Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Xiaomi Aqara painikkeet ei toimi ekalla painalluksella

jkujku Member Viestejä: 16

Aqaran painikkeet vaativat monesti kaksi painallusta ennenkuin komento menee perille. Onko kukaan törmännyt samaan? Ikäänkuin painike tai hubi olisi jotenkin nukkumassa ja ensimmäinen painallus herättää jonka jälkeen rupeaa toimimaan. Tätä ei tapahdu joka kerta mutta suurimman osan kerroista. Painikkeet sinällään toimivat hyvin mutta ärsyttää vaan kun ei voi luottaa että sytyttääkö ensiäinen painallus valot vai ei.

Löytyy kaksipainikkeisia keinumallisia sekä yksipainikkeinen mini (pyöreä nappi, ei keinu). Kaikissa sama ongelma.

Viestejä yhteensä

 • eibieibi Member Viestejä: 32

  Minulla on samat haasteet. Joskus toimii ekalla, joskus ei. Ja on lähes kymmenen mininappia käytössä. Ei kiva.

 • MofaMofa Member Viestejä: 28

  Olen tehnyt ihan saman havainnon. Käytössä on vain yksi kaksipainikkeinen keinumallinen, sinänsä tyylikkään näköinen painike. IKEA:n painikkeet toimivat tässä suhteessa paremmin.

 • SA_SA_ Member Viestejä: 5

  Onkohan kyseessä sama ongelma kuin mistä raportoin täällä: https://forum.cozify.fi/discussion/1054/toggle-tyyppisten-nappien-tila-ei-seuraa-muita-muutoksia#latest

  Pähkinänkuoressa: laitteen tai teeman tilaa vuorotellen vaihtavat napit eivät pysy kärryillä, jos tila muuttuu muuten kuin nappia painamalla. Esim. napilla sytytetty ja ajastetusti sammuva valo saa seuraavasta painalluksesta sammutuskäskyn, joka ei tee mitään.

  Kysyin asiasta tuelta, josta vastattiin, että ongelma on tiedossa ja korjataan, kun resursseja vapautuu.

 • TombaTomba Member Viestejä: 50

  Kuulostaa samalta "ongelmalta" kuin mitä minulla on Ubisys S1/S2 releiden kanssa.

  Tuki vastaili aiemmin näin omassa tapauksessani:

   S1 ja S2 lähettävät pushbutton-tilassa vuorotellen ON ja OFF komentoja

  Tämä aiheuttaa teemoja pyörittävän säännön yhteydessä sen että joka toisella painalluksella mennään listassa eteenpäin ja joka toisella taaksepäin. Vastaavasti ymmärrettävästi voi syntyä tilanne että vasta toinen painallus aiheuttaa halutun päälle tai päältä pois kytkennän.

  Tuntuisi että laitteen säädöissä olisi hyvä olla checkbox tyyliin: "Treat each on or off command as toggle instead"

 • jkujku Member Viestejä: 16

  Päteekö sama laitteiden käyttöön kytkimien kanssa? Esim. pistorasiakytkimet käyttäytyvät samalla tavalla näiden painikkeiden kanssa.

 • 1234512345 Member Viestejä: 41

  On tosiaan törmätty samaan. Tämä on kyllä yksi Cozifyn perusongelmista, on / off toiminnot joko toimii tai ei toimi - ja josta loppukäyttäjä ei oikein ole perillä. 😕

 • jkujku Member Viestejä: 16
  editoi lokakuu 2020

  Itse itselleni vastaten: luonnollisesti pätee myös laitteisiin, eihän painike tiedä mihin se on Cozifyn päässä kytketty.

  Tuohan selittää miksi tietyillä painikkeilla tämä toistuu lähes joka kerta: ne kontrolloivat teemaa joka menee itsestään päälle mutta napista kytketään aina pois (tunnelmavalaistus hämäräkytkimellä päälle ja napilla pois nukkumaanmennessä).

 • jkujku Member Viestejä: 16

  Tämän luulisi olevan helppo korjata Cozifyn päässä, laittaisi vaan niin että on ja off käskyt tekevät molemmat saman asian.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  @kruotois Joko uskaltaisitte lupailla aikataulua? Vaikka toiminnallisuus teknisesti olisikin "oikein", niin on tuo melkoisen hämmentävää käyttäjän kannalta, kun ekasta painalluksesta ei tapahdukaan mitään.

  Tämähän toisaalta tarkoittaa sitä, että oleellisesti nappi päättää laitteen tilan, kun mielestäni hub on se, joka aina päättää laitteen tilan. Se pitäisi pystyä ohittamaan, että nappi kertoo täsmällisen tilan ja käsitellä sitä aina togglen vaihtopyyntönä riippumatta siitä, mitä nappi yrittää sanoa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.