Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Uusi releohjain

jokeri68jokeri68 Member Viestejä: 1
Sopiiko tuo uusi potentiaalivapaa releohjain tavallisen elektronisen termostaatin sähkölämmityspattereille vapaajananasunnon talviaikaisen ylläpitolämmön säätelyyn. Termostaatti itse ei aisti oikein patterin kyljessä ja tarvitsisi noita sääntöjä käyttää hyväksi.
Pistorasioita ei ole vaan asennusrasiat erikseen patterien omat jotka vain liitetään talon johdotuksiin. Kuten aina tuo termostaattiohjaus pitäisi voida optimoida 1. Lämppötilojen suhteen laipiossa ja nurkissa 2. Ilmanpaineen ja/tai kosteusmittausten perusteella. Rakensin optimoinnin sääntöjen avulla tuulettimen ja hormianturin avulla mutta pattereihin pitäisi päästä vaikuttamaan aivan vain on/off.

Viestejä yhteensä

  • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 52
    editoi tammikuu 2020
    Kyllä sopii. Toteutus riippuu sitten minkälaista signaalia tuo termostaatti lähettää. Jos se lähettää on/off signaalia, rele voidaan kytkeä suoraan rinnalle ja termostaatin oma säätö säädetään minimiin/offille. Jos termostaatti lähettää resistanssiarvoa tai aivan jotain muuta, homma monimutkaistuu.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.