Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Frientin laitteet tuettuihin laitteisiin

Cozifyn virallisten tuettujen laitteiden listalla on Develcon laitteita useita. Develcohan on white label brändi ja heidän suoraan kuluttajille suuntaama brändi on Frient. Eli samoja laitteita ovat. Olisi varmaan lukijaystävällistä, jos Cozify listaisi myös Frientin laitteet virallisella tukisivulla? Frientin brändin laitteita kuitenkin kuluttaja pystyy tavallisemmin ja helpommin ostamaan kuin "Develcon".

Viestejä yhteensä

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Lisätään tähän vielä, että Frient-labelin alla mulla on ollut nyt lämpöhälytin ja liiketunnistin ja toimivat täysin moitteettomasti. Kertaakaan eivät ole pudonneet verkosta. Luotettavia laitteita, joita voin suositella ja olisi hyvä, jos Cozify lisäisi nämä virallisesti tuettuihin laitteisiin, koska Develcon laitteitakin on tuettujen listalla. Samoja laitteita kuitenkin.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin

  @monit Kehtaatko laittaa vielä tuohon Käyttäjien testaamat laitteet -ketjuun mistä sulla on kokemuksia, ml mahd linkit ko tuotteisiin? Saadaan nämä kokemukset pidettyä mahdollisimman paljon yhdessä ketjussa.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Lisäsin, mutta tämä ei ollut varsinaisesti se pointti. Pointti oli, että Cozifyn virallisesti tuettujen laitteiden listalla on Develco. Ja Frientin laitteet ovat tietääkseni ihan samoja, mutta vain eri nimellä. Tarkoitin, että Frientin voisi lisätä virallisesti tuettujen laitteiden listalle, koska Develcokin siellä jo on.

  Voi toki olla, että Frient on sitten sisäisesti jotenkin eri tuotekonfiguraatio ja toiminta erilaista, mutta ainakin kaikki mitä googlella löysin viittaa siihen, että samat laitteet ja vain nimi eri.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 admin

  Hei,

  Kiitos tiedosta. Näyttää tosiaan, että kyseessä on todellakin Develcon tuotteet. Jotta voisimme laittaa ne virallisesti tuettujen (tai sertifioitujen laitteiden) listalle, pitäisi ne testata meillä labrassa tai varmistaa muutoin virallista tietä, että laitteita ei ole Frientille muutettu. Tästä syystä ainakin toistaiseksi paras paikka on tuo Käyttäjien testaamat laitteet.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Kiitos vastauksesta. Selvä juttu. Toivottavasti saatte testattua labrassa. Omien kokemusten mukaan yksiä parhaista laitteista pysymään verkossa pitkiä aikoja ilman ongelmia.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  @kruotois tsekkasin vielä Frientin energia-anturin, joka mulla on Aeotecin hubissa kiinni (koska Cozify ei tue tätä kyseistä laitetta). Smartthingsin UI:sta näkee tuo laitteen parametrit tarkemmin ja tälläistä sieltä näkyy:

  • manufacturer: Develco
  • model: ZHEMI101

  Eli ainakin tuo kyseinen laite kertoo jopa itse olevansa Develco eli Frient se on todennäköisesti vain sen osalta mitä lukee myyntipaketissa. Eli sanoisin 95% varmuudella, että Frient on puhdas brändäys.

 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 108 ✭✭
  editoi marraskuu 2022

  Tuki tuolle aiemmassakin viestissä mainitulle (Develcon valmistamalle) sähkömittariin kiinnitettävälle Zigbeetä käyttävälle energiankulutuksenseurantalaitteelle Frient Electricity Meter Interface (ZHEMI101) olisi varsin hyödyllinen:

  https://frient.com/products/electricity-meter-interface/

  https://zigbee.blakadder.com/Develco_ZHEMI101.html

  Se mahdollistaisi koko talon sähkönkulutuksen seurannan reaaliajassa toisin kuin sähköyhtiöiden liian pitkällä viiveellä toimivat palvelut.

  Käyttäjä @monit taisikin jo olla testannut tuota... Ilmoittiko Cozify heti, että "Laite ei ole tuettu" vai antoiko se edes lisätä laitteen?

  Admin edit: tag monit

  Post edited by Pudeman on
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Nyt täytyy sanoa, että en enää kyllä muista testasinko edes tuota Cozifyn kanssa oikeasti. Mulla ei näy energiankulutuksia millekään laitteelle Cozifyssä, niin voi olla, että en sitten edes lähtenyt kokeilemaan.

 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 108 ✭✭

  OK, tilaan ehkä tuollaisen testattavaksi, kun ainakaan tuo Owonin 3-vaihemittari PC321 ei toimi Cozifyn kanssa. Frientin tuotteen saatavuus vain on tällä hetkellä tosi huono.

 • IsoMikaIsoMika Member Viestejä: 33

  Tilasin tämän Frientin sähkömittarin kiinnitettävän vimpulan, mutta Cozify Zen ei sitä löytänyt. Suuri harmi, tuolla olisi kyllä käyttöä, jos ei muuten niin mielenkiinnosta.

 • IsoMikaIsoMika Member Viestejä: 33

  Ja korjaus edelleseen, Cozify ION, ei Zen.

 • KalliollaKalliolla Member Viestejä: 24

  Jos kiinteistössä on n. 15 vuotta vanha energiamittari, niin kannattaisi ensin tarkastaa omalta jakeluverkon haltijalta mikä aikataulu uusien mittarien suhteen heillä on. Koska vuoden 2021 joulukuussa on annettu suositus uusista energiamittareista ja niiden kuluttajalle tarkoitetusta HAN-portti, eli H1 (RJ12) rajapinnasta. Alla ote suosituksesta ja linkki koko paperiin. Uudet mittarit ovat edellytys tulevan energian neljännestunti mittauksen toteuttamiseen, joka toteutuu vuonna 2023..

  3 Järjestelmäarkkitehtuuri

  Paikallinen asiakasrajapinta H1 tarjoaa asiakkaalle tai hänen edustajalleen mahdollisuuden luoda ja toimittaa pal- veluja, jotka ovat täysin erillään sähköverkkoyrityksestä.

  Liitännän kautta voidaan lähettää tietoja yksisuuntaisesti mittarista ulos. Tietojen lähettäminen mittariin rajapinnan kautta ei saa olla mahdollista, jottei millään tavoin vaikuteta mittausyksikköön. Liitäntä on myös suunniteltava siten, että liitetyt laitteet eivät voi vahingoittaa mittausyksikköä tai vaikuttaa sen toimintaan.

  Paikallisen käyttöliittymän perusperiaatteet ovat seuraavat:

  • ‒ Se mahdollistaa asiakkaiden laitteiden helpon liittämisen.
  • ‒ Sen on oltava yksinkertainen ja selkeätoimintainen sekä helppo käyttää.
  • ‒ Siinä on oltava pienet käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä asiakkaalle että sähköverkkoyritykselle.
  • ‒ Sen on täytettävä sähköturvallisuusvaatimukset.
  • ‒ Se ei saa vaarantaa verkonhaltijan mittausjärjestelmän tai asiakkaiden kulutuksen laskutuksessa käytettävien tietojen turvallisuutta.
  • Tarkoitus on, että paikallinen asiakasrajapinta H1 lähettää mittaustiedot asetuksen mukaisesti.


Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.