Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Pitkä led nauha

rantautujarantautuja Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 17
Moi,

Löytyykö lähemmäs 10m led nauhaa (tai 2 x vajaa 5m) ohjattavaksi cozifyllä? Löytyy myös Hue Bridge. Olen ymmärtänyt, että esim. Philipsin led nauhat, joita jo löytyykin, antavat max. 1600 lumenia vaikka pidentäisi lisäpaloilla.

Takoitus laittaa epäsuoraksi valoksi, joten valaisutehoa saisi löytyä jonkin verran. Valon lämpötilan ja kirkkauden säätö riittää, väreille ei tarvetta.

Petteri

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Tuo Huen lightstrip on tosiaan mahdollista jatkaa aina 10 metriin asti. Mielestäni 1600 lumenia on paljon, tai ainakin riittävä. Käyttötarkoitushan sen tietysti sanelee.

  Pulmaahan voisi kiertää käyttämällä ei tuettuja lednauhoja, jotka yhdistää järjestelmään erillisen tuetun pistorasian kautta. Pikaisella vilkaisulla nuo rullatavaratkin ovat samaa luokkaa.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  Philips Hue -nauha maksimi valoteho himmenee joka jatkoksella. Philipsin oma virtalähde alkaa myös vinkua kuin viimeistä päivää, kun jatkettua nauhaa ajaa täydellä teholla. Korvasin Philipsin oman virtalähteen tehokkaammalla, mutta ilmeisesti virtalähteen ja nauhan välissä oleva ohjain rajoittaa myös jotenkin, koska silmämääräisesti kirkkaus on sama, kun 1x jatkettu on 100% ja perusmittainen 60%. En usko, että Philipsillä saat kovin laadukasta jälkeä edes 2x 5m toteutuksella.

  Markkinoilta löytyisi jotain Zigbee-liitäntäisiä himmentimiä (esim. https://www.nettivalo.fi/epages/nettivalo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015041201/Categories/Valoohjaus/Zigbee_valoohjaimet/Zigbee_valoohjaimet). Nuo näyttäisivät olevan Philips Hue -yhteensopivia, mutta tuskin Cozify-yhteensopivia, toiveiden tynnyriin en ole viitsinyt kirjoitella, kun ei sieltä toteudu oikein mikään, edes niistä mille on näytetty vihreää valoa.

  Itse haikailen semmoisen perään, että ulkona olisi hämärän & pimeän aikaan led-nauha himmeällä ja kirkastuisi liikkeestä ja liikkeen loputtua taas palaisi himmeäksi. Vain Cozifyn säännöillä saa tuommoisen tehtyä, mutta tarvittavat laitteistot tuntuu löytyvän vain Hue- tai Apple Homekit -yhteensopivina ja niiden säännöstöt taas ei riitä tämmöiseen.. Cozify-yhteensopivien Hue- tai Lightify-nauhojen tehot eivät riitä ulkona valaisemiseen.
 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 52
  Tuoda... jos valonauhan saa paritettua Philips Hue hubiin, se näkyy myös Cozifyssä ja on Cozifyn komennettavissa. Ainakin olen siinä käsityksessä. Esim. mulla Ikean lamput ja driverit on paritettu Philipsin hubiin, mutta silti käskytän niitä Cozifyn kautta. Vai johtuuko toimivuus siitä, että nämä Ikean tuotteet on tuettu myös Cozify parituksella?
 • TunnusTunnus Member Viestejä: 7

  Päädyitkö mihin ratkaisuun tässä hommassa?

  Itsellä samantapainen toteutus haaveissa..Onkohan Cozifyssä tuettuna mitään led nauha säädintä muuntajan toisio puolelle eli 12 tai 24 puolelle? joko vaan himmennyksellä (pelkkä valkoinen) tai RGB vehjettä? Tuolla ikean ajurilla hoituis 24V himmennys mutta tuo 30w teho sanoo että aika lyhyt nauha tuon perässä voi olla.

  esim. https://www.ebay.com/itm/GLEDOPTO-RGB-CCT-Zigbee-LED-Strip-Controller-Compatible-DC12-24V-Smart-Home-CA/323981890240?_trkparms=ispr%3D1&hash=item4b6ed352c0:g:cegAAOSwL-Fdz20T

  tai jokin vastaava..

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.