Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Uusi käyttäjä kaipailisi neuvoa ja opastusta

IsoMikaIsoMika Member Viestejä: 11
Morjens! Ostin Cozifyn parisen viikkoa sitten ja sen jälkeen on palikoita tullut melkoinen kasa hubiin. Viimeisin tilaus (17.12.19) sisältää Philips Hue Bridgen, kun meni lamppujen lukumäärä reippaasti yli tuetun. Katsotaan toisiko se viiveongelmiin helpostusta.

Mutta asiaan. Olen aika pihalla näistä erilaisista teemoista, säännöistä ja ajastuksista. Teemanhan saa sääntöjä, jotka liki joka kerta tallenna-nappulaa painettuani katoavat teemasta. Ovat kyllä säännöt-osiossa, mutta aika hankalasti löydettävissä, sääntöjä kun on aivan hitosti. Ajastuksen saa näemmä sekä sääntöön että teemaan, mutta jos sen laittaa teemaan, jonka on tarkoitus sytyttää esim valot liiketunnistimen avulla, niin eikös tuo prrkl nappaa valot päälle kun ajastus alkaa. Toimii kyllä kunhan ensin manuaalisesti nyppää valot pois päältä, mutta on ärsyttävä ominasuus esim. aamulla kun valot syttyvät ennenaikaisesti. TOki säännöllä ajastus toimii, mutta silloin tätä ei näytä voivan liittää ohjaavaan teemaan?

Eli konkreettisesti:

Kun Kotivalot-teemalla kotona on tietyt valot päällä tietyllä kirkkausasteella, olisi niitä tuon teeman sisällä hyvä saada ohjattua esim. hämäräkytkimellä tai ihan ajastuksella. Esim: Keittiön valot kirkkaalla klo 07-10, kun liiketunnistin tunnistaa liikettä ja himmeällä klo 10-15, kun liiketunistin tunnistaa liikettä, muuten pois. Nythän tuon olen onistunut saamaan toimimaan siten, että valot syttyvät, kun liiketunnistin tunnistaa liikettä, mutta eri kirkkausasteita en ole onnistunut ohjelmoimaan, vaika ne ovatkin eri teemoilla tallennettu ja näitä teemoja yritän ajaa ajastetusti. Ajastushan toki toimii, mutta valot syttyvät pysyvästi eivätkä reagoi liiketunnistimeen ennenkuin sammutan ne ohjelmasta, sen jälkeen toimivat kyllä...

Nämä on varmasti ihan perusjuttuja, mutta kaikenmoista vinkkiä ja ohjetta otan vastaan, koska ohjelman logiikka on vielä hiukan vieras.

Kiitokset etukäteen ymmärrtämisestä ja vastauksista. =)

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Mennäänpä vaihe vaiheelta. Tarvitset kaksi teemaa, koska haluat eri kirkkaudet.
  Luo teema Keittiö kirkas/vast. Liitä tähän teemaan keittiö valo, mutta laita se OFF asetuksella. Näin ollen teeman käynnistymisen yhteydessä valo ei turhaan välähdä. Tässä yhteydessä asetat myös täyden kirkkauden ja lämpöarvon.
  Seuraavaksi teet säännön. Helpoiten se onnistuu, kun sinulla on tuo äskeinen teema auki ja valitset luo sääntö siitä plus -merkistä.
  Ehdolle tulee mitä laitteita sääntö sisältää, valitse valo ja liiketunnistin. Tällöin tarjolle tulee valittavissa olevat sääntöehdotukset. Valitse haluamasi valo eli keittiö ja säännön käynnistävä liiketunnistin. Asetuksista valitset kuinka kauan valo palaa, kun liiketunnistin ei havaitse liikettä, esim. 10 min.
  Viimeisenä ajastuksen kimppuun. Eli taas tuo sama teema auki ja plus -merkistä haluamasi ajastus. Sinulla 7-10 joka päivä. Jos haluat tähän muutoksia, tee ne samantien eli arkena ma-pe 7-10 ja viikonloppuna la-su 8-10. Tällöin kaksi eri ajastusta.
  Tällä systeemillä sinulla on valo, joka syttyy täydellä kirkkaudessa liikkeestä 7-10 välisenä aikana.

  Toisen teeman kohdalla teet samoin eri ajastuksella, mutta valon kohdalla laitat asetuksiin haluamasi kirkkauden, esim 50%.

  Niin kuin kirjoitit nämä ovat perusasetuksia. Kun nämä on hallussa, voi näistä jatkaa eteenpäin esim. valo palaa pihalla 50% teholla pimeällä ja syttyy täyteen kirkkauteen kun havaitaan liikettä. Kun liike loppuu, palavat lamput taas hämärällä. Tästä on esimerkkejä ketjussa.

  Laita vaikka YV, jos tarvitset lisää työntöapuja.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.