Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Käyttäjien toimiviksi testaamat kamerat

timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭
editoi maaliskuu 2021 kohteessa Ohjeet ja vinkit

Hikvisionin kamera sammui ja hyvät kokemukse Foscamin C2 kameran helppokäyttöisyydesta ja toimintavarmuudesta (jopa ulkona räystään alla) johti päätökseen hankkia Foscamin G4P kameran.

Sen suurin resoluutio on 2560×1440, ei siis kuitenkaan nimestä arvattaavissa oleva 4K. Optiikka on laajakuvainen ja tuolla resoluutiolla saa tarkkaa kuvaa melkein "puolesta pihasta".

Cozifyyn liittäminen toimii hyvin, mutta välillä tulee ilmoitus: "Virhe live-kuvan yhdistämisessä". Kokeilin säätää kameraan erilaisia resoluutioita, mutta suurin luonnollinen resoluutio toimii kuitenkin parhaiten. Usein jonkun muun kameran kuvan katsominen ensin auttaa kuvan näkymiseen. Tallenukset toimivat aina.

Käytän myös kännykässä sovellusta Onvifer. Siihen kameran kuva tulee aina heti ja myös sen avulla saan etäyhteyden kaikkiin kameroihin internetin kautta. Yhteys on valokuituyhteys, sen reititin on sillattuna ja Ubiquitin USG-palomuuri suojaa ja jakaa verkkot kahteen osaan. IoT ja kamerat on toisessa osassa eristettynä palomuurilla pääverkosta.

Post edited by Pudeman on

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  Moi, olisi kiva jos porukka jaksaisi laittaa tänne tietoa toimivista kameroista.

  Cozifyn sivuston puolella olevia tuettuja kameroita kun ei oikein enää kauppojen hyllyiltä löydy ja virhetulkintojakin voi tulla, kuten itselle kävi. Pakkasessa tiltanneelle Foscam FI9900P kun etsein korviketta, niin tuli kantapään kautta opittua, että Opticamin O7 PoE on eri kampe kuin Opticam O7 eikä lähde toimimaan kunnolla Cozifyn kanssa. Toista harhaostosta ei viitsisi tehdä ... 😕

 • Valinnat
  timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭
 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  Kiitti vinkistä ja tiedosta.

  Muuten, näyttipä Verkkokauppaan tulleen myyntiin uudelleen myös Opticam O5:sta, joka on tuettujen laitteiden listalla. Tuo olisi vähän edukkaampi, käsitin sen poistuneen valikoimista kun sitä ei ollut tarjolla silloin kun menin tuon O7 PoE:n ostamaan.

 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  Versiopäivityksen 1.14.8.10 myötä molemmat sekä Opticam O5 ja O7 PoE toimivat Cozifyn kanssa. 👍

 • Valinnat
  BenBen Member Viestejä: 35

  Liikkuva kamera

  Onko joku testaannut liikkuvaa kameraa cozifyssä, toimiiko?

  Kiinnostaisi esim. Opticam OX tai vastaava.

  Tarkoitus olisi säätää kamerassa kameran liikettä, ja tarvittaessa nähdä / nauhoittaa kuva cozify palveluun.

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Eipä ole tullut testattua, mutta näyttää tukevan ONVIF protokollaa. Ohjaus täytynee arvatenkin tehdä valmistajan softan kautta, tallennukset siten Cozifyyn.

 • Valinnat
  BenBen Member Viestejä: 35

  Opticam OX toimii, näkyy cozifyssä.

 • Valinnat
  Kaitsu62Kaitsu62 Member Viestejä: 1

  Nyt myynnissä oleva Opticam O7 PoE V2 ei toimi Cozifyn kanssa. Yhteys muodostuu, asetukset tulevat kamerasta, mutta videokuvaa ei tule millään resoluutiolla.

 • Valinnat
  1234512345 Member Viestejä: 42

  Liikkuva kamera? Siis joku Go Pro tyyppinen?

  Eiku tarkoitatkin PTZ kameraa. 😀

  Käytössä ollut vuosia PTZ kamera joka seuraa kohdetta, toimii kyllä Cozifyssä jos vaan Cozify sitä kameraa ylipäätään tukee, eli siitä saa Cozifylle kuvan - se että kamera kääntyy omalla moottorillaan ei vaikuta siihen mitä Cozifyn systeemi kameran streamista pilveen tallentaa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.