Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Sähköisen lattia/patterilämmityksen ohjaus ja monitorointi

antti_oleniusantti_olenius Member Viestejä: 1
Hyvät Cozifyn pääpirut,

Olen suunnitellut omaan sähkölämmitteiseen omakotitalooni järkevämpää lämmityksen ohjausmuotoa kuin yksittäisillä tyhmillä termostaattisäätimillä on mahdollista toteuttaa.

Toteutin itselleni Arduinon päälle sähköisen lattialämmitystermostaatinproton joka mittasi kulutetetun sähkön kWh määrän, lattian lämpötilan sekä huoneen lämpötilan ja kosteuden. Laite lähetti tietonsa wifillä keskusyksikölle jossa tallensi tietonsa yksikkökohtaisesti. Tarkoitus oli pystyä monitoroimaan kulutettua sähköä ja ohjata talon lämmitystä huonekohtaisesti. OpenHabia virittelin laitteiston pääohjaimeksi, mutta nyt on todettava että teidän laitteenne vie voiton omista protoistani, jos vaan muutama avoin asia ratkeaa. Nyt kysymyksiä:

1) Foorumilla on sivuttu, että lämmitysjärjestelmien ohjausta tullaan tukemaan jollakin aikavälillä ja sähköisen lämmityksen ohjaus toteutuisi älykkäillä termostaateilla. Onko teillä Cofizyllä tiedossa, että onko tulossa joltain muulta valmistajalta kuin Danfossilta etäohjattavaa termostaattia joka tukisi teidän ohjaintanne? Danfossin ainoat markkinoilla olevat tuotteet ovat mielestäni arvokkaita ja pelkästään huonelämpötilan mittauspalikka maksaa 179€, termostaatti 100€ ja ohjain 350€. Haluaisin mielelläni käyttää Cozifytä ja kyselen etten ostaisi palikoita joita ei tueta tai ovat huomattavasti kalliimpia kuin muut.

2) Onko teidän ohjaimeenne tulossa ns. älykästä monitorointia eli ts. huone/yksikkökohtaista energiankulutuksen mittauksen/ohjauksen tukemista ja joissain viesteissä mainittua sähkön markkinahinnan mukaan säätyvää lämmitystä? Ymmärrän ettei tämä laitepuoli ole täysin teidän päätoimialaanne, mutta ehkä teillä on paremmat kontaktit esim. termostaattivalmistajiin joille voisitte vihjata mahdollisesta markkinaraosta. Termostaattitoimittaja toimittaa termostaatit ja te ohjauksen... ;)

3) Millä aikataululla edellämainitun kaltaisia ominaisuuksia voisi olla odotettavissa?

Kiitos vastauksistanne jo etukäteen.

-Antti
Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Tervehdys
  Kiitos viestistä. Juuri tällä hetkellä työstämme IP kameran ja Z-Waven softatukea. Lämmityksen ohjaus on meillä myös ohjelmassa, mutta lopullisia päätöksiä ensivaiheen tuettavista termostaateista ei ole tehty. Nest, Honeywell Evohome ja Danfoss ovat listoilla. Tosin tuo Danfoss voi olla vähän hankala, koska tällä hetkellä vielä heidän Z-Wave implementaationsa on suljettu. Sen avautumista on kyllä lupailtu. Ehdotuksia hyvistä älytermostaateista ja pattereiden säätimistä otetaan ilolla vastaan.
  Energiankulutuksen monitoroinnissa tavoitteena olisi yhdestä pisteestä tehtävä koko talon energiankulutuksen seuranta laitekohtaisesti. Tästä on olemassa joitakin tuotteita, jotka perustuvat sähkönsyötön ympärille tulevaan rengasmaiseen anturiin. Omakohtaisia kokemuksia näistä laitteista ei kuitenkaan vielä ole. Ajankohtaa ei vielä ole täsmennetty.
  Antti / Cozify
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Danfossin Living Connect termarithan saa ainakin Fibarossa toimimaan niin ei kai kovin suljettu ole?

  Tuollainen tuli vastaan myös http://www.vesternet.com/z-wave-stellaz-radiator-thermostat
 • puhtimpuhtim Member Viestejä: 35
  Millä aikataululla tuo IP kamera ominaisuus tulee käyttäjille?
 • Teemu JalomäkiTeemu Jalomäki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 33
  Kannattaa kysellä suomalaiselta anturi ja mittaus alan yritykseltä laitteista. Yritys nimeltään Produal. Heillä on lähes kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaankin asiaan ratkaisu!
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  AnttiVihavainen kirjoitti:

  Lämmityksen ohjaus on meillä myös ohjelmassa, mutta lopullisia päätöksiä ensivaiheen tuettavista termostaateista ei ole tehty. Nest, Honeywell Evohome ja Danfoss ovat listoilla. Tosin tuo Danfoss voi olla vähän hankala, koska tällä hetkellä vielä heidän Z-Wave implementaationsa on suljettu. Sen avautumista on kyllä lupailtu. Ehdotuksia hyvistä älytermostaateista ja pattereiden säätimistä otetaan ilolla vastaan.

  Onkohan tämä edennyt yhtään?
 • jounimjounim Member Viestejä: 132
  Kiinnostaa myös, koska muilta hubeilta tukea löytyy!
 • JussiJussi Member Viestejä: 13
  editoi marraskuu 2017
  Suomalainen Fourdeg on kai pikkuhiljaa tulossa myös kuluttajamarkkinoille. Heidän tuotteensa on pilven kautta optimoitu wifi-liityntäinen patteritermostaatti. Kuvista päätellen termostaatti muistuttaa kovasti Eurotronicin tekemiä. Eurotronicilta löytyy Z-wave-termostaattikin https://www.eurotronic.org/en/products/comet-z-wave.html joka tukee statuskyselyitä ja ohjausta.
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  https://fourdeg.com/fourdeg-julkisti-maailman-ensimmaisen-wi-fi-vesipatteritermostaatin/

  "Termostaattiosan valmistaa Eurotronic, jonka tuotanto on Saksassa."
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.