Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Toggle-tyyppisten nappien tila ei seuraa muita muutoksia

SA_SA_ Member Viestejä: 5

Otin käyttöön Fibaron kuusinappisen kaukosäätimen. Jos laitan napin kytkemään teeman tai laitteen päälle, päälläolon tila ei pysy kärryillä muista systeemissä tapahtuvista muutoksista. Eli jos em. teeman tai laitteen laittaa pois päältä muutoin (softasta käsin tökkäämällä, ajastetusti jne.) seuraavalla napin painalluksella ei tapahdu mitään, koska teema/laite mukamas menee tällöin pois päältä.

Haluaisin laittaa kaken napit aktivoimaan tiettyjä juttuja, jotka menevät automaattisesti pois päältä, ja seuraavalla napin painalluksella ne aktivoituisivat taas. Nyt tilaa joutuu venkslaamaan edestakaisin, mikä aiheuttaa käyttäjässä hämmennystä ja ärtymystä sekä hankaloittaa käyttötapauksia, joissa ei suoraan näe vaikuttavaa asiaa (ja olettaa vempaimen menneen asianmukaisesti päälle).

Eihän tämä voi olla tarkoituksenmukaista?

Rupesin pohtimaan, miten en ole aiemmin törmännyt tähän ongelmaan, kunnes hoksasin, että aiemmat kapulat (Philips Dimmer Switchejä) toimivat eri tavalla. Niissähän napit on jaettu kahteen on/off-ryhmään, joista kukin laittaa halutun toiminnon vain päälle tai pois riippumatta toiminnon tilasta. Tarkemmin tarkasteltuna Aqara-kytkin toimii samoin kuin Fibaro, eli esim. sekä liiketunnistimen että napin avulla sytytettävä lamppu ei pysy koherentissa tilassa.

Olisi siis kiva saada näihin toggle-tyyppisiin nappeihin oikeasti toimiva toggle ja/tai mahdollisuus laittaa pelkästään on- tai off-toiminto johonkin painallukseen.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.