Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Ongelmia Ubisys + Hue -kombinaatiossa?

SystemSystem Viestejä: 1 admin
editoi helmikuu 2022 kohteessa Support
Tämä uusi keskustelu luotiin viesteistä jotka lähetettiin alkujaan aiheeseen Cozify ION. Useat käyttäjät ovat kokeneet ongelmia Huen tippumisessa verkosta, mikäli samassa verkosssa on myös Ubisysin tuotteita.

Viestejä yhteensä

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi maaliskuu 2022

  EDIT: Tomban esille tuomat, vanhaan hubiin liittyvät vikatilanteet hänen kokoonapanossaan on tuotu alkuperäisestä ketjusta tähän viestiin. Erityistä ongelmaa hän on kokenut tämän ketjun otsikon mukaisen kokoonpanon myötä.

  • Joka päivä on erilainen. Milloin mikäkin kymmenistä liiketunnistimista toimii sekunnissa ja milloin taas 5-10 min kuluttua. Joskus valot syttyvät ubisys kytkimien takaa ja joskus lapsen kaksi painallusta saa koko säännön disabloitumaan kun yrittää mennä samaan aikaan päälle ja pois hitaudesta johtuen.
  • Push. buttonin on/off-->Toggle toteutus loistaa edelleen poissaolollaan. Ei voi puhua älystä jos ei laite tiedä mitä napin painalluksella halutaan jos kyseessä valojen on/off toiminnallisuus. Tämän puute myös estää paljon meillä odotetun Teemojen vieritysominaisuuden yhtä push-buttonia käyttäen.
  • Uusimpien IOS päivitysten jälkeen laitteen käyttö iPhonella täyttä tuskaa kun + nappi on päällekkäin muun IOS toiminnallisuuden kanssa. Ja tätä tosiaan päivittäin tarvitaan johtuen edelliset kohdat. 
  • Pari kertaa purkin verran euroja on mennyt hukkaan etsiessa keskenään "yhteensopvivia" laitteita. Osramit ja Ubisysit ja Develcon plug on tosiaankin tullut karvaimman kautta kierrettyä. Pylly pystyssä ulkona pakkasessa on näitä tullut pariteltua ja lumihangen alta terassin suojakoteloista kaiveltua.
  • Joka päivä joutuu jollakin tavalla jonkin laitteen eheyttämään. Joskus riittää virtakierrätys; joskus vaaditaan sääntöjen uudelleenluonti sekä laitteen poisto ja uudelleenparitus. Perhe kiittää jos olen itse vaikkapa työmatkalla.
  • Tällä hetkellä päällä on tilanne että laite ei suostu parittumaan ja siirtymään löydettyjen listalle (Hue motion sensor joka parittuu heti Hue bridgeen). Tästä tukitiketti luotu ja seurataan vasteaikaa.
  • Ubisysin päivityksiä tai vastauksia kyselyihin odotellaan edelleen josko yhteenspovuuksiin olisi tulossa ratkaisuja: https://www.ubisys.de/en/support/firmware/ ; Improved routing, in particular interoperability with third-party Zigbee stacks

  Sanomattakin lienee selvää että perhe tykkää tästä "automaatioratkaisusta" niin kovasti ettei pukin kontista löytynyt uutta IONia. Helpotuksen sijaan viimeiset pari vuotta ovat tuoneet lähinnä omaan ääneen sadattelua sekä otsasuonen pullistumista.

  EDIT: Uusien iOSin nappien sijoittelu on korjattu viiimeisimmässä versiossa. Panostamme tällä hetkellä uuden sovelluksen tekemiseen, koska vanhan design on jo - vanha. Samalla pyrimme vastaamaan huutoon liittyen esim sääntöjen konfiguraaation osalta. Automaation osalta triggerit vs tilalliset teemat ovat meillä isossa prioriteetissa - se tulee yksinkertaistamaan konfigurointia ja logiikkaa paljon.


  Nonni, juuri äsken piti vaatteet pukea päälle pimeässä vaatehuoneessa ja käydä vessassa pimeässä. Miten voi olla että tuettujen laitteiden kanssa asiakkaan perhe-elämä kärsii? Nyt sitä periskooppia ylös ja äkkiä.


  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by kruotois on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi helmikuu 2022

  Ja ennen kuin Kimmot ja muut sieltä vinkuu niin on kyllä tiketti luotu tästäkin aiemmin tänään. Eikun se olikin laitteiden tippumisesta verkosta. Kiireisellä ihmisellä on ilmeisesti Cozifyn palvelulupauksessa aikaa odottaa vessassa 10 minuuttia valojen syttymistä?

  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by Pudeman on
 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 ✭✭
  editoi helmikuu 2022

  Kuulostavat todella ärsyttäviltä nuo sinun Cozify-kokoonpanossasi esiintyvät ongelmatilanteet. Itselläni on käytössä useita kymmeniä Zigbee-laitteita Cozifyn kanssa, eikä minulla onneksi ole ollut sen suurempia ongelmia niiden kanssa (pl. Heimanin palovaroittimet, jotka eivät koskaan ole toimineet halutulla tavalla Cozifyn kanssa).

  Olen huomannut, että omassa tapauksessani järkevintä on ollut antaa Huen hoitaa mahdollisimman suuren osan valaistukseen liittyvistä perustoiminnoista. Sillä tavalla valaisimet, kytkimet ja liiketunnistimet saavat usein jopa ohjelmistopäivityksiä (toisin kuin suoraan Cozifyyn liitettyinä, koska sen kautta ei ole tainnut tulla yhtäkään päivitystä kaikkien näiden vuosien aikana mihinkään laitteeseeni ja niitä on sentään kymmeniä ja useilta eri valmistajilta).

  Hue osaa hoitaa valaistuksen ohjauksen selvästi Cozifytä sujuvammin ja monipuolisemmin (esim. valaistusteemojen ohjaaminen katkaisijasta ja kellonaikojen huomioiminen asetuksissa), eikä siihen liitettyjen liiketunnistimien kanssa ole ollut koskaan mitään ongelmia. Valitettavasti Huen ominaisuudet eivät kuitenkaan riitä tiettyä peruskäyttöä pidemmälle, joten sen vuoksi olen joutunut liittämään osan liiketunnistimista suoraan Cozifyyn esim. ulkovalaistuksen ohjausta varten. Samoin esim. autotallin ja parin muun tilan osalta käytän myös ovitunnistimia liiketunnistimien lisäksi, joten siksi olen viritellyt Cozifyn ohjaamaan niiden valaistusta. Kovin täydellinen tai varmatoiminen tuo viritelmä ei ole, mutta toimii kuitenkin kelvollisesti, eivätkä nuo Cozifyssä kiiinni olevat Hue-liiketunnistimetkaan ole kadonneet ja ovat toimineet pääosin ilman suurempia viiveitä. Autotallin loisteputkivalaisimia ohjaava Ubisys S1 on liitettynä suoraan Hueen, eikä se ole mielestäni aiheuttanut ongelmia Osramin pistorasioiden kanssa.

  Jos siis et jo ole niin tehnytkin, niin liitä kaikki mahdollinen Hue-siltaan ja vain ne laitteet suoraan Cozifyyn, joita käytetään sellaisten toimintojen toteuttamiseen, jotka eivät Huella onnistu. Kuitenkin Cozify osaa loistavasti ohjata laitteita Huen kautta. Toki tällöin laitteet ovat vähintään kahdessa eri Zigbee-verkossa, jolloin pitää huolehtia siitä, että kumpikin verkko kattaa koko toiminta-alueen (itselläni on kolme Hue-verkkoa Cozifyn lisäksi).

  Cozifyn suurin ongelma mielestäni on se, että siitä on yritetty tehdä liian yksinkertainen, joka puolestaan on johtanut siihen, että jos sen avulla haluaa toteuttaa vähänkin älykkäämpää valaistuksen ja muun kotiautomaation ohjausta, pitää halutun lopputuloksen saavuttamiseksi viritellä useita erilaisia sääntöjä ja teemoja, jotka sitten toimivat välillä epäluotettavasti, eikä lopputuloskaan ihan vastaa haluttua. Edistyneemmille käyttäjille pitäisi ehdottomasti tarjota jonkinlaisen skriptikielen tms. käyttömahdollisuutta tai vaihtoehtoisesti mahdollisuutta tehdä omia sääntöpohjia, jotka mahdollistaisivat suoraan sellaisten toimintojen toteuttamisen, joita nyt pitää viritellä toimintaan useita eri teemoja käyttämällä. Olisi myös todella hienoa, jos käyttäjät voisivat jakaa toisilleen noita valmiita skriptejä tai sääntöpohjia ja parhaimmat niistä voisi integroida osaksi Cozifyn perustoiminnallisuutta.

  On todella turhauttavaa yrittää kiertää Cozifyn nykyisiä rajoituksia, kun tietää, että luultavasti suhteellisen pienellä ohjelmointityöllä siitä saisi huomattavasti monipuolisemman ja samalla voisi kuitenkin säilyttää peruskäyttäjille tarpeellisen helppokäyttöisyyden.

  Cozifyn laitepuoli on erinomainen, mutta sen käyttöliittymä rajoittaa tarpeettoman paljon sen käyttömahdollisuuksia ja aiheuttaa käyttäjissä turhautumista. Aivan ensimmäiseksi pitäisi mahdollistaa laitteen käyttö selaimen kautta tietokoneella, jolloin puhelimen ohjelmiston kautta ei tarvitsisi säätää kuin perustoimintoja silloin, kun on ihan pakko. Toiminnallisuuksien ohjelmointi puhelimen välityksellä on todella turhauttavaa ja hidasta.


  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by Pudeman on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi helmikuu 2022

  Nyt ihan ihmisten oikeasti palaa hermo. Tarve WC vierailulle. Cozifyn ohjaama HUE liiketunnistin herää kun pimeässä on tarve hoidettu ja ulos ollaan lähtemässä. Vähän kuin viestittää rohkaisevasti että "älä tänne kirjoita, hoidin hommani kuitenkin". Ehkä ei kuitenkaan tämä peli vetele.

  Ja jos ei ole muista viesteistä ja tuelle viestimisistä aiemmista tulllut selväksi niin käytössä on täällä talossa useampikin HUE silta. Kaikki on sinne siirretty minkä pystyy. Ongelma on nämä HUE liiketunnistimet joita ei nyt vaan voi sinne siirtää. Talonohjauksen aivot on oltava jossakin ja Cozify on siinä jopa minuakin aivottomampi.

  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by Pudeman on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi helmikuu 2022

  Tietäen kaikki ongelmakohdat ollessani ohjelmoija itsekin olen tehnyt mahdollisimman helpoksi homman hoidon purkille. Yksikään teema ei esim. sisällä sääntöjä. Master logiikka ohjaa paria teemaa joka ohjaa sitten muuta toimintaa.. Teemojen "pino-ominaisuus" on varsin hyvin selvillä. Joko homma toimii tai ei toimi. Minulle ei kelpaa että joinakin viikkoina tehdään tarpeet pimeässä ja toisina kaikki toimii hyvin. Joko ohjelma toimii tai sitten se ei toimi. SIINÄ SE!

  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by Pudeman on
 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 ✭✭
  editoi helmikuu 2022

  Itselläni mikään valaisin ei ole pelkästään liiketunnistimien varassa, vaan sen lisäksi löytyy sekä perinteinen valokatkaisija, että Hue-säädin, jotta tarpeen mukaan valaistusohjelmaa voi muuttaa ja mahdollisessa vikatilanteessa valot saa päälle joko Hue-säätimellä tai perinteisestä katkaisijasta (sitä useamman kerran räpsyttämällä), jos koko järjestelmä olisi poissa toiminnasta.

  Käytännössä liiketunnistimet hoitavat kaiken suurimman osan ajasta, mutta välillä tulee tarve muuttaa tilan valaistusohjelmaa, jolloin Hue-säädintäkin tarvitaan. Remontin jälkeen en taida enää asentaa perinteisiä valokatkaisijoita lainkaan, mutta jätän niille kuitenkin varauksen tai asennan niiden yhteyteen esim. Ubisys S1:n. Toki muitakin vaihtoehtoja on.

  Toivotaan, että Cozify viitsisi viimeinkin panostaa järjestelmäsi vikojen selvittämiseen ennen kuin mittasi tulee täyteen ja vaihdat johonkin kilpailevaan tuotteeseen.

  ----------

  Pudeman: siirretty ION ketjusta

  Post edited by Pudeman on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi tammikuu 2022

  Hei on minullakin noissa tiloissa liiketunnistimien lisäksi Ubisys S1/S2 push buttonit joilla saa tarvittaessa "hätävalot" päälle. Nissäkin on sellaista ongelmaa että yleensä joutuu tuosta on/off asiasta johtuen painella useamman kerran ja aina nekään eivät reagoi vaan ovat ikään kuin menneet nukkumatilaan.

  Tänään aamulla herätessä oli pihalla yksi Ubisys S1 ja yksi HUE ulkotunnistin mennyt unreachable tilaan. Ubisys hoitui sulaketaulusta virtaa kierrättämällä mutta HUEn osalta joutui ruuvaamaan irti, tuomaan sen sisään, resetoimaan laitteen ja luomaan sen säännöt uusiksi.

  Eli Develcon plugi saanee synninpäästön kun edelleen tuo yksi pihalla oleva Ubisys (se mitä liiketunnistimilla aktiivisesti komennetaan) tippunut verkosta ilman Develcoakin. Viimeeksi Develcon ollessa mukana kuviossa Ubisys palautui aktiiviseksi kun Develcon plugin napsautin päälle ja pois. Tuosta siis se alkuperäinen epäilys että aiheuttaisi ongelmia.

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi tammikuu 2022

  Laitetaanpa taas lisätietoa. Tänä aamuna yhtään laitetta ei ollut tippunut verkosta mutta neljä HUE sisäliiketunnistinta ei reagoinut lainkaan. Ne näyttävät lähtevän pelaamaan ajan kanssa ja/tai herättelemällä läheisiä Ubisys kytkimiä.

  Kolme neljästä HUE remotesta näyttää punaista valoa eikä reagoi mitenkään. Korjautui nämä uudelleen parittamalla. Jotain on kyllä pahasti pielessä. Voisiko kyse olla siitä että Ubisysejä kun täällä on seinässä yli 20kpl niin syntyy jokin reititysongelma tai vaihtoehtoisesti jokin bugi triggeröityy usein määrän ollessa suuri?

  Tosiaan kiinnostaisi tietää korjaisiko Ubisysien uudet firmwaret asiaa.

  Hue remotet ovat tietääkseni sitä "uudempaa sarjaa vanhasta mallista".

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi tammikuu 2022

  Cozifyn puolelta tutkittiin tänään purkkini logeja ja näyttäisi että HUE antureiden lisäksi myös Ubisysejä putoilee ja palaa verkkoon epäsäännöllisin väliajoin. Asiaa lähdetään todennäköisesti ratkomaan Ubisys firmispäivitysten kautta kunhan nämä saadaan testattua ja jakeluun. Saa nähdä pääsisikö näille koekaniiniksi ennen suurta yleisöä mikäli lopullisessa laadunvarmistuksessa ja testauksessa kestää kovinkin kauan. Mutta hyvä että umpisolmu näyttää siis aukeavan.

  Post edited by Tomba on
 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi tammikuu 2022

  Tänään saatiin ainakin itselleni jo jakoon Ubisys S1 ja Ubisys D1 laitteisiin uudet reititystä korjaavat firmikset. Hienosti näyttävät yksitellen nyt päivittävän itseään. Peukut pystyyn että tällä lähtee arki taas toimimaan.

  2022-01-07: Hienosti ja nopeasti näyttäisi nyt kaikki toimivan. Päivitin myös HUE liiketunnistimien firmiksiä mutta vasta sen jälkeen kun todensin Ubisysien päivitysten nopeuttaneen ja parantaneen verkkoa merkittävästi. Jos homma menee seuraavan viikon kuin tanssi niin alan sitten miettimään missä kohdissa ja miten ION siirtymän voisi hoitaa. Itseäni kiinnostaisi kyllä kovasti tietää miksei sääntökantaa voisi siirtää Classic->ION jos kerran käyttöliittymä ja logiikka säilyy ainakin aluksi samana. Somfy RTS olisi yksi syy siirtyä mikäli sillä pääsisi tuosta nykyisestä Somfy Tahoma purkista eroon ja Up/Down/My onnistuvat.

  Post edited by Tomba on
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  @Tomba Missä firmisversioissa Ubisysit nyt sulla on?


  Mulla on seuraavia ohjelmistoversioita:

  1 x S1 (5501): 1.146.2.13

  2 x S2 (5502): 1.145.2.13

  1 x S2-R (5602): 1.12.1.97

  2 x S2-R (5602): 1.14.2.6

  Jos oikein tulkitsen niin Cozify yhdistää Firmware version ja Zigbee stackin version yhdeksi pötköksi. Esim. firmware 1.14 ja zigbee stack 2.06 --> 1.14.2.6. hukaten samalla tuon stackin nollan jonnekin? Aika vaikea Cozifyn raportoimasta versiosta päätellä mikä versio siellä oikeasti on. Mutta onhan noi joka tapauksessa jo vuosia vanhoja firmiksiä ja uudemmat on ollut saatavilla jo pitkän aikaa. Silti päivitystä vain ei ole kuulunut lukuisista lupauksista huolimatta.

  Ja toinen outous on se, että mulla on S2-R:ää kahdessa eri versiossa ja silti Cozify appi sanoo, että mitään päivityksiä ei ole saatavilla.

  Mutta onneksi olkoon Tomba jos sait tukea asiaan. Mä kävin Supportin kanssa keskustelua viime kesänä, mutta mun viesteihin ei enää supportista vastattu.

 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Versiot minulla ovat nyt

  S1: 1.146.2.13

  D1: 1.146.2.13

  S2: 1.145.2.13

  Aiemmat olivat todella vanhat. Supportin kirjoittamana nyt: "Ubisysin sivuilla nämä (S1+D1) vastaavat versiota Application: 1.9.2 Stack: 2.0.13"

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi tammikuu 2022

  Päivitystä: Ubisysit näyttäisivät nyt kaikki pysyvän verkossa ilman virtojen kierrätystä mutta eilisen ja tämän päivän aikana kolme HUE liiketunnistinta on mennyt harmaaksi eivätkä toivu kuin paristoja irroittamalla ja kahden kohdalla tämäkään ei tällä kertaa riittänyt vaan piti uudelleenparittaa ja luoda säännöt uusiksi. On kyllä raivostuttava ongelma.

  Päivitystä 2022-01-14: Tänään aamulla kuusi HUE tunnistinta oli harmaana ja eivät näytä lähtevän pelittämään paristoja irroittamalla tai hubin läheisyyteen kantamalla. Yksitellen nyt sitten poistamaan, 10sek resetointi ja lisäämään takaisin säännöt uudelleen luoden. PUUH!

  Post edited by Tomba on
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭
  editoi tammikuu 2022

  No jo on kumma. Mulla ei tosiaan ole mitään tuollaisia ongelmia, vaikka Ubisyseillä mennään täälläkin. Jokin muu sun Zigbee meshissä varmaan nyt sekoittaa jotain. Kauan sitten kun mulla oli vielä Osramin plugeja, niin silloin niitä tippuili koko ajan verkosta ja niitä piti käydä resetoimassa. Luovuin niistä kokonaan ja nyt ei enää ongelmia ole ollut. Tästä Ubisys-Osram -ongelmastahan on täällä foorumissakin paljon keskusteltu.

  Mutta mitä tulee tähän Ubisys:ien päivittämiseen, niin Cozifyn supportin mukaan vain S1 ja S2 firmwaret päivitetään, mutta ei S1-R ja S2-R. Kaikki tuo kuitenkin ovat tuettujen laitteiden listalla, mutta DIN-kiskoasennettavia ei päivitetä. Jotenkin nyt tosi vaikea ymmärtää tätä taas.

 • likislikis Member Viestejä: 20

  HUE tunnistimet mullakin tipahtelee verkosta varsinkin kun alkaa patteritaso alentua pari kymmenystä. Ei niistä silti mitään patterihälytyksiä tule.

  HUE pistorasioita olen kanssa vaihtanut 433-pistorasioihin jotka toimii luotettavammin.

  Mutta tätä tämä Cozify-elämä tuntuu olevan. Koko ajan joku reuna brakaa ja saa olla harrastamassa. Ei tätä rehellisesti pysty kavereille suosittelemaan.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭
  editoi helmikuu 2022

  @Tomba Hetkonen - nytpä hoksasin itsekin, että mullahan Huen ulkoliiketunnistimia putoaa verkostaa säännöllisesti, ehkä kuukauden välein. Ja mulla on Ubisysejä about 5 kpl. Tässähän saattaa olla samasta viasta kysymys. Tästä olisi varmaan hyvä laittaa ihan oma ketju liikkeelle, kun ei tämä suoraan liity IONiin. Pystyykö @Pudeman jotenkin forkkaamaan tätä eri ketjuksi vaikka Supportin alle?


  Pudeman edit: kopsailen nuo HUE ilmaisin ja Ubisys kommentit omaan ketjuunsa

  Post edited by Pudeman on
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  @Tomba Itse olen luonut tähän sellaisen systeemin, että mulla on yksi ylimääräinen liiketunnistin. Aina kun yksi liiketunnistin katoaa, niin resetoin ja paritan ylimääräisen liiketunnistimen ja siirrän säännöt tälle uudelle. Näin sääntöjä ei tarvitse luoda uusiksi. Sitten kun kaikki säännöt on siirretty, poistan alkuperäisen liiketunnistimen Cozifystä ja laitan sen pois odottamaan, että seuraava liiketunnistin putoaa pelistä.

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi helmikuu 2022


  @monit ongelma on aivan sama riippumatta siitä onko HUE tunnistin ulko- vaiko sisämallia. Itselläni on lukuinen määrä molempia.

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  editoi helmikuu 2022

  @Tomba kommentti alkuperäisestä ketjusta:

  Alla Akin kommenttia:

  - 16 Ubisys laitettasi ilmoittautui uudelleen Zigbee verkkoon parin sekunnin sisällä.

  Verkkoon ilmoittautuminen ei sinällään ole virhe tai edes epätavallista. 

  Esim. Zigbee lamput ilmoittautuvat siinä vaiheessa verkkoon kun ne laitetaan virtoihin.

  - Tämän jälkeen ei noista kuudesta liiketunnistimesta enää kuultu mitään. Yhteyden

  todettiin katkenneen jonkin ajan päästä ajastimen perusteella.

  - Hubi ei ole osallistunut tähän mitenkään esim. käskemällä laitteita pois verkosta tms.

  Laitan kyselyä Ubisysille, katsotaan onko heillä kommenttia asiaan.

  @likis ​Ei sinulla satu olemaan myös Ubisysejä käytössä?

 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Tosiaan hyvä että tälle on nyt luotu oma ketju. Annoin Cozifylle luvan tutkia asiaa lisää oman purkkini logeista mikäli tarpeen.

  Tänään uudelleenparitin verkosta pudonneena kolme kappaletta HUE Motion sisätunnistinta sekä kaksi ulkotunnistinta. Näiden lisäksi oli tippunut jossakin välissä myös kolme Hue Remote/Dimmer kaukosäädintä.

  Kaukosäätimet on helpompi liittää uudelleen kun ne voi vaan resetoida ja liittyvät suosiolla takaisin ilman sääntöjen uudelleenrakennusta. Liiketunnistimet jostakin syystä aina vaativat laitteen poiston ja sääntöjen uudelleenrakennuksen. Itselläni ei ole ylimääräisiä kappaleita joita voisi liittää uusina sääntöihin ja näin helpottaa tuota uudelleenparituksen tuskaa.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin

  Hei,

  Tähän ketjuun julkinen kysymys, jotta saamme kiinni mahdollisesta juurisyystä @Tomba @monit @likis

  Olemme kartoittaneet ongelmaa eri suunnista ja haluaisin sulkea eri skenaarioita pois.

  Mikäli koitatte ohjata/konfiguroida tipahtanutta harmaata laitetta käyttöliittymästä (tai annatte sen vain olla sensorin tapauksessa), palaako laite takaisin harmaasta unreachable-tilasta itsekseen takaisin? Vai pitääkö kokemissanne ongelmatilanteissa aina parittaa laite uudelleen?

  Ja toinen kysymys: Onko ongelma ilmennyt vasta viime aikoina (vuoden 2021-2022 vaihteessa) vai jo aiemmin?

  Taustaa: olemme optimoineet verkon toimintaa silmällä pitäen eritoten hyvin suuria kokoonpanoja. Samalla sivuvaikutuksena hubi saattaa tuomita tietyt laitteet unreachable-tilaan ”liian herkästi”. Tämä voi tapahtua esim, jos laite ei syystä tai toisesta lähetä itsestään oletuksen mukaisesti tietoa. Vaihtoehtoisesti se on verkon ”rajamailla”, jolloin jotkut viestit eivät satunnaisesti tule perille mutta laite kuitenkin toimisi pääsääntöisesti oikein. Tämä voisi aiheuttaa kuvaamianne ongelmia, mutta tällöin laite ei kuitenkaan tipahda verkosta pysyvästi vaan palaa itsekseen ja hyvinkin nopeasti takaisin verkkoon. Erityisesti automaatioiden tapauksessa ”väärin perustein” unreachable-tilaan tuomitut laitteet voivat aiheuttaa tarpeetonta päänvaivaa käyttäjälle. Tähän tullaan tekemään parannus, mutta en ole varma liittyvätkö nimenomaan teidän kokemat ongelmat tähän.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi maaliskuu 2022

  Tilannepäivitystä

  Ilmoitettakoon että nyt on mennyt toista viikkoa ilman että yhtään HUE sensoria on tippunut. Näin on ollut joskus aiemminkin tosin. Tänä aamuna sen sijaan yksi Ubisys S1 oli harmaantunut mutta palasi elävien kirjoihin virtakierrätyksellä. Ihmetyttää että kyseessä on aina yksi ja sama S1 joka näin tekee. Voisikohan tuossa olla jotakin hardisongelmaa ja kannattaisi vaihtaa... Josko aiheuttaa jotain huojuntaa pinnan alla joka aiheuttaa muita ongelmia myös. Toisaalta taas se on ainoa jota ohjaa liiketunnistin ja joka täten saa säännölisesti käskyjä. Mutta taas näyttää vaihteeksi valoisemmalta.

  Vastauksia

  1. Otantaa itselläni on HUE sensoreiden uudelleenparituksesta varmaankin yhteensä jo tuhatkunta. Yhtään kertaa en ole nähnyt harmaaksi muuttuneen HUEn palaavan itsestään aktiiviseksi.
  2. Ongelma on ollut päällä vuosia. Välillä mennään paremmin ja välillä huonommin. En ole saanut kiinni mikä aiheuttaa varianssin. Alkujaan toimi paremmin kuin tässä viimeisenä vuonna.
  3. Joskus olen saanut HUE laitteen aktiiviseksi käyttöliittymässä paristot irroittamalla mutta tämän jälkeen se ei ole enää yleensä reagoinut mihinkään.
  Post edited by Tomba on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  editoi maaliskuu 2022

  Hei,

  Kiitos tiedosta. Yllämainitsemani skenaario ei siis koske tässä kuvattua ongelmaa.

  Kyseessä on tosiaan Ubisys-Hue-yhteensopivuusongelma, jonka ainakin Ubisys on ainakin jollain tasolla myöntänyt. Jatkamme asian selvittelyä laitevalmistajien kanssa - etenkin, vaikuttaako ohjelmistoversiot ja kuinka.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Mulla Huen ulkoliiketunnistimista toinen putoaa verkosta aina muutaman viikon välein. En yleensä anna liiketunnistimen olla kovinkaan kauaa poissa verkosta, koska mittaan niillä ulkolämpöjä ja tietysti ne ohjaavat myös ulkovaloja.

  Joskus kun on laiskottanut, niin olen antanut olla liiketunnistimen olla pudonneena ehkä viikon. Joka tapauksessa kertaakaan en ole havainnut, että se olisi palannut itsekseen takaisin. Myöskään liiketunnistimen reset ei auta. Pitää poistaa Cozifystä ja parittaa uudelleen.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,160 admin

  <OFFTOPIC> Omat kokemukset noista HUE ulkoliikeilmaisimista ovat saman suuntaisia. Sisäversiot toimivat paljon luotettavammin, jopa ulkona. Itse en tule ostamaan noita ulkoversioita enää, vaan pelkästään sisätiloihin tarkoitettuja. Kunhan ne sijoittaa suoralta säävaikutuksilta, esim. lipan alle, niin hyvin toimivat. Ml lämpötilanraportointi.</OFFTOPIC>

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.