Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hälytysäänet eri tilanteissa

lena_hclena_hc Member Viestejä: 47
Kyselläänpä taas täällä tyhmiä.

Ongelma on se, että cozifyn äänimaailma on aika rajallinen meidän toteutuksessa. Ääni on joko tuon Heimanin sireenin maailmanlopun mökä tai sitten puhelimen piip, jota ei kuule edes kirjaston lukusalissa.

Sysipaskassa veribadsuressa oli sentään ovikellotoiminto, jolla sai eri ovet pimpottelemaan, kun niistä kuljettiin.

Itse haaveilen sellaisesta systeemistä, missä esim. avattu ovi "pimputtelisi" kertomalla avatun oven nimen. Ja esim. koirien ollessa sisällä saisi sisältä hiljennettyä sireenin, mutta puhelimeen hälytyksen saisi sellaisessa muodossa, että se ei menisi ohi, sekoittuen esim. sähköpostien krooniseen piippailuun. Eli talon sisällä oleva kaiutin ja puhelin osaisi kertoa suomeksi, että esim. "Konesuojan nosto-ovi avattu" Olenko ymmärtäny oikein, että androidissa sovelluskohtaisten hälytysäänten valinta on tehty hyvinkin vaikeaksi? Asensin notificon tjsp. sovelluksen, mutta eipä silläkään ihmeitä tee, kun valittavana on vain andoridin omat pimputukset. Olisiko ainoa mahdollisuus saa toiminto Cozifyn appiin? Sivusilmällä luin muiden töiden ohessa, että sovelluksen kautta ääniä olisi mahdollisuus kustomoida, mikäli sovelluskehittäjä sellaisen ominaisuuden taikoo tuotteeseensa.

Olisiko tässä muiden käyttäjien ja Cozifyn mielestä mitään järkeä?

P.s Ainiin ja tuohon ääneen pitäisi alkuun myös laittaa mistä hubista (meillä hubeja on neljä) on kysymys.

Viestejä yhteensä

 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Tähän liittyen, olen kaivannut ominaisuutta että voisi lisätä vaikka Skype tiedot ja hälytyksen tullen Cozify-soittaisi ja kertoisi vaikka tämän että Nosto-ovi auki ja Hallissa havaittu savua.

  -> Ai miksikö, koska pidän yleensä puhelinta äänettömällä öisin ja en ainakaan vielä ole löytänyt että saisi nämä hälyt saisi 100% varmuudella puskettu läpi ääniasetusten.. Ja muutenkin jos luuri soisi niin kauan kun siihen vastataan niin olisi parempi kun yksikään Push-viesti tai tekstari..
 • lena_hclena_hc Member Viestejä: 47

  Ei huono idea tuokaan. Olisi varmaan helpommin toteutettavissa kuin tuo oma ideani.

 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Tai toki ei se mikään Skype-virityskään tarvii olla, mutta semmonen vain tuli ekana mieleen, voishan se joku voippi-viritys olla myöskin... Koska tuo puhelu olisi itelle ainakin hälystä paljon parempi kun yksikään Push-viesti tai txt-viesti. Toki tuo Tekstarikin on jo hyvä siihen ei vaan tahdo herätä..
 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 52
  Itse käytän itse tehtyjä MP3 ääänitiedostoja, joita soitan Sonos kaiuttimen läpi. Tuossa ketjussa on lähelle liippaavia ohjeita: https://forum.cozify.fi/discussion/762/tekstit-puheeksi-syntetisointi
  Onhan ne vähän työläitä toteuttaa, mutta on mahdollista tehdä.
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Hälytyksen varmistaminen mobiililaitteisiin siten että se tulee varmasti huomioitua? Onko tähän tullut kellään mitään ideaa miten saada varmistettua että Cozify-hälytys tulee puhelimeen perille varmasti. Riippumatta siitä että onko virransäästöominaisuudet blokannut appin, tai että puhelin on äänettömällä (Tämä toki käyttäjäongelma)

  Tekstiviesti tulee toki jokatilanteessa perille, mutta en tiedä saako Tekstarille asetettua lähettäjäkohtaisia hälytysääniä/poikkeuksia Anroid/Ios laitteilla?

  Itsellä yksi valvottava kohde jossa nyt GSM-puhelin robotti soittaa, ja saan puheluun poikkeuksen vaikka puhelin äänettömällä ja tämä tulee 100% varmuudella läpi kunhan puhelin on päällä ja verkossa :) Tämä järjestelmä on kuitenkin jo aikas iäkäs ja olem miettinyt korvaavia laitteita.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.