Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Valojen asetusten säätämisen hankaluus

SA_SA_ Member Viestejä: 5
Tavoitteenani on käyttää Hue-lamppuja (white ambiance, white ambiance & color) niin, että värisävy muuttuu päivärytmin mukaan, kirkkaus säätyy ennaltamäärättyjen asetusten mukaan (illalla himmeämpää ja yöllä minimikirkkaudella) ja valot syttyvät joko liikkeestä tai kytkimellä.

Päivärytmin mukaan säätyvät värit aiheuttavat päänvaivaa. Valo syttyy ensin niillä väreillä, mitkä olivat aktiivisena sen ollessa viimeksi päällä, ja väri vaihtuu vasta muutaman sekunnin päästä vuorokaudenajan mukaiseen sävyyn. Tällöin esimerkiksi myöhään illalla syttyvä valo, joka on ollut viimeksi päällä päivällä, syttyy ensin valkoisena ja sitten viiveellä muuttuu oranssiksi. Tämä näyttää varsin tökeröltä. Onko tämän ratkaisemiseksi mitään kikkakolmosta?

Kirkkauden säätämiseksi olen yrittänyt käyttää teemaa. Em. logiikkaa ei kuitenkaan saa valittua teemaan sidottuun laitteen tilaan. Koska laitteen tilaan on pakko määrittää sekä päälle/pois-status, kirkkaus, ja väri/värilämpötila, teeman väriasetukset tappelevat päivärytmisäännön värimuutosten kanssa ja värit vaihtuvat eestaas aina valon syttyessä. Saako päivärytmin mukaan vaihtuvat värit ja kirkkauden säädöt toteutettua yhdessä?

Sivuhuomiona: minusta olisi loogisinta, jos päivärytmin mukaan säätyvä valo olisi sellaisenaan tarjolla väriasetusten kälissä (vaikka aurinkosymbolilla tms.) sen sijaan, että se pitäisi toteuttaa erillisellä säännöllä. Säätämistä helpottaisi myös jo aiemmin ehdotettu sääntö tyyliin "Muuta valon tilaa", josta voisi ruksia muutettavat asiat eli päälläolo, kirkkaus ja väri, ja ei-ruksittujen jätettäisiin samaan tilaan, missä ne olivat säännön aktivoituessa.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.