Hankinnassa on ilmalämpöpumppu. Olisi mukavaa saada sellainen, jota voi ohjata Cozify HUBilla. Cozifyssa on tuki AirPatrolille, mutta uusissa pumpuissa alkaa olla omia wifejä. Nyt kiinnostaisi erityisesti Bosch Climate Comfort 8101i.
Kiitän, jos joku ehtii kokemuksia jakaa.
Vanhoja keskusteluja nuuskiessani tein yllättävän havainnon: viimeisin avautuminen Sensibon ja Cozifyn yhteistoiminnasta on yli vuoden takaa. Olenko jälkijunassa, kun asia kiinnostaisi nyt minua?
Onko tähän kenelläkään mitään kommentoitavaa? Naapurin sähkäriltä saisin kympillä Wooxin 10A wifi-releitä, onko kukaan saanu yhdistettyä ja jos niin millanen proseduuri? Itse en ole wifi-laitteiden kans juuri pelannu.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2560730640829619&id=1563660157203344Hei Pera. Tuen lisääminen vaatii ensin Bluetooth-radion käyttöönoton myös sovelluspuolella, joten Ruuvi-laitteille tuen teko kestää kauemmin kuin esimerkiksi ZigBee-laitteiden tuen lisääminen.
Milloin saadaan tukea näille suomalaisille laitteille?
T: Pera
ThingSpeak palveluun olisi mukava lisä jos saisi seuranta ovi / ikkuna tunnistimista. Näin voisi seurata milloin esim. ovi on avattu.
Hei,
Tukeeko cozify nykyisellään tai onko suunnitteilla Ubisys D1 laitteen kahden inputin tukea? Itsellän oni näitä muutama kappale käytössä ja painonapit on kytketty tulevaisuutta silmällä pitäen molempiin inputeihin. Cozifyssa ei tällä hetkellä näy kuin laitteen output ja input#1 on kiinteästi kiinni push himmennystoiminnossa.
Tilanne oli edellä mainittua ainakin pari vuotta sitten vielä. Muuttuuko tilanne tästä mihinkään jos laitteen poistaa ja lisää uudelleen? Toiseen nappiin voisin mielellään määrittää pari ylimääräistä kiinteää teemaa mikäli tämä jotenkin tulisi mahdolliseksi.
Tuo tapahtumahistoria olisi ERITTÄIN tervetullut kaikille käyttäjille, mikäli sieltä näkisi milloin mikäkin laite on aktivoitunut tai vastaavaa.
Vai mitä sanoo @kruotois ?
Miten tämä lämpötilahistoria-asia etenee, koska jakeluun normi asiakkaille?
Sääntöihin voisi lisätä mahdollisuuden lähettää tekstari/s-posti/ilmoitus, kun kameroiden tallennustila alkaa lähestymään täyttymistä. Mikäli käyttäjä ei voi itse asettaa hälytysrajaa, voisi esiasetuksia olla esim 50/75/90 %.
Nyt minulle on kertynyt jo pari vuotta käyttökokemuksia näistä Danfossin Zigbee-patteritermostaateista. Voin suositella niitä muillekin. Ne toimivat vähintään yhtä hyvin kuin perinteiset termostaatit ja paristot kestävät suunnilleen vuoden verran.
Cozifyn tuki tälle termostaatille on edelleen hieman puutteellinen, mutta kuitenkin käyttökelpoinen. Erilaisia lämmitysohjelmia voi toteuttaa käyttämällä useita teemoja, joita sitten aktivoi esimerkiksi kellonajan tai sen mukaan, onko kotona vai ei. Teemoihin voi ohjelmoida laitteiden tilat eli käytännössä kunkin termostaatin tavoitelämpötilan erikseen.
Parannusehdotuksia Cozifyn termostaattitukeen:
- Tuki lämpötilan säätämiselle ulkoisen lämpötila-anturin avulla: jokaisen termostaatin asetuksista saisi olla valittavissa, käytetäänkö termostaatin sisäistä anturia tai jotain muuta lämpötilatunnistinta. Ongelmatapauksissa Cozify siirtyisi käyttämään termostaatin sisäistä anturia.
- Mahdollisuus korjata lämpötilaa termostaattikohtaisesti (termostaatin asetuksiin säätö tälle).
- Seuraavat Danfossin oman järjestelmän mahdollistamat termostaattikohtaiset toiminnot puuttuvat Cozifystä: esilämmitys (aloittaa lämmittämisen jo ennen asetettua ajankohtaa, jotta huone olisi lämmin esim. tiettyyn kellonaikaan mennessä), lapsilukko, tuuletustoiminto (tunnistaa avoimen ikkunan äkillisestä lämpötilan laskusta), pysty/vaakasuuntainen asennustapa (vaikuttaa ilmeisesti siihen, miten termostaatti kompensoi mitattua lämpötilaa) ja termostaatin LCD-näytön suunta (kun termostaatti asennetaan pystyasentoon, on se näytön sisältä väärinpäin).
Erilaisten teemojen ja lukuisten eri sääntöjen kanssa virittelyn sijasta olisi hienoa, jos Cozify voisi kehittää kiinteistön ja myös yksittäisten huoneiden/termostaattien ohjaukseen oman säännön, jossa huomioitaisiin erilaiset lämmitykseen vaikuttavat asetukset. Lähtökohtana pitäisi olla se, että lämpötiloja pitäisi voida säätää huonekohtaisesti, koska energiansäästön ja asumismukavuuden kannalta on oleellista, että eri huoneissa on voitava olla eri lämpötilat.
Danfossin omaan järjestelmään on taas tullut joitakin ohjelmistopäivityksiä, joiden asentamista varten termostaatit on liitettävä Danfossin omaan ohjausyksikköön. Uusi ohjelmisto on nyt v1.18 (Ally-sovelluksen näyttämänä v0.1.2).
Täältä löytyvät tiedot ohjelmistopäivitysten muutoksista sekä termostaattien Zigbee Cluster -tiedot:
Danfossilta löytyy nykyään myös erillinen lämpötila-anturi Danfoss Ally Room Sensor (014G2480), jota voidaan käyttää ohjaamaan lämmitystä termostaatin sisäisen lämpötila-anturin sijasta. Anturilla voidaan mitata myös ilmankosteutta. Se on kuitenkin noin 60 euron hintaisena melko kallis, joten en ole testannut sitä itse.
Joidenkin tietojen mukaan tuo Danfossin anturi olisi tekniikaltaan vastaava kuin Tuya TS0201.