Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Tuetut laitteet?

Hei!
Tässä aika paljon kysymyksiä vähän kaikesta:

Onko mahdollista että Cozify-hubi tukee myös muita laitteita kuin ne mitä te itse myytte tai kerrotte sen tukevan? Voiko siis olla mahdollista lisätä esimerkiksi ZigBee-laitteita mikä ei ole listalla?

Myös Belkinin laitteista samanlainen kysymys. Blogissa löisin että tukee Belkin Wemo pistorasiaohjaimet ja liiketunnistimet, mutta miten on Belkinin muut laitteet? Erityisesti seinkytkimestä olen kiinnostunut, senhän omasta mielestäni pitäisi olla aika samanlainen on/off-laite kuin ne pistokkeet mitä te myytte? Voin toki olla ihan väärässä, en minä oikeastaan siitä tiedä yhtään mitään, mutta oletan että se kuitenkin on helpompi kuin esimerkiksi Belkinin kamerat.

Marraskussa vastasitte yhdessä keskustelussa että Z-wave on vielä harkinnassa, miten on harkinta mennyt?

Kiitoksia jo etukäteen!
«13456718

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  Sebastian LindbergSebastian Lindberg Member Viestejä: 5
  Ja vielä, onko IFTTT tai joku muu samanlainen juttu harkinnassa? Lähinnä ehkä ajattelen jos puhelimen olinpaikalla voi säätää laitteita?
 • Valinnat
  Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi maaliskuu 2015
  Hei Sebastian,

  Teknisesti samankaltaiset, saman standardin alla olevat laitteet ovat tuettuja. Tällä hetkellä teemme kuitenkin laitekohtaisen testauksen, ennen kuin tuomme sen Cozifyn käyttöliittymään näkyviin. Esimerkkinä Zigbee-valot (mm. Philips Hue ja Osram Lightify-tuotteet) ovat teknisesti samanlaisia, mutta käytännössä pieniä eroja voi olla. Siksi tarkistus.

  Uusien laitteiden ja laiteryhmien lisääminen jatkuu kiihtyvällä tahdilla, joten kannattaa ehdottaa meille mitä laitteita haluaisit ohjata. Näin voimme varmistaa tuen niille laitteille, joilla on eniten kysyntää. Itse laitteet voi ostaa joko meiltä tai muualta.

  Belkinin seinäkatkaisin on käsittääkseni myynnissä ainoastaan Pohjois-Amerikan markkinoille. Skannaamme parhaillaan parhaita "buttoneita" ja seinäkatkaisimia, jotka voisimme lisätä tuotevalikoimaamme.

  Z-Wave-radiolle tuen suunnittelimme ja sille löytyy paikka hubista. Z-Wave voidaan siten tarvittaessa latoa jo ensimmäisiin tuotantoeriin. Mikäli koet, että Z-Wave on tärkeä, pistä meille pikaisesti palautetta!

  IFTTT:n kaltaisia toiminnallisuuksia voi tehdä myös Cozifyn omalla hubilla, joten IFTTT-integrointi on vielä harkinnassa. Kotona oleva Hub toimii monissa käyttötapauksissa nopeammin ja varmemmin verrattuna IFTTT-sääntöihin. On mahdollista, että lisäämme myös IFTTT-tuen, koska kyseinen palvelu on kerännyt mukavasti suosiota.

  Laitteiden ohjaus puhelimen, älykellon tai avaimenperän sijainnin perusteella on ehdottomasti tuettavien ominaisuuksien listalla. Jo tällä hetkellä Hub tietää, onko puhelin kotona vai poissa ja voi reagoida siihen. Jatkossa sijaintitiedon (niin sisätiloissa kuin ulkona) erottelukykyä kasvatetaan eri tekniikoin.

  Yst. terv.
  Kimmo/Cozify
  Post edited by Kimmo Ruotoistenmäki on
 • Valinnat
  klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 169 ✭✭
  Terve, jos kerran on mahdollista, niin kyllä Z-wave -tuki raudassa kiva olla jo alusta lähtien, vaikka softatuki tulisi myöhemmin. Suojaisi ensimmäisestä tuotantoerästä hubin hankkineiden investointia. Ainakin verkkokauppa.comissa näyttäisi olevan Z-Wavea käyttäviä releitä, joita voisi asentaa suoraan jakorasioihin kytkemään laitteita. Smart plugeilla voi tehdä jotain, mutta tuki kiinteille sähköasennuslaitteille olisi erottautumistekijä.

  - KL
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Mielestäni Z-wave tuki olisi erittäin tärkeä jo heti alkuvaiheessa, koska sille löytyy toistaiseksi kattavin valikoima eri komponentteja.

  Itselläni on tällä hetkellä 10:n Hue lampun ja valaisimen ympäristö. Haenkin parhaillaan kontrolleria niiden ohjaamiseksi, liikkeen ja ympäröivän valaistusvoimakkuuden (päivänvalo) perusteella.

  Suunnitelmissani on laajentaa järjestelmää kattamaan myös murto-, palo-, ja lämpötilahälytyksien osalta. Tällä hetkellä Z-wavelle löytyy kattavin valikoima komponentteja näihin tarpeisiin.

  Teillä on erittäin mielenkiintoinen konsepti, mutta jotta pysyisitte erottumaan kilpailijoista, tulisi järjestelmän olla monipuolinen ja tukea mahdollisimman montaa eniten käytettyä protokollaa. TCP/IP, BT LE, Zigbee ja Z-wave mielestäni näistä tärkeimmät.
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Vielä tuohon yllämainittuun IFTTT-tukeen liittyen. Mitä itse olen sitä testannut, niin se on liian hidas reagoimaan. Jokainen toiminto jonka johon olen ajatellut kontrolleria tarvitsevani ei siedä useiden sekuntien viiveitä, jonka IFTTT:n käyttäminen aiheuttaa.

  Voisin kuvitella tuen ainoastaan jonkinlaisen lokitiedon keräämistä varten, jolloin välitön reagointi ei ole tarpeellista.
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Hubista löytyy nyt jo alkuvaiheesta Bluetooth LE, Zigbee, Z-Wave, 433MHz ja Wifi -radiot. Eli päätimme lisätä mukaan myös Z-Waven juurikin kattavan laitevalikoiman takia.
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Ja samaa mieltä tuon IFTTT:n osalta. Vasteajat ovat liian pitkät. Hyvä esimerkki nopeaa reagointia tarvitsevasta käyttötapauksesta: Sytytä valot, kun liiketunnistin havaitsee liikettä.
 • Valinnat
  LJuurijokiLJuurijoki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 9
  Ensimmäisenä täytyy onnitella hyvästä päätöksestä ottaa Z-Wave mukaan hubiin, se sai ainakin omalla kohdallani ostopäätöksen syntymään. Nyt sitten vain vauhdilla lisäämään tuki Z-Wave kytkimille, antureille jne.

  Itse odotan eniten turvallisuuteen liittyvien laitteiden tuen lisäämistä. Oletteko kartoittaneet sopivia palovaroittimia tai kameroita? Onko ikkuna-/oviantureita tulossa koska mukaan? Myös tag reader näppäimistöllä ja kotona- ja poissanapeilla olisi hienoa saada mukaan mahdollisimman nopeasti, jotta myös esim. älypuhelinta kammoaville isovanhemmille voi antaa mahdollisuuden kytkeä hälyt päältä pois / päälle.

  Onko 433Mhz laitteille tulossa laajempaa tukea vai haluatteko tehdä niissäkin aina laitekohtaisen testauksen? Niiden yhdensuuntainen tekniikkahan on jo hieman menneen talven lumia, mutta koska on varmasti muitakin, joilla on jo ennen teidän laitteenne hankintaa valmiina kotona ko. laitteita, olisi mielestäni niiden mahdollisimman laaja tuki heti alkuvaiheessa tärkeää. Jos haluatte kuitenkin testata tuotteet ja haluatte jostakin aloittaa, itsekkäänä ehdotuksenani on, että aloitatte näistä: http://www.johdoton.fi/

 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Nyt kun tuki Z-wave laitteille varmistui, laitoin Cozifyn tilaukseen. Tulen olemaan kolmen hubin "loukossa", koska otin juuri hetki sitten Fibaro Home Center 2:n käyttöön ja sitä tässä parasta aikaa konffailen. Myös Vera Edge odottaa paikallisessa postikonttorissa noutoa. Eli vertailua on luvassa kunhan Cozify tänne asti joskus ehtii.
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Myös meidän mielestämme tuo z-wave oli käytännössä laitettava mukaan. Laitekantaa alkaa olla mukavasti. Tosin, kokemukset Zigbee laitteista ovat erittäin hyviä. Aika näyttää kummat toimivat käytännössä paremmin.

  LauriJ: Palaamme tuettujen laitteiden osalta asiaan aivan lähiaikoina. Pääasia on toki se, että lähetät vinkkejä ja mielipiteitä erilaisista ja eri valmistajien laitteista.

  amu: Lähetätkö minulle henk koht spostia osoitteeseen tony@cozify.fi. Olisi hienoa kuulla testien tuloksesta ja erityisesti Fibaron ja Veran tuotteista tarkemmin :smile: Olen itse testannut SmartThingsin, Revolvin ja Ninja Spheren hubit. Niin ja lisäksi kymmeniä eri aiheeseen liittyviä appiksia.
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  Jos teillä on toimiva ja monipuolinen tuki Hue lampuille (ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös Tap kytkimelle), niin olette kilpailijoihin nähden jo voiton puolella. Kummassakaan, ei Fibarossa, eikä Vera Edgessä ole virallista, eikä edes toimivaa epävirallista tukea tällä hetkellä Hue lampuille.

  Fibarolle löytyy epävirallinen plugin, mutta se on ladattavissa ainoastaan ranskankielisestä foorumilta, jota en onnistunut saamaan käsiini. Sain Hue lamput määriteltyä Fibaroon virtuaalilaitteina useamman tunnin Googlettelun ja puuhastelun jälkeen.

  Veraan löytyy myös epävirallinen plugin, joka ei ainakaan toistaiseksi toimi Vera Edgen UI7 firmiksen kanssa. Virtuaalilaitteina pitäisi onnistua tuohonkin, mutta vielä ei ole ollut aikaa ruveta asiaa tutkimaan.

  Eli ainakin näiden kahden kilpailijan Hue tuki on tällä hetkellä lähes, ellei täysin olematon.

  Koska arvelette saavanne ensimmäisen erän laitteita toimitukseen? Olisi meinaan tarvetta :smile:
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Kyllä ensimmäisen erän laitteet ovat jo lähdössä, elleivät jo lähteneet. Jos haluat, lähetä minulle spostiosoite jonka avulla teit tilauksen, niin saan tarkistettua tilanteen viimeistään aamulla.

  En muista kenelle tap-kytkimestä jo kommentoin, mutta itse pidin tapin kiinni bridgessä ja ohjasin sitä kautta osaa lamppuja. Automaation tuo toki sotkee ja jos valot syttyvät liikkeestä, ei tästä juurikaan ole apua, mutta näin alkuvaiheessa pääsee eteenpäin. Jos siis tap on jo hankittu.

  Huen valot on tuettu hyvin. Samat säädöt kuin Huen omalla appiksella, paitsi luonnollisesti liiketunnistimen avulla saat valoita huomattavasti enemmän irti.

  Oletko testannut muita "painikkeita"? Tap on ihan toimiva, mutta vähän, hmm, klonksu. Kokonaisuus voisi olla hieman tukevampi. Mutta toimii joka tapauksessa.
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  Työn puolesta tullut noita Hue vermeitä hommattua jonkin verran ja tosiaan myös yksi Tap käytössä.

  Tarkoitus olisi hankkia seinäkytkimien taakse Fibaron Z-wave releitä huoneisiin, joissa minulla ei ole Hue lamppuja/valaisimia ainakaan toistaiseksi käytössä.

  Kaksi Everspringin ja yksi Fibaron Z-wave liiketunnistinta, yksi Everpringin Z-wave lämpö/kosteustunnistin, sekä kaksi Fibaron Z-wave palovaroitinta/lämpötunnistinta parasta aikaa toimituksessa. Tällä hetkellä minulla ei siis ole vielä antureita testattavana. Saapuvat näillä näkymin huomenna.
 • Valinnat
  Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi huhtikuu 2015
  Hei!

  Kiitoksia kaikille arvokkaista kommenteista! Heitetäänpä kehiin pikakysely:

  Seuraavaksi tarjoomaan lisättäviä ja testattavia laitteita ovat todennäköisimmin:
  a) Ovi- ja ikkunatunnistimet (tai muut yksinkertaiset anturit)
  b) IP-Kamera
  c) Lisätukea viihdelaitteisiin (esim. älytelevisiot, bluetooth/airplay-kaiuttimet)
  d) Älykäs valokatkaisin tai "älykytkin"

  Mikä keskustelijoden mielestä olisi tärkeintä tehdä heti seuraavaksi? Vai puuttuuko se listasta?

  Kimmo/Cozify
 • Valinnat
  klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 169 ✭✭
  Itse kaipaisin tällaisia:
  - lämpötila-anturi saunaan (ja saunomislämpötilasta joku indikaatio), use-case: tiedän, koska sauna on valmis
  - IR-lähetin, jolle voin opettaa minkä tahansa IR-kaukosäätimen ja jatkossa voin etäohjata / ohjelmoiduissa tilanteissa lähettää jonkin komennon, use-case: ilmalämpöpumpun etäohjaus, mutta samalla myös minkä tahansa IR-kaukosäädinlaitteen etäohjaus
  - huonelämpötilan mittari, jonka arvon perusteella rele syöttää/katkaisee sähköt patterista, use-case: saan säädettyä suoraa sähkölämmitystä tarkemmin ja viilennettyä huoneita etänä / ajastetusti

  Listaltasi näkisin mielelläni kohdan D kärjessä.

  Omalta kantiltani katsottuna A ja B eivät ole kiinnostavia, koska menevät turvallisuus-sektorille, jonne on jo markkinoilla paljon ratkaisuja ja omassakin talossa on yksi sen alan ratkaisu, johon kuuluu 24h valvontakin, minkä tarjoaminen ei liene Cozifyllä ainakaan lähiajan tavoitteina.
 • Valinnat
  LJuurijokiLJuurijoki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 9
  editoi huhtikuu 2015
  vaikea noista on, Kimmo, valita, kun kaikkia odotan mukaan, mutta ehkä kiirellisimpänä olisi B, koska uskoisin sen olevan eniten suurta massaa kiinnostava. Ja lisää asiakkaita teille on enemmän kehitysresursseja ja enemmän+nopeammin tuettuja laitteita luetteloon. Tai näin ainakin haluan uskoa :) Jos haluaa kilpailijavertailua tehdä vaihtoehdon B kanssa, niin tässä esim. sopiva https://getpiper.com/

  Mitä katkaisijoihin/kytkimiin tulee, niin lupaavimmat tuotteet ja laadukkaan oloiset ratkaisut, joilla olemassa olevaa sähköjärjestelmää pääsee modaamaan älykodiksi, näyttäisi löytyvän http://qubino.com/ . Näitä on kehuttu useissa keskuteluissa alan foorumeilla. Ymmärrän kyllä, että nämä menee hieman sen ajatuksenne ulkopuolelle, että käyttöönotto pitäisi tapahtua ilman ammattilaisen apua, mutta ainakin itseäni häiritsee kauheasti ajatus, että minulla olisi normaalin valokatkaisijan lisäksi erillinen (äly)kytkin, jonka avulla ohjaisin valaistusta. Tämä voisi toimia, jos käyttäjiä olisi vain yksi, mutta perheelliselle se on aivan mahdoton yhtälö, kun yksi käyttää katkaisijaa ja toinen älykytkintä. Katkaisijaa kun ei voi sähkömääräysten mukaan täysin poistaa välistä esim. Hue lamppuja käytettäessä. Mainitsemillani tuotteilla pääsisi teidän hubin avulla kytkemään sekä syötön että älyvalon päälle/pois samasta olemassa olevasta katkaisijasta sekä esim. liiketunnistimen tai sovelluksen avulla.

  Mitä muihin bokseihin tulee, niin itse olin jo valinnut Zipaton laatikon ostoslistalle, mutta päädyin kuitenkin teidän laatikkoon. Odotan siis, että pystytte vähintään samaan ja enempäänkin ;)
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  tonto kirjoitti:

  Kyllä ensimmäisen erän laitteet ovat jo lähdössä, elleivät jo lähteneet. Jos haluat, lähetä minulle spostiosoite jonka avulla teit tilauksen, niin saan tarkistettua tilanteen viimeistään aamulla.

  Lähetin eilen illalla sinulle privaviestillä sähköpostiosoitteeni, josta tein tilauksen, mutta en ole saanut vielä vastausta laitteen mahdollisesta toimitusajasta/saatavuudesta.
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  Vaikka onkin teille suora kilpailija, niin ei kannata unohtaa noita Qubinoa vastaavia Fibaron releitä, tai muita Fibaron antureita. Ainakaan niin kauan kun ette itse valmista/valmistuta vastaavia tai jopa parempia :smile: Ainakin Verkkokauppa.com noita myy Suomessa. Itse tilasin omani Amazon.de:stä ja osan Vesternetistä, Briteistä.

  Tässä parasta aikaa virittelen Fibaron 3-in-1 anturia (liike, lämpö, valonvoimakkuus) Fibaron purkkiin. On muuten todella pieni anturi ominaisuuksiin nähden. Halkaisija vain 44mm. vesternet.com/z-wave-fibaro-motion-sensor
  Löysin myös Fibaron Hue pluginin, joten niidenkin säätö onnistuu nyt ongelmitta. Siellähän se oli listalla kun vaan löysi oikean välilehden asetuksista. Ei pitäisi iltamyöhällä viritellä silmät ristissä :blush:

  Yksi Fibaron ohjattava pistorasia tuli myös hommattua. Tämäkin on todella kompaktin kokoinen. vesternet.com/z-wave-fibaro-wall-plug

  Everspringin SP814 liiketunnistimet vesternet.com/z-wave-everspring-motion-detector-ceiling-1 ja ST814 lämpö/kosteustunnistin vesternet.com/z-wave-everspring-temperature-and-humidity-sensor ja Fibaron (FGSD-002) palovaroittimet vesternet.com/z-wave-fibaro-smoke-sensor-plus jäi vielä jonnekin postin logistiikkakeskukseen jumiin. Josko nekin sieltä maanantaiksi ehtisi asennukseen.

  Edit1: Jos nyt ainakin alkuun näille kilkkeille saisi tuen myös Cozifyssa. Eikös tuo Z-wave protokolla ole pitkälti standardoitu, joten varsinaista tukea itse parametreille ei tarvitsisi erikseen ohjelmoida?

  Edit2: seuraavaksi tulee todennäköisesti hankittua joko Fibaron vesternet.com/z-wave-fibaro-universal-door-window-sensor tai Everspringin vesternet.com/z-wave-everspring-door-window-detector magneettikytkin parvekkeen oveen, sekä jonkinlainen sireeni, esim. vesternet.com/z-wave-aeon-labs-siren

  Nuo Fibaron anturit ovat kyllä todella viimeisteltyjä ja pienikokoisia verrattuna vaihtoehtoihin.
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Moi Amu,

  Pahoittelut. Minun moka. Lähetin viestiä.

  - Tony
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  tonto kirjoitti:

  Moi Amu,

  Pahoittelut. Minun moka. Lähetin viestiä.

  - Tony

  Eipä mitään. Ymmärrän kyllä, että teillä hommia piisaa ja hyvä niin. Pääasia, että homma on hoidossa. Kiitos :smile:
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Myös tälle uudelle Aoetec:in Multisensor 6:lle olisin kiinnostunut saamaan tuen jossain vaiheessa.
  aeotec.com/z-wave-sensor
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Juuri sain Cozify hubiin virrat päälle ja softaa vähän tsekattua. Posti oli tunnetusti antanut paketille kovaa kyytiä. Pelkäsin jo, että laite on pakkauksen sisällä palasina. Sen verran lommoilla pakkaus oli postista haettaessa.

  Android appsin päävalikko toimii tasan yhden kerran. Toisen kerran kun menee valikkoon näkyy se täysin mustana. Tilanteen saa nollattua ainoastaan käynnistämällä appsin uudestaan.

  Koska muuten Z-wave laitteiden tuki tullaan lisäämään? Tällä hetkellä ei itselleni juuri käyttöä ilman sitä.
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Hubi ei muuten tunnistanut Hue bridgeen yhdistettyä Living Whites pistorasiaa. Toimii kuitenkin Hue bridgen kautta täysin normaalisti, kuten tähänkin asti.
 • Valinnat
  tontotonto Member Viestejä: 6
  Moi,

  No hyvä ettei ollut aivan rusinaksi murjonut. Olisi kiva saada laitteet ehjänä perille :)

  Lähetän viestiä privana, niin voidaan katsoa tarkemmin tuota Android-ongelmaa.

  Uusia laitteita lisäämme heti kun saamme alkuvaiheen toimitusten osalta pois päiväjärjestyksestä. Prioriteettijärjestystä laitteiden osalta emme ole vielä päättääneet. Palaamme siihen pikapuoliin. Living Whites pistorasia ei ole ikävä kyllä ole tuettujen laitteiden listalla.

  - Tony
 • Valinnat
  amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  tonto kirjoitti:

  Living Whites pistorasia ei ole ikävä kyllä ole tuettujen laitteiden listalla.

  Eikö tuota onnistuisi ohjaamaan Cozify hubista edes Hue bridgen kautta? Näkyy kuitenkin bridgessä lamppuna kuten muutkin lamput ja sitä pystyy ohjaamaan Hue apin kautta täysin samoilla komennoilla kuin lamppujakin (päälle/pois ja himmennys).
 • Valinnat
  LJuurijokiLJuurijoki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 9
  Heitän kommentin tähän ketjuun, koska asiaan jo täällä viitattu, mutta siirtäkää parempaan ketjuun halutessanne.

  Miksi ihmeessä laitteita ei voisi lisätä vapaammin? Eikö olisi hedelmällistä saada käyttäjiä testaamaan puolestanne, mitkä laitteet toimivat ja mitkä eivät, sen sijaan, että testaatte nyt ensin itse kaikki laitteet?

  Jos vapauttaisitte hubin Z-Wave ja 433Mhz radiot toimiviksi ja päästäisitte meidät käyttäjät lisäämään laitteita niihin vapaasti, saisitte ilmaiseksi käyttäjäkokemuksia. Tämähän ei misään tapauksessa poistaisi teidän mahdollisuutta edelleen ylläpitää tuettujen laitteiden listaa, jossa olisi listattuna laitteet joiden toiminnan te pystytte takaamaan hubinne kanssa. Vai onko tämä jostain syystä teknisesti mahdotonta?
 • Valinnat
  HäkäHäkä Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 21
  Näitä kaipailisin:

  - Ilmalämpöpumpun ohjaus IR-lähettimellä. IR-lähettimellä voisi nostaa ilmalämpöpumpun pyyntiä automaattisesti kun lämpötila laskee esimerkiksi alle 21 astetta.

  - Sensori ulkolämpötilan/kosteuden mittaukseen. Lämpötila- ja kosteuskäyrä sisältä ja ulkoa joltain tietyltä ajanjaksolta.

  - Palo- ja häkävaroittimet.

  - Sähkökulutuksen optinen mittaus suoraan sähkömittarista (tyyliin: Fortum kotinäyttö, Envir jne...). En tiedä, onko tällaista vielä edes olemassa, mutta kodin kokonaiskulutus olisi mukava nähdä ja siihen vielä graafit kuluneelta ajalta.

  - Himmenninmuuntaja halogeeni/ledivaloille.

  - Valoisuus/liiketunnistin ulkovalojen ohjaukseen.

  - Älykäs valokatkaisin  Ulkokäyttöön tarkoitettu multisensor ratkaisisi monta tarvetta.
 • Valinnat
  Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Milloinkohan on tulossa tuki Z-wave ja 433Mhz laitteille? Ja olisiko mahdollista beta-testaajana lisätä laitteita käyttöön mitä ei virallisesti vielä ole testattu?
 • Valinnat
  tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi Petri,

  Kysytään oikeastaan näin päin. Mitä laitteita haluaisit meidän tukevan? 433Mhz laitteista olemme miettineet ainakin Nexan pistorasioiden ohjausta, mutta toki laitteita on muitakin.

  Laitteita, joita emme tue, ei ikävä kyllä pysty ottamaan käyttöön. Käyttöönotto ei onnistu, vaikka olisitkin Beta Programissa. Tulemme myöhemmin julkaisemaan APIn jota kautta laitteiden lisäys onnistuu, mutta sen julkaisu tulee tapahtumaan loppuvuodesta.

  Paras tapa laitteiden osalta on lähettää aktiivisesti palautetta ja vinkkejä. Seuraavat laitteet, jotka tulemme integroimaan, ovat NyCe:n ovi- ja ikkuna-anturi sekä nettikamera (palaan kameramalleihin hieman myöhemmin).

  Yst. Terv.

  - Tony / Cozify
 • Valinnat
  Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Ainakin Nexan kytkimet, vastaanottimet ja liiketunnistimet olisi hyvä olla, edullisia sekä varmasti ihmisillä paljon ennestään käytössä. Z-wavena, Zigbeenä tai Wifinä ainakin IR-lähetin, 0-10V lähetin.

  Täytyy sanoa että oletus ja odotukset tästä laitteesta oli hieman eri minkä sain ennakkotilauksen tehdessä. Ja nyt näyttää vahvasti siltä että tämä menee kiertoon ja hommaan oikeasti kotiautomaatioon soveltuvan laitteen esim. Fibarolta tai Zipatolta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.