Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Cozify ION

aruaru Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 96

Onko minkälaisia eroavaisuuksia edelliseen malliin?

Onko yhteydessä reittimeen wifillä vai vaatiiko johdon väliin.


https://www.cozify.fi/products/cozify-ion

Viestejä yhteensä

 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Itseäni kiinnostaa myös eroavaisuudet edelliseen malliin.

  Lisäksi:

  • Onko mietittynä mitään tukea helpolle migraatiolle vanhasta purkista uuteen?
  • Onko tulossa vaihto-ohjelmaa tjsp vanhan purkin käyttäjille?
  • Säilyykö vanhan käyttäjän kuukausimaksuttomat toiminnot ennallaan purkin vaihdossa?
  • Toimiiko Somfy RTS?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin

  Noista tosiaan voisi olla vertailu sivustolla ominaisuuksineen. Mulla on ollut testissä vuoden verran HUB 2.0 PRO, enkä tiedä onko se nyt sama kuin ZEN vai ION.

  Kunpa nämä toimisivat vähintään kuten HUE silta ja HUB. Se mikä toiseen on on paritettu, niin näkyisi toisessa sääntöineen, teemoineen ja laitteineen. Tällöin käyttäjä pääsisi helpolla.

  Mikäli käyttäjä haluaa päivittää HUBinsa uuteen, tulisi käytössä olla mahdollisuus siirtää kaikki vanhan laitteen toiminnot, säännöt jne uuteen käyttäjän omin toiminnoin. Aivan kuten uuden kännykän käyttöönotossa.

  Palstallahan on keskusteluita, joissa olisi tarvetta ohjata jotain pihapiirin etäkohdetta ja etäisyys on haasteena. Yhteisellä käyttöliittymällä ja kahdella HUBilla saisi helposti toteutettua tällaisen.

 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Tällainen olisi kova tuotteistettuna (automaattimigraatio käyttäjän käynnistämänä): https://github.com/zigpy/open-coordinator-backup

  Home assistant näyttää esimerkkinä tuota tukevan. Melkoinen tuska on käyttäjillä jos pitää usea kymmentä seinäpaneelien takana olevaa mokkulaa avata ja resetoida uudelleen parituksia varten.

 • KyuuKyuu Member Viestejä: 34

  Minua kiinnostaa miten huomioidaan vanhat käyttäjät. Perus-Cozifyn osalta moni on joutunut olemaan melkoinen koekaniini ja betatestaaja. Siitä on tullut parempi monin tavoin ja on varmasti potentiaalia enempään.

  Mutta jos kaiken tämän kikkailun jälkeen sanotaan vanhoille asiakkaille että tervetuloa maksamaan täysi hinta uudestaan niin saatan todeta, etten kiistä tunkkinne omistusoikeutta hetkeäkään.

  Sen sijaan jos tässä kohtaa ymmärretään fiksusti ojentaa kättä vanhalle asiakaskunnalle ja rakentaa silta tulevaan hyvällä vaihtodiilillä, saatan sanoisin sen olevan mitä fiksuinta markkinointia ja eteenpäin katsomista.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Onko tämä ION nyt siis raudaltaan oikeasti ihan uusi eikä siis vain uudessa kuoressa oleva sama rauta? Rivien välistä tulkittuna olisi uutta rautaa.

  Jonkinlaista migraatioapua olisi tosiaan kiva saada. Mulla alkuperäinen hub ei tukenut Z-Wavea ja jouduin vaihtamaan uuteen Hubiin. Oli puolen vuoden projekti kun ei noita sataa laitetta ja sääntöä jaksanut kerralla siirtää, vaan juttuja tuli siirrettyä pikkuhiljaa. Ei huvittaisi ihan heti lähteä samaan rumbaan uudelleen. Kotiautomaation tehtävä on kuitenkin helpottaa elämää eikä vaatia jatkuvaa harrastamista.

  Toiseksi, olettaisi, että Cozifyllä olisi joku oiva "vaihtotarjous" heittää tiskiin, jotta Hubin omistajien ei tarvitse lähteä ostelemaan kumpaakaan IONia tai ZENiä ihan uutena asiakkaana. Pelkään, että Hubin tuki jossain vaiheessa loppuu, ja sitten onkin pakko vaihtaa pois. Samaa mieltä Kyuun kanssa tunkista.

  Ja vielä yksi epäselvä asia - Oliko nyt niin, että IONin kanssa käytetään sitä uutta mobiiliappia?

 • aruaru Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 96

  Sähköpostiin tupsahti uutiskirje jossa tietoa:

  Cozify IONin tuomat muutokset edeltäjäänsä Cozify HUBiin verrattuna tarkoittavat kuluttajalle seuraavia asioita: 

  - ION korvaa vanhemman Hub 1.1-kuluttajaversion uudella Cozifyn 2.0 HW-designiin pohjautuvalla versiolla. 

  - ION tuo lisää luotettavuutta Cozify älykodin toiminnallisuuteen esimerkiksi rautatasolla toteutetun ”watch-dogin” kautta, jonka avulla selvitään vikatilanteista automaattisesti (esim. yllättävät virtapiikit). Tilanteita, joissa laitteen joutuisi resetoimaan esimerkiksi ukkosen jälkeen paikan päällä käymällä, tulee entistäkin harvemmin. 

  - IONissa on laajemmat mahdollisuudet liittää yhteen eri valmistajien älykodin laitteita. Mukana on esim. uutena 868Mhz:n radio, jolla tuetaan esim. Somfyn älyverhoja. 

  - Zigbee ja Z-Wave -radiot ovat myös teknologioidensa uusia malleja, joissa tietoturva on entistäkin paremmalla tasolla. IONin Zigbee-radio on päivitettävissä huomioiden muun muassa markkinoille tulevia uusia protokollia silmällä pitäen (esim. Matter). 

  - IONin uuden raudan isompi muistimäärä, sekä tehokkaampi prosessointiteho parantavat laitteen suorituskykyä 

  - Uuden tyylikkään muotoilun lisäksi ION on mahdollista kiinnittää myös seinälle, pöydälle sijoittamisen lisäksi


  Mutta en mistään löydä tietoja onko yhteydessä reittimeen wifillä vai vaatiiko johdon väliin.

 • aruaru Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 96

  Pudeman kirjoitti

  Mikäli käyttäjä haluaa päivittää HUBinsa uuteen, tulisi käytössä olla mahdollisuus siirtää kaikki vanhan laitteen toiminnot, säännöt jne uuteen käyttäjän omin toiminnoin. Aivan kuten uuden kännykän käyttöönotossa.


  Jos toi mahdollista, voisi harkita vaihtoa.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin

  Jep, tuo oli siis minun (ja oletettavasti kaikkien käyttäjien) toive, ei siis mikään fakta/ominaisuus. Laitoin tänään viestiä tästä tietojen siirrosta ja vaihtohyvityksestä Espooseen, katsotaan mitä vastaavat.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi joulukuu 2021

  Hei,

  Kysymyksiä on tullut eri kanaviin varsin paljon IONista. Kasaamme niitä yhteen ja vastaamme sitä myötä myös täällä koottuna, kun saamme vastauspatterin tehtyä

  Tässä akuuteimpiin kysymyksiin ja pahimpiin pelkoihin vastauksia.

  • Vanhemman mallin, eli Hub 1.1:n tuki jatkuu normaalisti. Vaihtamiseen uudempaan ei ole ”pakkoa”, mikäli uuden raudan myötä tulevat uudet ominaisuudet eivät ole sinulle relevantteja.
  • Hub 1.1 rautaa ei enää valmisteta ja kaikki uudet tuotteemme perustuvat 2.0 HW-desingiin. Toisinsanoen ZEN ja ION ovat sisaruksia, joista ION kevyempi kuluttajamalli ja ZEN jykevämpiin asennuksiin
  • Vanhojen laitteiden siirtäminen uuteen hubiin ei valitettavasti onnistu täysin automaattisesti. Syy: radiomodulin luomaa verkkokonfiguraatiota ei voi siirtää uuteen rautaan. Sääntöjen ym siirtämisen helpottaminen voi olla mahdollista. Migraation helpottamista katsotaan tältä kannalta.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Vanhojen laitteiden siirtäminen uuteen hubiin ei valitettavasti onnistu täysin automaattisesti. Syy: radiomodulin luomaa verkkokonfiguraatiota ei voi siirtää uuteen rautaan.

  Onko suunnitelmissa että uuden purkin konfiguraatio menisi varmistettuna pilveen ja sitten olisi mahdollista palauttaa ilman laitteiden uudelleenparitusta esimerkiksi laiterikon yhteydessä? Eli se mikä ei nyt ole mahdollista olisi mielestäni syytä olla mahdollista jatkossa.

  Itselläni laitteiden uudelleenparitus tarkoittaa kaikkien seinärasioiden purkamista ja yläpohjassa ryömimistä vähintään yhden työpäivän verran. Tätä ei kukaan huvikseen tee toistamiseen.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Jatkokysymys: Onko ION toiminnallisuudeltaan täysin vastaava Hubin kanssa eli voisinko vain vaihtaa vaikka saman tien IONiin ja luottaa, että samat säännöt ja toiminnot toimisivat?

  Ja toisin päin - onko IONissa jotain toiminnallisuutta sinällään, jonka takia kannattaisi vaihtaa? Vai rajoittuvatko edut rautapuolelle eli parempi suorituskyky + 868 radio.

  Eli ehkä yksinkertaisemmin kysyttynä - onko kyseessä siis tosiaan aidosti vain raudan muutos eli softa on sama? Toisaalta olen taas ymmärtänyt, että uusi mobiiliappi kuitenkin toimisi vain IONin ja ZENin kanssa?

 • KyuuKyuu Member Viestejä: 34

  Uudelleenparitus on ilman kiinteitä asennuksiakin melkoinen säätö ja useimmiten vaatii ylimääräisten laitteiden hankintaa eli kyllä tähän jonkun valtakunnan ratkaisu on hyvä löytyä.

  Mutta edelleen täysin vastaamatta jäi tuo kommentti että onko nykyisillä asiakkailla väliä vai ei.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi joulukuu 2021

  Moi,

  Olemme yli 5 vuotta tarjonneet asiakkaille saman raudan ja tietyissä vikatilanteissa jopa vaihtaneet sen ilmaiseksi takuuajan ulkopuolella. Lupaamme tukea samaa alustaa myös tulevaisuudessa, oli rauta uutta tai vanhaa.

  Monet toimijat pyrkivät vallitsevassa markkinassa myymään uuden fyysisen tuotteen 1-2 vuoden välein, vaikka se ei olisikaan ekologisesti kestävä malli. Laitteita ei ole suunniteltu pitkäikäisiksi, tämä joko tahattomasti tai jopa tahallaan. Me emme ole tähän lähteneet vaan pyrimme aktiivisesti kehittämään uusia toimintamalleja, jotka väistämättä perustuvat pitkiin asiakkuuksiin, päivitettävyyteen ja kestävään kehitykseen, vaikka liiketoimintamallien ja yrityksen ansainnan näkökulmasta se aiheuttaa meille uudenlaisia haasteita (tästä myöhemmin lisää tulevissa blogeissa).

  Voisitko tarkentaa, mitä tarkoitat epäilykselläsi, ettei vanhoilla asiakkaillamme olisi väliä? Vai ymmärsinkö kysymyksesi väärin?

  (Pahoittelut pienestä viiveestä vastauspatterin kanssa). Keräämme edelleen kysymyksiä/vastauksia ja pyrimme julkaisemaan ne kootusti ensi viikon tiistaina 14.12)

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi joulukuu 2021

  Hei,

  Rautapuolen asiaan vielä lisää infoa, kun se eniten herättää kysymyksiä. Laajempi ja tarkempi selvitys tulee siis ensi viikolla!

  Lyhyesti: IONin edut suhteessa 1.1:seen ovat uudessa raudassa. Tehokkaampi rauta mahdollistaa isommat kokoonpanot ja uudemmat radiomallit mahdollistavat mm. pidemmät kantamat ja samalla ne tukevat radioprotokollien uusimpia versioita. Kuten sanottua, tuki 1.1:lle jatkuu ja mitään pakkovaihtoa ei ole edessä.

  Eroavaisuuksien merkitys kasvaa asteittain. Joidenkin uusien laitteiden ja ominaisuuksien tapauksessa laitetuki voidaan toteuttaa vain IONiin (v.s. Hub 1.1). Vastaavasti ZENissä on laajempi laitetuki suhteessa IONiin.

  Esimerkkejä vähän pidemmin:

  1: Somfy RTS

  Somfyn verho-ohjauksen tuki on IONissa, mutta ei Hub 1.1:ssä. Somfy-verhoja on todella laajasti käytössä eri verhotoimittajilla, joten yhteensopivuus helpottaa merkittävästi valmiiden verhopakettien käyttöönottoa. Toisaalta verhomoottorien ohjaimia löytyy myös vanhalle Hubille - esim Zigbee-radiolla toimiva Ubisys J1.

  Huom: Toisin kuin tiedotteessa mainitaan, Somfy kuitenkin toimii todellisuudessa uudella monipuolisemmalla 433Mhz:n radiolla ei 868Mhz:n taajuudella. Pahoittelut tästä sekaannuksesta. Korjaamme tiedotteen sisällön tältä osin seuraavassa uutiskirjeessä.

  2: Z-wave

  868:n taajuuskaista on (kohdan 1 sijaan) varattu IONin tapauksessa uudelle Z-wave radiolle. Uusin radiomoduli mahdollistaa mm Z-wave plus-standardin täysimääräisen hyödyntämisen (pidempi kantama, parempi tietoturva, jouhevampi paritus ja käyttö, laitteiden OTA-päivitysmahdollisuus).

  Z-wave-standardit ovat kuitenkin taaksepäin yhteensopivia, joten lähtökohtaisesti vanhat laitteet toimivat uudella hubilla ja uudet laitteet vanhalla hubilla.

  3: Zigbee

  Zigbee-radio on myös uudempaa versiota ja tukee täysimääräisesti Zigbee 3.0-standardia vanhemman HA 1.2-standardin lisäksi. Käytännössä monet laitteet tukevat kumpaakin, joten taaksepäin yhteensopivuus on edelleen olemassa samankaltaisesti kuin Z-waven tapauksessa.

  Uusi radio tukee kuitenkin mm. jouhevammin isojen laiteryhmien ohjauksia (esim valoryhmälle lähetetään yksi group-komento usean peräkkäisen sijaan ja näin ollen laajoja kokonaisuuksia voi ohjata nopeilla käskyillä tukkimatta radiotietä.)

  Uusi radio mahdollistaa myös Greenpower-tuotteiden, esim patterittomien kytkimien tuen. Mm Airamilta tullee ION ja ZEN-yhteensopiva paristoton valokytkin myyntiin. Greenpower on kuitenkin valitettavasti sekava standardi, joten ihan kaikkia Greenpower-laitteita tuskin tulee tuettujen laitteiden listalle.

  Uusi Zigbee-radio on modulitoimittajan mukaan päivitettävissä uuteen Matter-standardiin, jonka uskotaan olevan vahvassa asemassa tulevaisuudessa. Stanardi on kuitenkin vielä nyt kehitysvaiheessa.

  4: Softa? Käyttöliittymä?

  Sovellustason softamuutokset pyritään julkaisemaan pääosin samanlaisina kaikkiin kuluttajahubeihin (ION ja Hub 1.1) - sikäli kun sen on raudan osalta mahdollista. Uusien standardien ottaessa markkinaosuutta sekä uuden raudan mahdollistamien laitetukien ja ominaisuuksien lisääntyessä eroavaisuuksia tulee asteittain enemmän. Tällä hetkellä niitä on vielä maltillinen määrä.

  Ammattilaisen ZEN-tuotteeseen julkaistiin 2021 aikana uudet käyttöliittymät taloyhtiölle suunnatun SmartLiving-portaalin ja asujalle suunnatun SmartLiving-appiksen muodossa. Nyt myös kuluttajapuolella käytössä oleva Cozify-sovellus tullaan todennäköisesti uudistamaan vuoden 2022 aikana. Tarkkaa julkaisuaikataulua ei kuitenkaan ole vielä päätetty.

  Kuten sanottua, lisää tietoa ensi viikolla.

  Yst terv, Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • JasminaJasmina Member Viestejä: 2 admin

  Hei, väliaikatietona, että julkaisemme IONiin liittyvistä kysymyksistä ja vastauksistamme kootun listan tämän viikon loppuun mennessä, eli viimeistään perjantaina 17.12 laitamme ION vastauspatteriston tänne ja nettisivuillemme.

  Terv. Jasmina Cozifylta

 • JasminaJasmina Member Viestejä: 2 admin

  Hei, kiitoksia kaikista saamistamme IONiin liittyvistä kysymyksistä - alla linkki listaan johon kokosimme kysymykset ja vastauksemme https://tuki.cozify.fi/en/support/solutions/articles/8000033970-usein-kysytyt-kysymykset#faq-ion-ukk

  Terv. Jasmina Cozifylta

 • KyuuKyuu Member Viestejä: 34

  Hyvä että saitte vastauksia kasaan - tässä vaiheessa selvästikin paras odotella tietoa tästä migraatiosta.

  Laitteiden parittaminen ei sinänsä tarvitse olla mahdoton homma kun ne vaan pystyy saamaan paritustilaan. Se on jonkin verran haastavaa, ymmärtääkseni valmistajasta riippuen. Joissain (Hue?) taisi olla vähän helpompaa, mutta jos siinäkin pitää kaukosäätimen kanssa mennä valaisimen viereen, se voi olla haastavaa jos ovat neljän metrin korkeudella.

  Toisin sanoen, odotan mielenkiinnolla lisätietoja kun niitä saa, mutta vissiin mikään hätä päivitykselle ei ole joten sulatellaan nyt ylensyödyt porkkanalaatikot ensin.

 • aruaru Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 96

  Jos hommaan tuon cozify ion mallin hubin rinnalle siksi aikaa kun saan laitteeet laiteltua ion:ään,

  niin kysyisin:

  -voiko saman laitteen parittaa ion:ään kuin mikä on jo hubissa käytössä?

  -voiko teemat ja säännöt myös tehdä ion:ään vaikka ovat hubissa käytössä?

  tämä helpottaisi vaihtoprosessia.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi joulukuu 2021

  Hei,

  -voiko saman laitteen parittaa ion:ään kuin mikä on jo hubissa käytössä?

  -voiko teemat ja säännöt myös tehdä ion:ään vaikka ovat hubissa käytössä?

  433-laitteeseen voi tyypillisesti parittaa useampia ohjaimia (kaukosäädin, hubi jne), joten niiden kanssa tällainen strategia toimisi - tämä taitaa kuitenkin olla poikkeus säännöstä ja suosittelen kyllä itse siirtymään laitteissa ainakin laajamittaisessa setupeissa tuoreimpiin protokolliin toimintavarmuuden ja tietoturvan vuoksi.

  Zigbeen ja Z-waven tapauksessa laite paritetaan yhteen verkkoon, jota kaksi hubia tai muuta ohjainta ei voi radiotasolla jakaa. Tässä tapauksessa kuvattu kahden hubin yhtäaikainen käyttö saman laitteen ohjaukseen ei valitettavasti toimi.

  En ole varma, ymmärsinkö teemojen suhteen kysymystäsi. Yleensä ottaen yhden laitteen automatiikkaa ei kannata ajaa useassa hubissa tai vastaavassa yhtäaikaaa, sillä lopputulemana voi olla sillisalaattia.

  Lyhyenä vastauksena: Mikäli haluat käyttää uutta ja vanhaa hubia rinnakkain ja tehdä siirtymisen asteittain, parhaimman lopputuloksen saat siirtämällä laitteen/laitteet - protokollasta riippumatta - loogisissa ryhmissä uuteen. Esim huone kerrallaan, säännön tai teeman sisällöt kerrallaan tms.

  tässä vaiheessa selvästikin paras odotella tietoa tästä migraatiosta… …Toisin sanoen, odotan mielenkiinnolla lisätietoja kun niitä saa, mutta vissiin mikään hätä päivitykselle ei ole joten sulatellaan nyt ylensyödyt porkkanalaatikot ensin.”

  Kertauksena, migraatioasiaan (Hub 1.1 -> ION) ei valitettavasti voi luvata mitään ohjeistusta konkreettisempaa. Eli, jos on aikomus vaihtaa uudempaan, silloin tuo verkon ja myös säännöstön uudelleenrakentaminen on todennäköisesti edessä. (Hätää siirtymiseen tukimielessä ei kuitenkaan ole.)

  Toki meitä kiinnostaa, millaisia ja kuinka laajoja haasteita hubin vaihto tuo tullessaan. Jos olet aikeissa vaihtaa uudempaan, siitä voi viestiä meille vaikkapa lyhyesti tukeen laitekokoonpanolla höystettynä - tästä saisimme perspektiiviä asiaan.

  Selvitystä voisi jouduttaa myös joukkoistamalla ongelmanratkaisu: Mikäli jollain forumilaisella löytyy innostusta/taitoa/harrastuneisuutta ottaa haaste vastaan ja toteuttaa uuden IONin alustaminen Hub 1.1:n backupeilla, voisimme avata problematiikkaa ja tarjota mahdollisuuden tehdä siirtotyökalu hyödyntämällä API-rajapintaa, JSON-backupeja ja mahdollisesti hubissa ajettavaa pythonia. Jos innostuit, ota yhteyttä tukeen.

  Hyvää porkkanalaatikon nautiskelua!

  Kimmo/Cozify

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi maaliskuu 2022

  EDIT: Vanhaan hub-versioon liittyvät asiat siirretty eri ketjuun

  • Uuden ION laitteen migraatiolle vanhasta purkista tarjotaan vain henkistä tukea. Ei edes loogista sääntökantapohjaa voida tehdä jotta selvittäisiin "vain uudelleenparituksilla"
  • Uuden ION laitteen laiterikon sattuessa (ei kovin kaukaa haettu että voisi tulla takuuvaihto jne) ei tarjota siihenkään vastaamattomuudesta päätelleen backup/recovery toiminnallisuutta ilman uudelleenparituksia? Huom tämä on arkipäivää esim. Home Assistant käyttäjille jopa halpoja 3rd party zigbee tikkuja käyttäville Pelle Pelottomille. Pitäisi onnistua purkilla jonka laite sekä softa on Cozifun toimesta yhteen rakennettu ja permutaatiot minimoitu.
  • Laitteiden massalisäys: Miten on tarkoitus hoitaa tilanne jossa asentaja on asentanut seinäkoteloihin esim 30kpl moduuleja ja kirjannut ylös sarjanumerot ja liittänyt ne pohjapiirrokseen? Cozify löytää kaikki miten sattuu ja yrityksen ja erehdyksen kauttako nämä pitäisi löytää paikalleen. Kyllähän se voi onnistua jos aikaa on vaikkapa viikko kokeiluun.
  • Ja kiitos Kimmo kädenojennuksestasi! Ihan varmasti voisin nämä itse kuntoon koodata mutta olisinko silloin työntekijä vaiko kuluttaja? Nyt auttaisi ensi hätään että saisi itse pääsyn logeihin joilla teidän tuella olisi jotain kiinnityspintaa. Nykyinen kuluttajapuolen logi on aivan käsittämättömän hyödytön.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  @Tomba: Kommentoin lyhyesti tähän, kun en aiemmin ole hoksannut vastata. Backup-recovery-toiminto on täysin perusteltu ja meillä ollut omissa vaatimuksissa hubin kehitysessä. Esim. sääntöjen ja teemojen siirtäminen on mahdollista samaan rautaversioon, mutta ongelmana ovat radiopiirien toimittajat - ne eivät jostain syystä priorisoi firmiksissään mahdollisuutta verkkokonfiguraatioiden siirtämistä laitteesta toiseen. Voit halutessasi tarkistaa "de-facto"-tilanteen - valitettavasti tästä syystä ongelma koskee lähes kaikkia markkinoilla olevia tuotteita - mainitsemasi USB zigbee-tikku on poikkeus säännöstä. Tästä huolimatta pyrimme puskemaan yhdessä radiopiirien valmistajien kanssa läpi backupit/recovery-toiminnot kaikissa 2.0 raudan versioissa. Aika näyttää, kuinka automaattiseksi voimme tämän tehdä.

  Yllämainitusta syystä Hub v1 -> ION koversio ei tule ikinä onnistumaan täysin automaattisesti. Lisäksi: (Tässä voin olla väärässä) En tunne alalta yhtään valmistajaa, jotka tarjoaisi nykyisellään konffisten automaattista siirtämistä rautaversiosta toiseen edes sääntöjen ja teemojen osalta. Tälle 1.0->2.0 versio-konversiolle (lukuunottamatta tätä viestiketjua) ei ole ilmennyt erikoisen suurta kysyntää. Mikäli ehdotus konversion tekemiselle joukkoistamalla oli huono ajatus, olisitko asiakkaana valmis maksamaan konfiguraation siirtämisestä "puolimanuaalisesti" tuessamme?

  Yhtä kaikki, pyrimme tekemään konffisten siirrot mahdolliseksi ainakin 2.0 raudasta eteenpäin - siinäkin on vielä ratkaisemattomia haasteita liittyen yllä mainittuihin seikkoihin.

  Laitteiden massalisäyksiin ja elektronisiin suunnitelmiin on tuotu ja tuodaan ratkaisuja ensisijaisesti pro-tuotteissamme ZEN ja DIN sekä ONE cloud.

  EDIT: Ubisys + Hue-ongemat siirretty ketjuun: https://forum.cozify.fi/discussion/1201/ongelmia-ubisys-hue-kombinaatiossa#latest

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • IsoMikaIsoMika Member Viestejä: 33

  Kysymys: Sulla siis ION ja siinä pelaa 433? Mä ostin IONin, mutta siihen ei paritu käytännössä yksikään 433. Ei niinku millään Ja jos vahingossa esim Nexan kauko parittuu, ei sillä tee mitään kun käskyt ei mene perille. Eli käyttökelvoton mun kokoonpanossa. Tuki osasi auttaa sen verran,e ttä neuvoivat iten kauko paritetaan IONiin. No toki mä sen osaan kun reilut kaks vuotta hubin kanssa tapeltu...

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi helmikuu 2022

  Hei,

  @IsoMika

  Yleensä ottaen 433-laitteet ovat suurempia murheenkryynejä eritoten käyttäjille, joilla on paljon laitteita. Tässä syyt:

  - Protokolla on yksisuuntainen, varmistusta viestin perillemenosta ei tule, eikä laitteen tilaa voi varmistaa

  - Protokollassa ei ole virheenkorjausta tms. Jo yksi "äänekäs laite" voi aiheuttaa verkon tukkeutumisen.

  - Esim hubin sijainti voi aiheuttaa 433-katvealueen tietylle laitteelle. 1m toisessa paikassa ja taas saattaa toimia.

  - Lisäksi protokollan toteutus saattaa vaihdella jopa eräkohtaisesti

  Nämä ovat 433-laitteiden ominaisuuksia. Vaikka ne ovat halpoja ja joskus saattavat toimia hyvin, se on poikkeus verrattuna muihin protokolliin. Yleensä ottaen niissä on paljon hankaluuksia, joille emme mahda mitään.

  Tämän takia harkitsimme jopa 433-radion poisjättöä IONista, mutta Somfy RTS-tuen julkaiseminen piti sen oleellisena osana tarjoamaa. Somfy-verhoja kun on niin laajasti markkinoilla.

  Tämä sanottuna, meidän tukemme tekee parhaillaan laajempia testejä 433-laitteiden osalta liittyen lähettämääsi tikettiin. Paritukset ovat toimineet, mutta jatkotestejä vielä tehdään. Voi olla, että sinulla olisi maanantaipäivän kappale 433-radion osalta, mutta sitä ei voi vielä tietää ennen kuin teemme lisätutkimuksia.

  Firmisten kirjon ongelma pätee osittain myös muihin tuettuihin laitteisiin. Emme voi kontrolloida kaikkien tuettujen laitteiden firmisten laatua tai niiden päivityspolitiikkaa, se kun johtuu lopulta valmistajasta ja siitä on vaikea ottaa vastuuta. Tämän vuoksi pyrimme luomaan tiiviimpää yhteistyötä eri valmistajien kanssa ja julkaisemaan valmistajan kanssa sertifioidut tuotteet eri kategoriassa. Sertifoinnin takana on aina yhteistyö valmistajan kanssa jolloin myös yhteensopivuus on testattu ja taattu mahdollisimman pitkälle.

  (Tässä ketjussa mainittu Hue-tunnistimien tipahtaminen oli minulle uutinen ja pitää tarkistaa, mistä siinä on kysymys.)

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
 • IsoMikaIsoMika Member Viestejä: 33
  editoi helmikuu 2022

  @kruotois Suuri kiitos vastauksesta! Laitoin hetki sitten meilin menemään, mutta jostain syystä mun työmeilit joskus eivät mene perille, tämä myös muualle kuin vain Cozifylle. Laitan siis varmuudeksi tuon sarjanumeron tähänkin, tätä tuskin voi käyttää väärin EDIT:Älkää jakako sarjanumeroa julkisesti. Vaikka väärinkäytöksen todennäköisyys on pieni, se on mahdollinen - Kimmo/Cozify

  IONiin saatte ottaa etäyhteyden tarvittaessa ilman erillistä lupaa. Se ei tällä hetkellä ohjaa mitään, joten etäyhteys ei aiheuta täällä päässä mitään odottamatonta.

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin
  editoi elokuu 2022


  @Tomba

  Kommentoin tässä ketjussa ION vs Hub-eroihin Zigbee-stackin osalta. IONissa on eri piirivalmistajan Zigbee-radio (Telegesis vs Nordic) ja tätä myötä myös eri firmis. Näin ollen radioprotokollatasolla Hubit ovat eri teknologiaa. Yleisesti ottaen uudessa radiossa on paljon enemmän muistia ja pystyy ainakin teoriassa hoitamaan isompia kokoonpanoja. Nordic on myös kehittyvä firmis siinä missä Telegesistä tuskin kehitetään Silabsin toimesta enää eteenpäin. Nordic mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusien teknologioiden tukemisen (Thread, Matter), kun ne alkavat markkinoilla olla relevantteja.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

  Post edited by kruotois on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.