Mulla on ko palvelussa juurikin tuollainen ON/OFF seuranta autotallissa olevalle puhaltimelle. Näkyy hyvin yksinkertaisesti, milloin on mennyt päälle ja pois.
Puhallin on ohjatun pistorasian takana. Luulisi, että noista ovi/ikkunatunnistimista saisi samanlaisen tehtyä.
Valitettavasti tämä alusta ei mahdollista kuvien liittämistä (tai sitten selain blokkaa pois ko toiminnon), niin olisin voinut näyttää tuon ThinkSpeak tiedon, jota tuo tekemäni seuranta tuottaa
Moro!
Tänne heitän sellaista toivetta sovellukseen, että Laitteet valikon puolella laitteiden päällä olemisen voisi ilmaista samalla sinisellä kuin tuossa ylempänä näkyy, sen sijaan että laitteen yläkulmaan tulee valkoinen pallukka valkoisen ympyrän sisään. Sivulla on niin paljon valkoista, että aika vaikea nopeasti nähdä pitkä laitteet on päällä. Sininen pallukka olisi paljon helpommin havaittavissa kuin valkoinen.
Tai sitten toisena vaihtoehtona koko laiteikoni voisi olla sininen. Nythän laiteikoni menee punaiseksi, kun esim paristo on loppu ja laite on kadonnut.
Ei tapahtumahistorian pitäisi olla käytössä kuin betatestaajilla. Minulta tapahtumahistoria löytyy vain ikivanhasta Hubistani, jota en enää edes juurikaan käytä, mutta se on mukana betatestausohjelmassa.
Sen sijaan yhdestäkään ostamastani kolmesta Zen-hubista ei tapahtumahistoriaa tai muitakaan hyödyllisiä ominaisuuksia löydy. Toki voi olla, että halvemman Ion-hubin käyttäjille sekin on mahdollistettu nykyään, mikä on toki hyvä asia niiden käyttäjille ja pieni askel oikeaan suuntaan.
Kuvittelin saavani Zenin todella kalliille hinnalle halvempia vaihtoehtoja enemmän vastinetta rahalle, mutta tällä hetkellä Zeneissä on vähemmän minulle tarpeellisia ominaisuuksia kuin vanhassa Hubissa, koska Cozifyn tuen mukaan he eivät hyväksy Zen-hubeja mukaan betatestausohjelmaan.
Yhteen kolmesta Zenistäni en saa edes etäyhteyttä, vaan Android-ohjelma ilmoittaa, että "Etäyhteys ei ole käytettävissä, koska palvelumaksua ei ole suoritettu". Eipä laitteen tuotekuvauksessa sitä ostaessani ilmoitettu, että ilmeisesti edes etäyhteyttä laitteeseen ei saa lähiverkon ulkopuolelta, jollei maksa 9,90 e/kk. Tähän ilmeisesti vaikuttaa se, että otin kaksi muuta Zeniä käyttöön viime vuoden puolella ja tuon kolmannen vasta maaliskuussa, vaikka sen jo viime vuonna ostinkin samaan aikaan muiden kanssa... Missään ei ilmoitettu, että Zen olisi pitänyt ottaa käyttöön ennen jotain tiettyä päivämäärää, jos haluaa käyttää sellaista perusominaisuutta kuin etäyhteyttä ilman (ominaisuuksiin nähden) korkean kuukausimaksun maksamista.
Kuukausimaksu olisi paremmin ymmärrettävissä, jos Cozify panostaisi edes laitetuen laajentamiseen (käyttöliittymän ja ohjelmointilogiikan parantamisesta puhumattakaan), mutta toistaiseksi panostusta ei sen suhteen ole ollut havaittavissa. Itsekin olen ostanut toimivuutta kokeillakseni useita tarpeellisia Zigbee-laitteita ja toivonut, että Cozify edes niistä foorumille tekemieni raporttien perusteella saattaisi lisätä niille tuen, koska monet laitteista ovat sellaisia, jotka laajentaisivat Cozifyn käyttömahdollisuuksia, mutta näin ei valitettavasti ole käynyt. Kuitenkin monet ilmaiset avoimen lähdekoodin järjestelmät tukevat kyseisiäkin laitteita, eikä tuen lisääminen oikeasti vaatisi suhteettoman paljon työtä hyötyyn nähden. Lisäisin tuen tietyille laitteille vaikka itse, jos minulla olisi siihen mahdollisuus.
Cozify voisi osoittaa välittävänsä kuluttaja-asiakkaistaan edes sillä tavalla, että toteuttaisi esim. kerran kuukaudessa tuen jollekin käyttäjien toivomalle uudelle laitteelle. Näin laitetuki laajenisi edes jollain tavalla. Laitetuen ohjelmoimiseen vaadittavat tiedot löytyvät pitkälti standardeista, valmistajien julkaisemasta dokumentaatiosta ja avoimen lähdekoodin järjestelmien koodista hyvin dokumentoituina, joten kaikkea ei tarvitse keksiä ihan itse alusta lähtien.
Eräs vaihtoehto voisi olla avata laitetuen ohjelmoimista tietyt kriteerit täyttäville, ohjelmointitaitoisille käyttäjille, joilla olisi rajoitettu pääsy esim. oman hubinsa tai saman käyttäjäryhmän kehitysympäristöön, jossa tukea uusille laitteille voisi rauhassa kehittää ilman Cozifyn henkilöstön resurssien liiallista "tuhlaamista". Meitä verkkoteknologioita ymmärtäviä ja ohjelmointitaitoisia käyttäjiä lienee kuitenkin jonkin verran ja ilmaiseen kehitystyöhön motivoisi toki tuen saaminen kaipaamilleen laitteille, muiden käyttäjien auttamisen halu ja yhteisöllisyys ylipäätään.
Monet muutkin yritykset ovat onnistuneet yhdistämään kaupallisen tuotteen ja avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisön, joten miksei Cozifykin? Yhdessä Cozify ja käyttäjät voisivat tehdä laitteista ja palveluista niin paljon nykyistä monipuolisempia.
Parasta mainosta Cozifyn tuotteille olisivat tyytyväiset käyttäjät, jotka voisivat varauksetta suositella tuotteita uusille käyttäjille. Nykyisellään esim. Zenin suositteleminen kenellekään on jo pelkästään laitetuen rajoittuneisuuden vuoksi hyvinkin kyseenalaista.
Tuki valokytkimelle Philips Hue Tap dial switch (929003500101). Cozify tunnistaa laitteen ja antaa käyttää sitä säännöissä, mutta säännöt eivät kuitenkaan toimi, kun kytkimen nappeja painaa. Laitteen kaikkia nappeja ei tueta.
https://forum.cozify.fi/discussion/comment/7605/#Comment_7605
https://www.philips-hue.com/fi-fi/p/hue-tap-dial-switch--kytkin/8719514440999
Tämä kytkin on Huen kanssa käytettynä todella toimiva ja monipuolinen. Jokaiselle neljälle painikkeelle voi määrittää toiminnot monipuolisesti ja esimerkiksi niin, että jokaisesta napista ohjataan omaa valaisinryhmäänsä ja nappia useamman kerran painamalla voi vaihtaa kyseisen ryhmän eri valaistusasetuksien välillä (sisältäen sammuttamisen). Pitämällä nappia pohjaan painettuna saa valot sammumaan ja kehystä kiertämällä saa säädettyä valojen kirkkautta.
Kytkimen taustalevy peittää seinärasian aukon ja sen voi kiinnittää siihen ruuveilla, jos kytkimellä haluaa korvata perinteisen valokytkimen.
Olisi hyvä, jos Cozify osaisi tukea kytkimen jokaista nappia ja himmennintä. Tätä voisi käyttää esim. Sonos-kaiuttimien ohjauksessa (toista/pysäytä, seuraava/edellinen kappale ja äänenvoimakkuus). Nykyään Ikean kauko-ohjainta Sonoksen kanssa käytettäessä äänenvoimakkuuden säätäminen on tuskallisen hidasta, koska jokainen painallus säätää voimakkuutta todella vähän kerrallaan (ja pitkällä viiveellä).
Joo, ei Heiman kyllä näytä vakuuttavan, mitä tietoa täältä foorumilta muualtakin löytyy.
Mutta jotain outoa noissa osassa laitteita on, ei Develcotkaan herjaa jännitteestä mitään oli uusi paristo miltä valmistajalta tahansa. Mutta toistaiseksi oma mutu on, että vasta Duracellilla lähti oikeasti Develcoiden liikeanturipuoli toimimaan. 🤪
Joskus kun vaan jaksaisi, niin pitäisi töissä vähän oskilloskoopilla koettaa mittailla mitä Develcossa oikein tapahtuu, en oikein mitään järkiselitystä asialle ole keksinyt. Virrankulutuskin noissa laitteissa niin pientä, ettei se siitäkään voi jäädä kiinni ... ellei siellä sitten ole jotain ihan kummaa (ja isoa!) virtapiikkiä käynnistyksen yhteydessä. Tuon tosiaan saisi mittaamalla selvitettyä.
Varalta varmistus, että olethan lähellä Cozifytä parituksen yhteydessä? Ainakin Ikean lamppujen kanssa temputessa olen huomannut, että pitää olla melko lähellä Cozifytä niin se auttaa parituksen onnistumisen kanssa. Tämä monesti työlästä, esimerkiksi ulkovaloihin menevät lamput olen joutunut käyttämään ensiksi sisällä valaisimessa jonka saan jatkojohdolla tuotua lähelle Cozifytä ...
Mulla vastaava ongelma, paritus tipahti pois jossain kohtaa vaihdoin pariston eikä millään yhteyttä...
Moro!
Olen yrittänyt lueskella mikä on tilanne älylukkojen osalta mutta löytyy vain vuosia vanhoja keskusteluja jossa eri älylukkoja on esitetty toivelistalle.
Omasta ovesta löytyy Yale Doorman ja huomasin että siihen on nyt tullut (ilmeisesti uusi) lisäosa Yale Access moduuli lukkoon ja Yale Connect Wifi Bridge. Laitoin linkin combon tilaukseen ja nyt pari viikkoa käyttöä takana.
Tuo on samantyylinen kuin jo aiemmin käytössä ollut Yale Smart Living (tms).
Mikä otti silmään, niin tässä mainostetaan suoraan yhteensopivuutta mm. Google Homen, Amazon Alexan, IFTTT:n ja esim Philips HUE:n kanssa.
Itse en HUE:ta omista joten en pääse testaamaan sitä, mutta voisiko tämä lisäosa mahdollistaa tuen myös Cozifylle? Ilmeisesti aiemmin Yalen lukko on toiminut vain Verisuren kytkykaupan kanssa, mutta vaikuttaisi että nyt lukon käyttöä on avattu huomattavasti muillekin sovelluksille.
Olisiko Cozifyn siis mahdollista ottaa tämä asia tarkasteluun? Yale Doorman lienee Suomen yleisin älylukko ja olisihan tuo mahtavaa jos teemoja pystyisi ohjaamaan suoraan lukon tilan mukaan. Mielestäni tuo lisäosa ei ole ollenkaan pahanhintainen ja parin viikon kokeilun perusteella toimii hyvin.
Fibaron Z-Wave varoitin pysyy hyvin yhteydessä hubiin. Minulla on nyt niitä jo kolme käytössä. Heimanit putoaa kuukaudessa pois verkosta eikä niitä saa takaisin muuten kuin resetoimalla. Fibaro on hinnakas mutta hintansa arvoinen. Halvimmat olen löytänyt Powerista: