Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Tuetut laitteet?

2456731

Viestejä yhteensä

 • LJuurijokiLJuurijoki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 9
  editoi huhtikuu 2015
  vaikea noista on, Kimmo, valita, kun kaikkia odotan mukaan, mutta ehkä kiirellisimpänä olisi B, koska uskoisin sen olevan eniten suurta massaa kiinnostava. Ja lisää asiakkaita teille on enemmän kehitysresursseja ja enemmän+nopeammin tuettuja laitteita luetteloon. Tai näin ainakin haluan uskoa :) Jos haluaa kilpailijavertailua tehdä vaihtoehdon B kanssa, niin tässä esim. sopiva https://getpiper.com/

  Mitä katkaisijoihin/kytkimiin tulee, niin lupaavimmat tuotteet ja laadukkaan oloiset ratkaisut, joilla olemassa olevaa sähköjärjestelmää pääsee modaamaan älykodiksi, näyttäisi löytyvän http://qubino.com/ . Näitä on kehuttu useissa keskuteluissa alan foorumeilla. Ymmärrän kyllä, että nämä menee hieman sen ajatuksenne ulkopuolelle, että käyttöönotto pitäisi tapahtua ilman ammattilaisen apua, mutta ainakin itseäni häiritsee kauheasti ajatus, että minulla olisi normaalin valokatkaisijan lisäksi erillinen (äly)kytkin, jonka avulla ohjaisin valaistusta. Tämä voisi toimia, jos käyttäjiä olisi vain yksi, mutta perheelliselle se on aivan mahdoton yhtälö, kun yksi käyttää katkaisijaa ja toinen älykytkintä. Katkaisijaa kun ei voi sähkömääräysten mukaan täysin poistaa välistä esim. Hue lamppuja käytettäessä. Mainitsemillani tuotteilla pääsisi teidän hubin avulla kytkemään sekä syötön että älyvalon päälle/pois samasta olemassa olevasta katkaisijasta sekä esim. liiketunnistimen tai sovelluksen avulla.

  Mitä muihin bokseihin tulee, niin itse olin jo valinnut Zipaton laatikon ostoslistalle, mutta päädyin kuitenkin teidän laatikkoon. Odotan siis, että pystytte vähintään samaan ja enempäänkin ;)
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  tonto kirjoitti:

  Kyllä ensimmäisen erän laitteet ovat jo lähdössä, elleivät jo lähteneet. Jos haluat, lähetä minulle spostiosoite jonka avulla teit tilauksen, niin saan tarkistettua tilanteen viimeistään aamulla.

  Lähetin eilen illalla sinulle privaviestillä sähköpostiosoitteeni, josta tein tilauksen, mutta en ole saanut vielä vastausta laitteen mahdollisesta toimitusajasta/saatavuudesta.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  Vaikka onkin teille suora kilpailija, niin ei kannata unohtaa noita Qubinoa vastaavia Fibaron releitä, tai muita Fibaron antureita. Ainakaan niin kauan kun ette itse valmista/valmistuta vastaavia tai jopa parempia :smile: Ainakin Verkkokauppa.com noita myy Suomessa. Itse tilasin omani Amazon.de:stä ja osan Vesternetistä, Briteistä.

  Tässä parasta aikaa virittelen Fibaron 3-in-1 anturia (liike, lämpö, valonvoimakkuus) Fibaron purkkiin. On muuten todella pieni anturi ominaisuuksiin nähden. Halkaisija vain 44mm. vesternet.com/z-wave-fibaro-motion-sensor
  Löysin myös Fibaron Hue pluginin, joten niidenkin säätö onnistuu nyt ongelmitta. Siellähän se oli listalla kun vaan löysi oikean välilehden asetuksista. Ei pitäisi iltamyöhällä viritellä silmät ristissä :blush:

  Yksi Fibaron ohjattava pistorasia tuli myös hommattua. Tämäkin on todella kompaktin kokoinen. vesternet.com/z-wave-fibaro-wall-plug

  Everspringin SP814 liiketunnistimet vesternet.com/z-wave-everspring-motion-detector-ceiling-1 ja ST814 lämpö/kosteustunnistin vesternet.com/z-wave-everspring-temperature-and-humidity-sensor ja Fibaron (FGSD-002) palovaroittimet vesternet.com/z-wave-fibaro-smoke-sensor-plus jäi vielä jonnekin postin logistiikkakeskukseen jumiin. Josko nekin sieltä maanantaiksi ehtisi asennukseen.

  Edit1: Jos nyt ainakin alkuun näille kilkkeille saisi tuen myös Cozifyssa. Eikös tuo Z-wave protokolla ole pitkälti standardoitu, joten varsinaista tukea itse parametreille ei tarvitsisi erikseen ohjelmoida?

  Edit2: seuraavaksi tulee todennäköisesti hankittua joko Fibaron vesternet.com/z-wave-fibaro-universal-door-window-sensor tai Everspringin vesternet.com/z-wave-everspring-door-window-detector magneettikytkin parvekkeen oveen, sekä jonkinlainen sireeni, esim. vesternet.com/z-wave-aeon-labs-siren

  Nuo Fibaron anturit ovat kyllä todella viimeisteltyjä ja pienikokoisia verrattuna vaihtoehtoihin.
 • tontotonto Member Viestejä: 6
  Moi Amu,

  Pahoittelut. Minun moka. Lähetin viestiä.

  - Tony
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  tonto kirjoitti:

  Moi Amu,

  Pahoittelut. Minun moka. Lähetin viestiä.

  - Tony

  Eipä mitään. Ymmärrän kyllä, että teillä hommia piisaa ja hyvä niin. Pääasia, että homma on hoidossa. Kiitos :smile:
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Myös tälle uudelle Aoetec:in Multisensor 6:lle olisin kiinnostunut saamaan tuen jossain vaiheessa.
  aeotec.com/z-wave-sensor
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Juuri sain Cozify hubiin virrat päälle ja softaa vähän tsekattua. Posti oli tunnetusti antanut paketille kovaa kyytiä. Pelkäsin jo, että laite on pakkauksen sisällä palasina. Sen verran lommoilla pakkaus oli postista haettaessa.

  Android appsin päävalikko toimii tasan yhden kerran. Toisen kerran kun menee valikkoon näkyy se täysin mustana. Tilanteen saa nollattua ainoastaan käynnistämällä appsin uudestaan.

  Koska muuten Z-wave laitteiden tuki tullaan lisäämään? Tällä hetkellä ei itselleni juuri käyttöä ilman sitä.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Hubi ei muuten tunnistanut Hue bridgeen yhdistettyä Living Whites pistorasiaa. Toimii kuitenkin Hue bridgen kautta täysin normaalisti, kuten tähänkin asti.
 • tontotonto Member Viestejä: 6
  Moi,

  No hyvä ettei ollut aivan rusinaksi murjonut. Olisi kiva saada laitteet ehjänä perille :)

  Lähetän viestiä privana, niin voidaan katsoa tarkemmin tuota Android-ongelmaa.

  Uusia laitteita lisäämme heti kun saamme alkuvaiheen toimitusten osalta pois päiväjärjestyksestä. Prioriteettijärjestystä laitteiden osalta emme ole vielä päättääneet. Palaamme siihen pikapuoliin. Living Whites pistorasia ei ole ikävä kyllä ole tuettujen laitteiden listalla.

  - Tony
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  editoi huhtikuu 2015
  tonto kirjoitti:

  Living Whites pistorasia ei ole ikävä kyllä ole tuettujen laitteiden listalla.

  Eikö tuota onnistuisi ohjaamaan Cozify hubista edes Hue bridgen kautta? Näkyy kuitenkin bridgessä lamppuna kuten muutkin lamput ja sitä pystyy ohjaamaan Hue apin kautta täysin samoilla komennoilla kuin lamppujakin (päälle/pois ja himmennys).
 • LJuurijokiLJuurijoki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 9
  Heitän kommentin tähän ketjuun, koska asiaan jo täällä viitattu, mutta siirtäkää parempaan ketjuun halutessanne.

  Miksi ihmeessä laitteita ei voisi lisätä vapaammin? Eikö olisi hedelmällistä saada käyttäjiä testaamaan puolestanne, mitkä laitteet toimivat ja mitkä eivät, sen sijaan, että testaatte nyt ensin itse kaikki laitteet?

  Jos vapauttaisitte hubin Z-Wave ja 433Mhz radiot toimiviksi ja päästäisitte meidät käyttäjät lisäämään laitteita niihin vapaasti, saisitte ilmaiseksi käyttäjäkokemuksia. Tämähän ei misään tapauksessa poistaisi teidän mahdollisuutta edelleen ylläpitää tuettujen laitteiden listaa, jossa olisi listattuna laitteet joiden toiminnan te pystytte takaamaan hubinne kanssa. Vai onko tämä jostain syystä teknisesti mahdotonta?
 • HäkäHäkä Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 21
  Näitä kaipailisin:

  - Ilmalämpöpumpun ohjaus IR-lähettimellä. IR-lähettimellä voisi nostaa ilmalämpöpumpun pyyntiä automaattisesti kun lämpötila laskee esimerkiksi alle 21 astetta.

  - Sensori ulkolämpötilan/kosteuden mittaukseen. Lämpötila- ja kosteuskäyrä sisältä ja ulkoa joltain tietyltä ajanjaksolta.

  - Palo- ja häkävaroittimet.

  - Sähkökulutuksen optinen mittaus suoraan sähkömittarista (tyyliin: Fortum kotinäyttö, Envir jne...). En tiedä, onko tällaista vielä edes olemassa, mutta kodin kokonaiskulutus olisi mukava nähdä ja siihen vielä graafit kuluneelta ajalta.

  - Himmenninmuuntaja halogeeni/ledivaloille.

  - Valoisuus/liiketunnistin ulkovalojen ohjaukseen.

  - Älykäs valokatkaisin  Ulkokäyttöön tarkoitettu multisensor ratkaisisi monta tarvetta.
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Milloinkohan on tulossa tuki Z-wave ja 433Mhz laitteille? Ja olisiko mahdollista beta-testaajana lisätä laitteita käyttöön mitä ei virallisesti vielä ole testattu?
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi Petri,

  Kysytään oikeastaan näin päin. Mitä laitteita haluaisit meidän tukevan? 433Mhz laitteista olemme miettineet ainakin Nexan pistorasioiden ohjausta, mutta toki laitteita on muitakin.

  Laitteita, joita emme tue, ei ikävä kyllä pysty ottamaan käyttöön. Käyttöönotto ei onnistu, vaikka olisitkin Beta Programissa. Tulemme myöhemmin julkaisemaan APIn jota kautta laitteiden lisäys onnistuu, mutta sen julkaisu tulee tapahtumaan loppuvuodesta.

  Paras tapa laitteiden osalta on lähettää aktiivisesti palautetta ja vinkkejä. Seuraavat laitteet, jotka tulemme integroimaan, ovat NyCe:n ovi- ja ikkuna-anturi sekä nettikamera (palaan kameramalleihin hieman myöhemmin).

  Yst. Terv.

  - Tony / Cozify
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Ainakin Nexan kytkimet, vastaanottimet ja liiketunnistimet olisi hyvä olla, edullisia sekä varmasti ihmisillä paljon ennestään käytössä. Z-wavena, Zigbeenä tai Wifinä ainakin IR-lähetin, 0-10V lähetin.

  Täytyy sanoa että oletus ja odotukset tästä laitteesta oli hieman eri minkä sain ennakkotilauksen tehdessä. Ja nyt näyttää vahvasti siltä että tämä menee kiertoon ja hommaan oikeasti kotiautomaatioon soveltuvan laitteen esim. Fibarolta tai Zipatolta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.