Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Valon kirkkaus muuttuu itsekseen

KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 105

Mistä voisi johtua seuraava asia:

Liiketunnistimilla ohjattujen valojen kirkkaus muuttuu yhtäkkiä 1% mutta värilämpötila pysyy kuitenkin alkuperäisessä säädetyssä arvossa.Kolmessa eri kohteessa meillä käy välillä näin, kyseessä Hue play, hue gu10 White amb ja e14 White amb polttimot.

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 167 ✭✭
  Minä olen havainnut saman ja nimenomaan Philipsin lampuilla. Tuossa ei tunnu olevan edes mitään säännönmukaisuutta. Ei tapahdu kovin usein, mutta voi tapahtua mihin aikaan tahansa, ei siis liity esim. teemoihin suoraan.
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 105

  Aikaisemmin kirjoittelin että liiketunnistimella ohjatut valot muuttuvat itsekseen sattumanvaraisesti 1% kirkkaudelle mutta nyt muuttui jo muitakin valoja.Olisiko Cozifyn porukalla tähän vaivaan mitään vastausta?

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 618 mod
  Tämä on kyllä outo tapaus. Selvittäminen vaatii hubin tarkempaa tutkimista, joten laittakaa sähköpostia supporttiin ja kertokaa hubin sarjanumero ja luvallanne voimme niitä sitten tutkia tarkemmin.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 11
  Minulla on myös ollut Philipsien kanssa ongelmana tuo, että ajastuksella ohjattu ja teemalla himmennetty valo jää jostain syystä palamaan 1% kirkkaudella ja minun tapauksessa kylmimmällä sävyllä. Vaikka teemassa on ollut melko lämpimälle säädetty sävy. Olisiko siellä siis joku bugi jossain näiden ohjauksessa.

  Philipseissä lienee jotain omaakin vikaa tuohon välähtelyyn liittyen, sillä itsenäisesti pelittävä kaukosäädin+hue kombo (siis kaupasta ostettu paketti jonka toimintaan ei Cozify liity mitenkään) väläyttää aina välillä täydet kirkkaudet ja palautuu samantien oikeaan himmennykseen tasoon päälle kytkettäessä (siis kaukosäätimestä ja valo on ollut virroitettuna koko ajan).

  Meillä on myös toinen, vuosia vanhempi vastaava setti, mikä ei moista ole koskaan tehnyt. Liekö uudemmissa joku rautasetuppi, että lamppu menee johonkin lepotilaan kun on pidempään pois päältä, eikä sitten kerkeekään ihan täysin mukaan omiin käyttöasetuksiin kun käsky päällemenosta tulee. (Pohdinta siis tuohon, että kärsisikö tuo liiketunnistimella ohjattu jostain vastaavasta)
 • puhtimpuhtim Member Viestejä: 36
  Meillä myös toisinaan vessan valon kirkkaus muuttuu itsekseen. Joskus johonkin 30%:iin ja milloin mihinkin. Ei mitään logiikkaa.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 878 admin
  @puhtim Oliko käytössä myös Philipsin valo? Saa kavennettua tuota ongelmaa, ettei samaa esiinny myös muiden valmistajien kohdalla.
 • puhtimpuhtim Member Viestejä: 36
  Philipsin valo on.
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 105
  Kaikilla kenellä valojen kirkkaus on muuttunut, niin onko ko valot olleet paritettuna Hue Bridgeen vai suoraan Cozifyyn?
  Minun hubiani tutkittiin hieman tarkemmin Cozifyn toimesta ja sieltä saadun tiedon mukaan Hue Bridgeissä tapahtuu jotain liikennettä joka ohjailee valojen kirkkautta , vaikka siis ei ole mitään ruutineja niille tuolla edes asetettuna, outoa on .
 • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 40
  Lamppujen kirkkauden vaihtelua tapahtuu toisinaan. Käytössä Ikean lamppuja.
  Joskus käy niin, että lamppu jää syttymättä tai jää palamaan. Tämä saattaa tosin johtua siitä, että joskus koko systeemi ikäänkuin hyytyy ja esim. liikeanturit eivät reagoi.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 167 ✭✭
  Khkk kirjoitti:

  Kaikilla kenellä valojen kirkkaus on muuttunut, niin onko ko valot olleet paritettuna Hue Bridgeen vai suoraan Cozifyyn?
  Minun hubiani tutkittiin hieman tarkemmin Cozifyn toimesta ja sieltä saadun tiedon mukaan Hue Bridgeissä tapahtuu jotain liikennettä joka ohjailee valojen kirkkautta , vaikka siis ei ole mitään ruutineja niille tuolla edes asetettuna, outoa on .

  Minulla on juuri näin, eli Philipsin valot Philipsin sillan perässä.
 • JereJere Member, Administrator, Cozify Viestejä: 52 admin
  Huomio! Hue Bridgen rajapinta muuttui maaliskuun alussa. Tästä on alkanut nousta pinnalle uusia ongelmia, kuten tämä valojen outo himmentyminen. Käsky on paikannettu tulevan näissä tapauksissa Hue Bridgeltä. Kyseessä ei ole vain hetkellinen häiriö, sillä muuten tilanne korjaantuisi seuraavassa tarkastuksessa. Lampun tila jää siis pysyvästi himmeäksi, eikä se anna Cozifyn päivittää sitä normaaleilla tarkastuksilla.

  Suosittelemme kaikkia kokeilemaan sääntöä 'Automatisoi kodin valot'. Siinä valitaan ohjauksen kohteeksi huone,
  joten sääntöön vaikuttavat lamput, liike- ja hämärätunnistimet pitää olla määritelty ko. huoneeseen. Jos huoneessa ei ole hämärätunnistinta, ohjaus tapahtuu määriteltyinä aikoina. Sääntö on siitä kätevä, että se lähettää jokaisessa komennossa käytettävän kirkkauden lampulle. Tällöin mahdolliset ongelmakirkkaudet korjaantuvat automaattisesti säännön mukaisiksi.

  - Jere / Cozify
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 60 admin
  Hei, tutkimme asiaa ja paikansimme sen Philips Huen toiminnallisuuteen. Bridge tekee syystä tai toisesta valoihin "puolikkaita" muutoksia, emmekä tiedä mistä tämä johtuu - toimintalogiikka on ilmeisesti muuttunut. Aiemmin Cozify on lukenut tilan Hue Bridgeltä ja tehnyt oman automatiikkansa perusteella muutokset tähän tilaan - näin nuo aavemuutokset jäävät voimaan pidemmäksi ajaksi. Nyt muutimme toiminnallisuuden niin, että Cozify yliajaa kaikki valon asetukset, kun automatiikasta tai käyttöliittymästä tehty komento potkaistaan toimintaan. Tämä vaikuttaa ratkaisevan ongelman. Julkiasemme muutoksen betaan ja mikäli ongelmia ei illmene, julkaisemme korjauksen kaikille asiakkaille.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 105

  Kiitos Cozifyn porukalle nopeasta reagoinnista ja korjauksen julkaisusta.

 • 1234512345 Member Viestejä: 19
  Nyt vaikuttaa siltä että jos/kun Hue valojen kirkkautta säätää Philipsin oman aplikaation kautta, niin hetken päästä ilmeisesti Cozify palauttaa tehdyn muutoksen automaattisesti takaisin, koska valojen kirkkaus säätyy itsestään takaisin aiemmin Cozifyn kautta (esim. teeman mukaan) säädettyyn arvoon.

  Näin yhden vajaan päivän testin perusteella näyttää siltä että Hue:n oman softan kautta ei voi/kannata enää valojen kirkkautta säätää, ainakaan kohteissa joissa jotain Cozifyn teemoja on käytössä. Tämä rampauttaa systeemin toimivuuden melko totaalisesti ainakin omassa käytössä. Saako Cozifyn softan jotenkin palautettua ennalleen?
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 60 admin
  editoi huhtikuu 29

  Hei,

  Eli käytät useaa eri ohjaustapaa: Sekä bridgen kautta että Philips Huesta. Tämä ”multimaster”-ongelma oli teoreettisesti tiedossa, mutta koska betoissa tämä ei tullut esille, olimme vakuuttuneita ettei haasteita ainakan isossa skaalassa tule. Tässä tapauksessa (Hue tekee puolittaisia muutoksia ja mutta niitä pitää joskus kunnioittaa, joskus ei).

  Jatkokysymys: Käytätkö rinnalla vain Huen omaa appista käsin vai onko sinulla kenties käytössä myös jotain automatiikkaa huessa tai jossain muussa järjestelmästä?

  Ratkaisuksi toteutamme luultavasti konfiguraatiotiden, jolla käyttäjä voi valita, kuinka logiikka toimii..

  Muistutukseksi: Haasteisiin liittyen, voisitteko laittaa viestiä viralliseen kanavaan [email protected] Forumkeskystelun rönsyissä akuutit asiat voivat jäädä huomaamatta.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

 • 1234512345 Member Viestejä: 19
  Huen omaa appia ja Amazonin Echon ääniohjausta (Alexa). Huen oma appi siksi, että sen kautta on helpompi/nopeampi säädellä valojen kirkkautta kuin Cozifyn apin kautta, ja Alexa käytössä luonnollisesti siksi että ääniohjaus.

  Pitää tätä vielä hieman seurailla että saa parempaa dataa ongelmasta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.