316253726.jpg)

  Ymmärtääkseni vanhan liiton himmentimeen ei kuitenkaan voi näitä Philipsin ja Osramin lamppuja kytkeä, tai lähinnä se toimii tällöin "on/off" -periaatteella. Ajatuksena olisi vaihtaa spotteja värillisiin, mutta näitä ei ilmeisesti Cozify vielä tue? Onko tukea näille tulossa lähitulevaisuudessa? Koska valojen kytkeminen päälle kännykällä tuntuu hankalalta, onko jonkinlaista Cozify-yhteensopivaa, valokatkaisijan tyyppistä himmennintä joka ajaisi saman funktion?
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Moi,

  Kiitoksia mielenkiinnosta hubia kohtaan. Ja hienoa kuulla että tuote löytyi verkkiksen hyllystä. Se on vielä turhan piilossa, mutta pyrimme saamaan hubin paremmin esille tulevaisuudessa.

  Hubi tukee sekä Osramin Lightify että Philipsin Hue GU10-lamppuja (RGBW- ja BW-mallit). Toisin sanoen, hubi tukee sekä värillisiä että "valkoisia" sävyjä toistavia GU10-lamppuja.

  Lampuissa on hyvä huomioida se, että käytännössä lampuissa on virta päällä koko ajan. Normaali seinäkytkin pidetään päällä-asennossa ja lamppujen kirkkautta, värejä ja värilämpötilaa ohjataan meidän appiksen tai hubiin talletettujen sääntöjen ja teemojen (automaation) kautta. Jos lamppujen virran käyttää pois päältä, palautuu lamppujen tila oletusasetuksiin (tämä on lamppujen ominaisuus, emmekä voi sille mitään).

  Ymmärrän hyvin tuon kommentin liittyen kännykkäohjaukseen. Se ei myöskään minun mielestäni ole se paras tapa ohjata valaistusta, kännykkä kun ei ole käsillä koko ajan. Ja appiksen päälle saaminen vaatii näppäinlukkojen ym. takia monta klikkausta.

  Himmennintoimintoa ei seinäkytkimien taakse ole ainakaan vielä toteutettu. Tähän liittyen olemme tosin saaneet joitain kyselyitä asiakkailta, mutta aikataulua mahdolliselle toteutukselle ei ole vielä päätetty. Osalla asiakkaistamme on käytössä hubin lisäksi Philiphs Hue bridge, johon voi yhdistää Philipsin ja sitä kautta ohjata myös meidän hubin "takana" olevia valoja. On toki hieman hankala toteutus ja koskee vain Philipsin valoja.


  Olisiko tuota himmentämistä mahdollista miettiä automaation kautta? Kun otin ensimmäiset langattoman ohjauksen takana olevat valot käyttöön 2013, oli kännykästä ohjaaminen ensimmäiset 2 päivää hauska juttu, jonka jälkeen alkoi kaipaamaan painiketta, josta valot voi tarvittaessa laittaa päälle tai pois päältä. Tällaista painiketta ei siihen aikaan ollut saatavilla, mutta valoautomaatio pelasti tilanteen. Lisäsin kokonaisuuteen liiketunnistimen, joka paransi tilannetta todella paljon. Sääntö: "Kun liikettä, sytytä valot" toimi hienosti. Ja teemojen, jotka on ajastettu päälle eri aikoihin päivästä, voin säätää valaistuksen tason haluamakseni (heti aamulla mukavan "herättelevät", seuraavaksi energisoivan kirkkaat, iltapäivällä "arkiset", illalla rauhoittavat ja yöllä mahdollisimman himmeät (turvavalot jos yöllä liikutaan). Tällä tavalla valojen säätäminen puhelimesta vähenee merkittävästi. Puhelinta tarvitsen vain poikkeustapauksissa.


  Valaistukseen liittyvät asiat ovat joka tapauksessa todella yksilöllisiä ja käyttäjäkohtaisia. Se mikä toimii meillä, ei välttämättä toimi muualla. Mutta ehkä tästä saa joitain ideoita omaa toteutusta ajatellen.

  - Tony / Cozify
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  cozify kirjoitti:  Sääntö: "Kun liikettä, sytytä valot" toimi hienosti. Ja teemojen, jotka on ajastettu päälle eri aikoihin päivästä, voin säätää valaistuksen tason haluamakseni (heti aamulla mukavan "herättelevät", seuraavaksi energisoivan kirkkaat, iltapäivällä "arkiset", illalla rauhoittavat ja yöllä mahdollisimman himmeät (turvavalot jos yöllä liikutaan).

  - Tony / Cozify

  Pystyykö Cozifyn avulla sytyttään Philips Hue lampun yöllä himmeänä&punaisena ja päivällä kirkkaana&valkoisena esim. tuon Nexan seinäkytkimen avulla?
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Seinäkytkimestä ei pysty. Mutta hyvinkin mielenkiintoinen ajatus, joka ei ainakaan itselläni ole tullut esille. Ja monimutkainen toteuttaa käyttöliittymän näkökulmasta. Tällaista käyttötapausta varten pitäisi olla jonkinlainen ajastettu painiketoiminto (kello 7-9, sytytä valo X jossa sävy Y, kello 9-16, sytytä valo X jossa sävy Z, jne).

  Julkaisemme aivan lähiaioina meidän API:n, jonka avulla tällaisen hieman monimutkaisemman toiminnallisuuden tekeminen onnistuu. Vaatii toki hieman skriptaustaitoa.

  APIn osalta palaamme aiheeseen tulevina viikkoina.

  - Tony / Cozify
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  cozify kirjoitti:

  Seinäkytkimestä ei pysty. Mutta hyvinkin mielenkiintoinen ajatus, joka ei ainakaan itselläni ole tullut esille. Ja monimutkainen toteuttaa käyttöliittymän näkökulmasta. Tällaista käyttötapausta varten pitäisi olla jonkinlainen ajastettu painiketoiminto (kello 7-9, sytytä valo X jossa sävy Y, kello 9-16, sytytä valo X jossa sävy Z, jne).

  Julkaisemme aivan lähiaioina meidän API:n, jonka avulla tällaisen hieman monimutkaisemman toiminnallisuuden tekeminen onnistuu. Vaatii toki hieman skriptaustaitoa.

  APIn osalta palaamme aiheeseen tulevina viikkoina.

  - Tony / Cozify

  Vastaava toimintohan toimii jo liiketunnistimen kanssa, niin miksi ei myös painikkeella? Itsellä liiketunnistin sytyttää valot eri asetuksilla eri aikaan vuorokaudesta käyttämällä ajastettuja teemoja.

  Olen tästä kommentoinut jo aikaisemminkin, mutta muistutuksena kaipaisin ajastusta ovikellon toimintaan. Nyt jos määritän ovikellon painalluksen sytyttämään valon, tai Sonoksen soimaan, se ei sammu koskaan. Toivoin myös valojen vilkutustoimintoa ja Nexan langattoman 230V ovikellosummerin tukea.

  Olisiko teillä mahdollista listata tänne foorumille jo pyydettyjä toimintoja ja jonkinlaista statusta niiden edistymisestä? Silloin tietäisi, että toive on kuultu, eikä siitä tarvitsisi erikseen muistuttaa.
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Moi,

  Nyt täytyy pahoitella, olen itse asiassa väärässä.

  Hubilla pystyy jo nyt ohjaamaan lamppuja seinäkytkimen kautta siten, että lamput syttyvät eri kellonaikaan eri sävyllä/värillä/kirkkaudella.

  Lampun tila (väri, kirkkaus, värilämpötila) asetetaan aamu, päivä, ilta, tms. teeman taakse. Ja lamppu seinäkytkimen painikkeen taakse. Lampun sävy määräytyy aktiivisena olevan teeman mukaan.  Amu, kaikki kommentit ja ehdotukset liittyen ominaisuuksiin jäävät varmasti listalle. Ikävä kyllä joidenkin ominaisuuksien toteuttaminen kestää hieman pidempään kuin toisten. En tiedä ehdottamiesi ominaisuuksien toteutusaikataulua, mutta listalla ovat.

  Harkinnassa on ottaa käyttöön jossain sopivassa välissä työkalu, jota kautta käyttäjät voisivat äänestää ominaisuuksien prioriteeteista, mutta on vielä toistaiseksi hautautunut kiireellisempien töiden alle.

  - Tony
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.