Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

FutureNow releyksikkö ja kameran ohjaus?

1234512345 Member Viestejä: 29
Miten tuon releyksikön avulla saa ohjattua ip kameraa?

Releyksikkö näkyy laitelistauksessa nyt niin että saa valittua haluamansa tulo- ja lähtökanavat, mutta kun koittaa luoda sääntöä jossa releyksikkö olisi mukana, ei tarjolle tule muita vaihtoehtoja kuin laitevahti. Se hieman rampauttaa sääntöjen luonnin, en saa esim. tehtyä sääntöä jossa kamera lähettäisi kuvan kun haluttu input on päällä (releyksikkö kytkettynä NVR:n outputiin, kameran oma tunnistus antaa NVR purkista ulos i/o tiedon releyksikölle että nyt lähetetään kuva).

Miten tuo sääntö pitää tehdä että saa toimimaan halutulla tavalla? Millä nuo valmiit ja rajatut sääntöehdotukset saa pois häiritsemästä?

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Releyksikön inputteihin ja outputteihin pitää määritellä mitä toimintoja siihen on kytketty. Tämän jälkeen valitut laitteet ilmestyvät ja niitä voi käyttää säännöissä. Eli sääntö ei tehdä releyksikölle, vaan sen luomille laitteille. Input voi olla määriteltynä vaikka "ovikello" ja sen valitsemaalla saa säännön lähetä kuva kuva ovikello soi, tai ovikytkin jolloin voit käyttää sen sääntöjä.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • 1234512345 Member Viestejä: 29
  Ok kiitos, pitää koittaa saako tällä ohjeella jotain aikaan.
 • 1234512345 Member Viestejä: 29
  Tuli tämä sääntö vihdoin värkättyä toimimaan, tosin hieman eri tarkoitukseen kuin alkup. viestini skenaariossa.

  Ajatuksena oli käyttää IP kameran oman keinoälyn ominaisuutta tunnistaa vain ihmiset (ja autot), ja ohjata toimintoja sitä kautta. Tällä tarkoitus estää turhat hälyt mm. kissoista, linnuista jne. ei kiinnostavista liikkuvista kohteista, joita ulkoisen PIR tunnistimen kanssa tulee liikaa. Tein kokeeksi säännön jossa kameran havaittua ihmisen se lähettää NVR:n outputin kautta FutureNow releyksikölle tiedon joka ohjaa ylimääräisen valonheittimen päälle (lisää valoa kameralle, ja hiippailevalle kohteelle :wink: ). Releyksikölle määrittelin outputin toiminnaksi/laitteeksi liiketunnistimen. Sääntö aktiivinen vain hämärässä, joten valonheitin ei turhia valaise silloin kun ei ole tarvetta.
 • 1234512345 Member Viestejä: 29
  Lisäsin tuohon nyt sen kuvan lähettämisen emailiin, mutta alkoi askarruttamaan miten valvontakameran still kuvan saisi toimitettua jollain muulla tavalla, esim. Telegram viestinä, saisi ehkä hieman reaaliaikaisemman kuvan pihalla tapahtuvasta liikeestä. Onko ajatuksia miten tuon Telegram (tai muu vastaava pikaviestisofta) integraation saisi Cozifyyn?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.