Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Yksinkertaisin tapa pakottaa laite päälle tiettyyn aikaan vain kun Kotona-teema on päällä?

monitmonit Member Viestejä: 94

Tarve: Tietyn laitteen pitäisi olla pakotetusti päällä klo 21-08, mutta vain, kun Kotona-teema on päällä. Mikä on yksinkertaisin tapa toteuttaa tämä?

Itse keksin vain tälläisen kombon:
- Luo uusi teema: "Kotona klo 21-08"
- Sääntö 1: Ajasta teema "Kotona klo 21-08" aikavälille 21-08, ehtona Kotona-teeman päälläolo
- Sääntö 2: Teeman "Kotona 21-08" automaattisammutus, kun Poissa-teema on päällä (koska en ole varma, sammuuko sitten teema "Kotona 21-08" aina, kun Kotona-teema sammuu)
- Sääntö 3: Laitteen pakotettu päälläpito, kun teema "Kotona 21-08" päällä

Eli siis 1 uusi teema ja 3 sääntöä?

Sääntöä 2 toki voi käyttää muidenkin teemojen sammutteluun eikä sitä tarvitse luoda vain tätä tarvetta varten

Yritän vain välttää uusien sääntöjen luomista turhaan, kun niitä on kertynyt jo 120 ja Cozifyn UI:lla niiden hallita ei ole mitenkään helppoa enää.

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin
  Eikös tuo onnistu yhdelläkin säännöllä? Esim. valo päälle onnistuu tuolla tavalla. Säännössä valitaan haluttu valo, seuraavaksi kellon aika ja kolmantena voimassa, kun Kotona -teema on päällä.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 642 mod
  Valo menee kyllä noin päälle mutta se voi sammua muilla tavoin eikä syty ennenkuin seuraavana päivänä. Tuo monitin kertoma tapa pakottaa laitteen päälle, eli vaikka se saisi muun komennon mennä pois, niin se syttyy uudestaan. Tuo on näppärää, jos haluaa että laite on aina varmasti päällä eikä reagoi esimerkiksi sähkökatkoksiin. Itselläni vastaava pakotus on käytössä mökillä lämminvesivaraajassa, koska sähkökatkoksia on usein enkä halua yllättyä kylmällä vedeellä.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • monitmonit Member Viestejä: 94
  @samppa Tästäpä muuten tulikin mieleen kysymys: Kun se pakotussääntö on päällä, niin onko mahdollista, että jollain komennolla, manuaalisesti tai säännöllä, ko. laitteen saa vähäksi ajaksi pois päältä tullakseen heti takaisin päälle vai estääkö se konkreettisesti tilanvaihdot täysin niin että ne eivät mene edes laitteelle asti?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 642 mod
  Tuon voi tehdä siten että laittaa tilaa pakottavan säännön teemaan ja ohjaa teemaa päälle ja pois, jolloin sääntä ei ole voimassa. Muuten se kyllä taistelee aina muita sääntöjä vastaan, jotka yrittävät ohjata samaa laitetta muuhun suuntaan. Koodissa on kyllä "ikiliikkujan" estävää logiikkaa, mutta silti ei kanna yrittää tehdä tahallaan ohjaukselle ns. kilpailutilannetta.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.