Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Thingspeak-loggaus

13

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 594 mod
  Loka-Marraskuussa päivitetään seuraavan kerran. Voitaisiin päivittää useamminkin, mutta regressiotestit on aika raskaita ja aikaa vieviä..

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 87 ✭✭
  Keräsin Cozifyn ja Weewx-sääaseman lämpötilamittareita samaan paikkaa eli kuistille, jossa myös sääaseman keskusyksikkö on ja mittaa myös lämpötilaa. Mittareina on:

  Cozifyssä
  - Teldus 313159, jossa on ulkolämpötilan mittaus johdon päästä (ulkolämpötila), itse laitteen lämpötila (sisälämpötila) ja koesteusmittaus
  - Hue Motion lämpötila
  Säaasemassa
  - kaksi Oregon THGR810 mittaria
  - keskusyksikön kämpötila ja kosteus

  Laitoin kaikki siirtymään Thingspeakiin samaan kanavaan. Sääasema tekee siirron viiden minuutin välein ja kaikki tiedot yhtaikaa. Cozifyn siirrot on jotenkin satunnaisia ja nykyisen logiikan mukaan yksi tieto kerrallaan. 15 s siirtoväliminimi sallii useimmiten Cozifyn sisälämpötilan siirtymisen, kosteus siirtyy melkein yhtä usein ja ulkolämpötila kaikkein harvemmin. Philipsin liikeanturin tiedot siirtyvät hyvin harvoin. Sääaseman tiedot siirtyvät kaikki kerralla, jos siirtyvät. Ilmeisesti Cozifyn siirto estää usein sääaseman siirtojen läpimenon.

  Public channel on: https://thingspeak.com/channels/478543. Siitä saa "Data exportilla" vietyä tiedot csv-tiedostoon ja edelleen Exceliin.

  Ainoa järkevä tapa siirtää tietoja olisi sääaseman tapa siirtää kaikki kentät kerralla ja ajastettuna tietyin välein.

  Muuten Teldus-mittarin ulko- ja sisälämpötilat eroaa toisistaan n. 1,5 astetta ja meinasin sen heti saatuani palauttaa virheellisenä, mutta kun sen tietää, sitä voi käyttää. Se oli käytössä keväällä kasvihuoneen lämmityksen säädössä ja toimi siinä hyvin.

  Timo
 • IlkkaIlkka Member Viestejä: 71
 • uncleuncle Member Viestejä: 4
  Onko lämpötilojen ja kosteustietojen loggaukseen Cozifyn kautta ja yksinkertaisten seurantakuvaajien värkkäämiseen "for dummies"-tyyppisiä ohjeita missään? Vaatiiko tällaisen systeemin tekeminen kovaakin koodaritaustaa vai pitäisikö onnistua myös tavalliselta excelin pyörittäjältä? Tykötarpeiksi on hankittuna Cozify-hub, telldus antureita, hue motion sensor ja tietokone.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 737 ✭✭✭
  editoi marraskuu 2018
  Ei tarvitse koodaajataitoja peruskäytössä. Thinkspeak palvelussa on valmiita pohjia erilaisille ”pylpyröille”. Niissä mallikoodeissa on selkeästi kerrottu kommenttikohdissa mitä pitää syöttää mihinkäkin kohtaan.
  Kun olet tehnyt tilin sinne, saat channel numeron, jota noissa malleissa kysytään. Samoin pari muutakin koodia tulee samalla (read/write). Niiden käytöstäkin annetaan vinkit, mitä tarvitaan.
  Samaisia koodeja tarvitset Cozifyn sääntöihin. Kanavassa on muistaaksen kahdeksan eri kenttää, joihin voi laittaa tarvitsemaansa tietoa. Minulla on ykkösessä lämpö ja kakkosessa kosteus. Samat kenttänumerot tulevat noihin Cozify sääntöihin.
  Tässä ketjussa on käyttäjien kuvakaappauksia, millaisia käppyröitä ne piirtävät.
  Lähteekö tällä liikkeelle?

  Ohessa kuvakaappaus niistä kanavan perustiedoista.

  Ja tuossa linkki, jossa tuota on neuvottu: https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/iot-temperature-humidity-monitoring-using-arduino
  Post edited by Pudeman on
  B530F54F-4F0F-4478-B59B-0CA6865B9917.jpeg
  1536 x 2048 - 730K
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 151 ✭✭
  Ilkka kirjoitti:
  Onkohan henk koht ongelma kun asentuu mutta ei tee pikakuvaketta ollenkaa :neutral:
 • uncleuncle Member Viestejä: 4
  Kiitos Pudeman, hienosti lähti liikkeelle ja käyrää piirtymään!
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 151 ✭✭
  ilkenilke kirjoitti:

  Ilkka kirjoitti:
  Onkohan henk koht ongelma kun asentuu mutta ei tee pikakuvaketta ollenkaa :neutral:
  Niin joo. Sehän on widget eikä asennettava softa. Hienostihan se toimii. :smile:
 • LinhLinh Member Viestejä: 5
  Missä voisi olla vikana kun kuukauden verran on lakannut loggaus, joka alussa toimi hyvin. 150k entryä syntyi Thingspeakkiin, eikä nyt synny uusia. Olen generoinut uuden write API keyn ja säännön olen poistanut ja tehnyt uudelleen. Lämpötila-anturi (prooven) päivittyy kyllä Cozifyn tietoon, ja anturin "viimeksi havaittu" aikaleima päivittyy säännöllisesti.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 737 ✭✭✭
  Linh kirjoitti:

  Missä voisi olla vikana kun kuukauden verran on lakannut loggaus, joka alussa toimi hyvin.

  Voisiko olla tuosta ao muutoksesta kyse? Teitkö uudestaan Cozifyyn nuo säännöt?
  samppa kirjoitti:

  Tuo ThingSpeakin bulk-update API näyttää toimvan ja näin ollen datan siirtorajoitus poistuu seuraavan päivityksen myötä. Kerääntynyt data siirretään siis 5 min välein, eikä mittauksia kuitenkaan hukata (eikä tarvetta keskiarvoistamiselle ole).

  Muutoksen myötä käyttäjän pitää määritellä asetuksiin ThingSpeak palvelun channel numero, eli asentaminen on hieman hankalampaa (toinen copy-paste). Lisäksi, jo olemassa olevat loggaus-säännöt eivät enää toimi, vaan ne pitää luoda uudelleen (ja määrittää tuo channel numero). Tuo on toki harmillista ominaisuutta testanneille käyttäjille.

  t. Samppa \ Cozfiy

 • aruaru Member Viestejä: 29
  Miten tuonne Thingspeak palveluun voi liittyä? Olen kokeillut mutta ei vaan onnistu.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 737 ✭✭✭
  Mitä olet tehnyt? Onko sulla jo siis avattuna tili ko palveluun? Oletko tehnyt säännöt Hubille, jolla sitä tietoa siirretään? Tuossa muutama viesti edellä avasin tuota käyttöönottoa. Tsekkaistko sen?

  Pitäsiköhän tästä tehdä Ohjeet ja vinkit palstalle step nyt step ohje kuvakaappauksineen? @samppa?
 • aruaru Member Viestejä: 29
  Ensiksi, kyllä olisi hieno juttu jos tulisi ohjeet.
  Joo ensiksi menin thingspeakin sivuille sieltä napsasin Get Started For Free nappia, seuraavaksi annoin tiedot Create MathWorks Accoun:niin. Tuli sähköposti joka ohjä vaan tähän samaan kirjautumiseen.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 737 ✭✭✭
  editoi joulukuu 2018
  Ohessa nopeasti luotu ohje tuosta ThinkSpeak palvelun käyttöönotosta ja tarvittavien sääntöjen luomisesta. Hienosäädetään ohjetta tarpeen mukaan ja siirretään vasta sitten tuonne Ohjeet -osioon. Laittakaa siis palautetta, kiitos.
  Huomasin tätä ohjetta tehdessä, että Huen liiketunnistimet päivittävät aika hitaasti tuota lämpötilaansa. Kannattaa siis seurata ensin Cozifyn käyttöliittymässä, onko lämpötilamuutoksia tullut, ennen kuin ihmettelee, miksei palveluun piirry käppyrää.
  Valitan tiedoston kokoa.
  pdf
  pdf
  Ohjeet HUB ja ThinkSpeak palvelulle.pdf
  19M
 • jounimjounim Member Viestejä: 121
  Huomannut kans että omat loggaukset on jostain syystä pysähtynyt... Täytyypä tehdä uusiksi..
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.