Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Sääntö: Käynnistä laite kosteuden mukaan

sip2sipsip2sip Member Viestejä: 2
editoi marraskuu 2019 kohteessa Kysy Cozifyltä
En vain oikein ymmärrä tämän säännön sielunelämää? Osaisiko joku auttaa tai vääntää rautalangasta?

Case: Säännön pitäisi käynnistää laite kosteuden ylittäessä 44 prosenttia ja aikaikkunan voimassa olessa arkisin 22:15-06:45. Nyt käy niin, että sääntö käynnistää pistorasian aikaikkunan alkaessa, kun ilmankosteuden ehto täyttyy. Aikaikkunan loppuessa sääntö ei ei sammuta laitetta. Aluksi epäilin sitä, että sanoma hukkuu matkalla. Nyt näyttäisi, että säännön aikaikkunan alkaessa tulee tilanvaihto sanoma(on) aina lävitse. Säännön loppuessa tilanvaihto sanoma (off) ei tavoita laitetta tai sitä ei tule ollenkaan. Cozifyn käyttöliittymän kautta pistorasian tilanvaihto toimii aina luotettavasti.

Kosteusanturi: Proove Thermo & Hygrometer
Pistorasia: Osram Plug (sisämalli) v.1.2.5.9

Olenko ymmärtänyt tämän säännön toiminnan väärin, kun oletan säännön voimassaoloajan päättymisen sammuttavan laitteen?

Tästä tarkempia kuvia säännöstä ja asetuksista

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 818 admin
  editoi marraskuu 2019
  Mulla on myös samanlainen viritelmä autotallissa, mutta 24/7 periaatteella toiminnassa.
  Kokeilin pikaisesti ja tosiaan tuo ei sammuta puhallusta, mikäli ajan asettaa tuohon teemaan. Täytyy tutkia tarkemmin miten tuon ajastuksen voisi viritellä. Ehkä aputeeman kautta eli kosteus käynnistää teeman 1 ja puhallinteema 2 käynnistyyy, mikäli teema 1 on päällä.
  Hyvät kuvat ja infot kysymyksessä.👍

  Edit: juu, kahden teeman viritys toimii.
  Post edited by Pudeman on
 • sip2sipsip2sip Member Viestejä: 2
  Kiitos vinkistä!
  Itselläni on ollut parisen kuukautta tämä Cozify ja välillä on tuntunut tuskaiselta taistella tämän kanssa. Itse kaipaisin esimerkiksi lokia, josta helpolla voisi tarkistaa säännön päälle ja pois menemiset. Sieltä olisi helpompi tarkistella sääntöjen toimintaa kuin tuomalla olohuoneeseen laitteet ja sytyttelemällä säännöillä esim. lamppua koneen sijaan.

  Ratkaisin tuon eilen illalla vähän erilailla tekemällä kaksi sääntöä. Ensimmäinen sääntö laittaa kosteusprosentin mukaan laitteen päälle aikaikkunan(22:15-06:45) aikana. Toiseen sääntöön on liitetty aikaikkuna (6:50-22:10) joka sammuttaa kosteusprosentin (joku 10%) ylittyessä. Tämäkin näyttäisi toimivan.

  Itselleni teemat ovat vähän tuntemattomampi juttu. Varmaan se on oikeasti järkevämpi tapa tehdä tuon tapainen toiminnallisuus. Muokkaan tuon tuohon teema-malliin.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 818 admin
  Toimii tietty tuollakin tavalla käänteistä sääntöä hyödyntäen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.