Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Teeman vaihdon yhteydessä valo vilkuttamaan

GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38
editoi syyskuu 2019 kohteessa Ohjeet ja vinkit

Yritin kahlata ohjeita ja foorumeita läpi enkä löytänyt sieltä vastausta.

Eli onko mahdollista laittaa säännön muodossa joku tietty lamppu välähtämään kerran teeman vaihtuessa tiettyyn teemaan? Tyyliä:

”vilkuta keittiön valoa kerran kun yö-teema menee päälle”

Tämän voisi rakentaa myös toiminnolla

”laite päälle kun teema päällä ja sammuta laite 1s päästä”

mutta tätäkään en osannut/löytänyt säännöistä.

Käyttäisin tuota toiminnallisuutta ikään kuin kuittauksena teeman onnistuneesta päällemenosta.

Kiitos jo etukäteen!

t. Henkka

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Muutamalla teemalla ja säännöllä saat kikkailtua tuon. Teemat YÖ ja MERKKI.

  Luo sääntö Ohjaa teemaa riippuen toisesta teemasta eli kun YÖ käynnistyy käynnistää se MERKKI teeman.
  Liitä teemaan MERKKI haluamasi valo ja aseta se syttymään, kun teema on päällä.
  Lisää tähän MERKKI teemaan sääntö Teeman automaattisammutus. Valittavana oleva lyhin aika on 30 sek.

  En ole testannut tuota, mutta tuolla pitäisi päästä liikkeelle. Ilmoittele saitko toimimaan.
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Kiitos vastauksesta! Huomaa miten aloittelija vielä olen tämän kanssa kun en tuollaista ratkaisua ajatellutkaan.

  Ainoa negatiivinen puoli tuossa on se lyhyin aika sammuttaa teema, eli 30sek. Toivoisin lyhyen valon ”välähdyksen” eli sellaista 1s luokkaa. Tuo 1s olisi mielestäni ”tyylikäs” kuittaus, mutta tuokin 30s ajaa asiansa.

  Yt, Henkka

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Sori, olihan siellä vielä lyhyempikin aika: 0,1 min.
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Ihan loistavaa!! KIITOS! Sain toimimaan.

  minulla on ollut tämä Cozify jo jonkin aikaa (yli vuoden) mutta en ole sitä juurikaan käyttänyt kun mielestäni oli hieman buginen eikä niin luotettava kuin halusin. Esim hue dimmer switchit lakkasi säännöllisesti toimimasta. Nyt otettuani tämän uudestaan kokeiluun on nämä lastentaudit selätetty ja homma näyttäisi todellakin toimivan. Kiitos siitä koko cozify tiimille ja testaajille jonka työn tuloksena tämä kantaa nyt hedelmää!

  muutava toiminnallisuus ja laitetuki vielä niin alkaa osaltani paketti olemaan täydellinen. Nyt pitää vain opetella laitteen käyttölogikka kunnolla jotta ymmärtää miten säännöt, teemat jne toimii ka mitä kaikkea sillä voi tehdä.

  Tähän liittyen, onko valmiita sääntöjä jossa voisi yhdistää hämärätunnistimen, ovianturin sekä valon niin että valo syttyy KUN ovi aukeaa JOS on hämärää, vai pitääkö se käyttää teeman kautta niin että teema päälle kun on hämärää ja teeman sisällä sääntö valo päälle kun ovi aukeaa?

  Suurkiitos vielä kaikille osallisille jotka ovat olleet mukana tekemässä tästä laitteesta sen mikä sen jo nyt on ja mitä siitä vielä tulevaisuudessa tulee!

  T. Henkka

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  editoi syyskuu 2019
  Hyvä, että pelittää.

  Tuohon uuteen kysymykseen yksi ratkaisu voisi olla seuraavanlainen, kuten jo itsekin sitä arvelit:
  Luo teema "OVI HÄMÄRÄ", joka ajastetaan käsikäyttöiseksi eli ei ole sidottu aikaan tai auringonlaskuun.
  Liitä siihen sääntö, jossa ovianturi sytyttää haluamasi valon.
  Luo uusi erillinen sääntö, jossa haluamasi hämäräilmaisin käynnistää tuon teeman "OVI HÄMÄRÄ" -teeman.

  Tässä mallissa hämäilmaisin käynnistää teeman, kun on tarpeeksi hämärää. Pelkkä teeman käynnistyminen ei vielä sytytä valoa, vaan siihen vaaditaan tuo teemaan liitetyn ovi-ilmaisimen toiminta.

  Muutama pointti. Itselläni on yksi ovi-ilmaisin mallia 433 MHz, jonka toimintaan en luota pennin vertaa. Kyseisestä ilmaisimesta on matkaa 10 metriä HUBiin ikkunan ollessa välissä. Suosittelen käyttämään zigbee versioita.

  Samoin tuo hämäräilmaisimen sijoittaminen kannattaa miettiä huolella. Itse hyödynnän tuota toimintoa useassa teemassa. Kesti aika pitkään, että löysin sopivan sijoituspaikan laitteelle. Vaivana oli, että syttyvä valo nosti valoisuustasoa sen verran, että teema ohjautui pois päältä. Näin syntyi jatkuva syttyy sammuu -kierre.
  Philipsin HUE motion ilmaisimet raportoivat koko lailla nopeasti tuon muutoksen. Niiden outdoor -versio taas on ihan onneton.

  BTW: tuolla Toive -ketjussa on heti ekalla sivulla esitys JA/TAI sääntöjen käyttöönotosta. Ei muuta kuin antamaan lisää ääniä.https://forum.cozify.fi/discussion/comment/3600/#Comment_3600
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Kiitos taas vinkistä! Itselläni löytyy zigbee-yhteydellä toimivat ovianturit joka ovessa. Ja ulkona hämärätunnistin joten siihen ei sisävalot pääse vaikuttamaan. Hämärätunnistin on tosiaan tuota epäluotettavaa 433,92hz versiota mutta toistaiseksi se on toiminut varsin hyvin ulkovalojen ohjauksessa hämärän mukaan joten ajattelin käyttää sitä ohjastamaan myös tuota aiemmin mainittua ovi-valo -automatiikkaa.


  Ps. Käyn saman tien antamassa äänen tuolle JA/TAI ehdotukselle, tuo toiminnallisuus yksinkertaistaisi sääntöjen luomista ilman tarvetta turhille teemoille.


  Yt,

  Henkka

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  editoi syyskuu 2019
  Vinkkinä vielä teemojen nimeämiseen. Laita noiden aputeemojen nimen eteen vaikkapa Z -kirjain, jolloin ne asemoituvat käyttöliittymässä viimeisiksi, eivätkä ole siellä muiden seassa häiritsemässä. Myös emoji kelpaa alkuun.
  Post edited by Pudeman on
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Vähän taas aiheen sivusta mutta olet Pudeman antanut niin hyviä vinkkejä niin kysynpä tämänkin tässä ketjussa.

  Eli miten saan valojen värisävyn asetettua niin, että ”perusasennossa” valo käynnistyy tietyllä värisävyllä mutta jonkun toisen teeman käynnistyessä jonka asetuksissa olen säätänyt valon toisen sävyiseksi menisi valo siihen sävyyn mutta seuraaavalla kerralla kun valo käynnistyy käynnistyisi se taas ”perus” värisävyllä? Ja vielä niin että kun tämä toinen värisävyä säätävä teema sammuu pysyisi valo kuitenkin päällä kunnes se manuaalisesti sammutetaan. Ongelma teemojen kanssa on juuri se että kun teema sammuu sammuu myös valo. Nyt haluaisin siis että teema kun käynnistyy säätää se valon sävyä mutta kun teema sammuu jäisi valo sävyineen päälle kunnes valo sammutetaan ja käynnistyessä käynnistyisi se perus sävyllä. Menijästä vaikeaksi mutta sait ehkä kiinni siitä mitä tarkoitin?

 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Niin ja miten saa esim. teeman kautta valon sävyn muuttumaan ilman että se muuttaa valon päälle/pois -asentoa. Eli jos valo on jo valmiiksi päällä muuttaa se valon sävyä teemaan asetettuun sävyyn, mutta jos valo on poissa päältä kun teema käynnistyy muuttuu valon väri seuraavalla kerralla kun valo käynnistyy teemaan asetettuun sävyyn. Eli teema ainostaan vaikuttaa valon sävyyn kun valo on päällä, mutta teema ei vaikuta valon syttymiseen eikä sammumiseen kun teema syttyy/sammuu.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin

  Lähtiskö käyntiin tällä toisen ketjun ohjeella: https://forum.cozify.fi/discussion/742/ulkovalojen-kirkkauden-saeaetoe-liiketunnistimella#latest

  Kun saat juonesta kiinni, voit muuttaa kirkkautta tai värisävyä.

 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Tuossa ongelmaksi muodostuu juuri se, että valo aina syttyy (tai sammuu) teeman käynnistymisen yhteydessä. Pitäisi saada asetettua valolle sävy tietyssä teemassa mutta niin että teeman käynnistys ei vaikuta valon syttymiseen/sammumiseen vaan ainostaan sävyyn/väriin

  a)jos valo jo on päällä

  tai

  b)seuraavalla kerralla kun valo syttyy


  Teemojen käytössä on pieneksi ongelmaksi muodostumassa se, että esim. eri triggereillä muuttuvat teemat (hämärä, ilta, yö, kotiintulo jne.) sytyttää ja sammuttaa valoja riippuen miten ne on teemassa asetettu kun monessa tilanteessa riittäisi sävyn/voimakkuuden asettaminen ilman että valo syttyy tai sammuu samalla. Riittää että seuraavalla kerralla kun valo syttyy käyttäisi se teemaan asetettua väriä/sävyä.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Eihän valo syty, kun teema käynnistyy. Aseta teemassa laitteen tilaksi OFF. Säännöllä saat sitten haluamasi toiminnon.
  Itselläni on lukuisia teemoja, joissa liiketunnistin sytyttää valon. Kun kyseinen teema käynnistyy, on laite siinä OFF tilassa, jolloin valo ei välähdä teeman käynnistyessä. Samoja valoja hyödynnämme eri sävyillä/kirkkauksilla eri teemoissa.
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Ymmärrän tuon, että sammutettu valo pysyy off-tilassa kun teema jossa samainen valo on asetettu off-tilaan menee päälle. Entä jos valo on päällä kun teema menee päälle ja teemassa on valo off-tilaan merkattu? Silloinhan valo sammuu.

  Itselläni olisi monta eri käyttökohdetta jossa haluaisin ohjata sävyjä eri teemojen kautta mutta en halua että valo sammuu/menee päälle teeman päälle menosta siihen asetetun säännön (laitteen tila on/off). vuoksi.

  Ja tässä on juuri se ongelma. Teemoissa voi määrittää ainoastaan on tai off. Mutta sellainen vaihtoehto ”pidä nykyinen on/off -tila kun teema menee päälle” puuttuu.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  editoi syyskuu 2019
  Eikös tuohon voisi käyttää teemojen pinoutumisominaisuutta? Eli uudempi päälle mennyt teema ohjaa laitetta. Kun teema päättyy, jatkuu aikaisempi teema, mikäli sen ohjaus on edelleen päällä. Tällöinhän valo ei sammu, vaan sen lämpöarvo/väri tulevat uudesta teemasta.
  Esim: Teema 1 = valo päällä 50 % kirkkaudella klo 18-22
  Teema 2 = valo päällä 100 % kirkkaudella klo 20-21

  Käyttäjän luomat teemat pinoutuvat päällemeno järjestyksessä. Kotona ja Poissa -teemat ovat ns masterteemoja, jotka ohittavat muut teemat.

  Se on totta, että monipuolisemmat säännöt/triggeröinnit olisivat suotavia.
 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Kiitos jälleen vinkistä. Tuota pinoitumista voisin yrittää hyödyntää omaan tarpeeseeni. Aivan täysin se ei ratkaise ongelmaani, mutta sitä kautta saan varmasti osan tarpeestani ratkaistua. Pitää laittaa tuo em. ominaisuus toive-listalle.

 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38

  Tähän vielä liittyen. Tuli juuri mieleeni, että jos kiertäisi koko valo ongelman sillä että loisi jokaiselle valolle oman teemansa ja teeman sisällä asettaisi halutun värisävyn/kirkkauden sille valolle. Esim. teema ”Eteinen” ja tähän teemaan määrittäisi vain eteisen valon. Ja näin jokaiselle valolle. Näin esim. yksittäiselle valolle voisi luoda monta eri teemaa joissa jokaisessa teemassa voisi olla eri sävy/väri/kirkkaus tarpeiden mukaan. Ja valoja ei koskaan ohjattaisi suoraan valona vaan aina teeman kautta johon se on asetettu. Ohjauksen pystyy toteuttamaan niin liiketunnistimella/kauko-ohjauksella tai ihan millä vaan. Kaikki triggerit (liiketunnistin/ovitunnistin jne.) sekä kauko-ohjaimet antaa mahdollisuuden käynnistää teema valon sijaan.

  Onko tässä ajatusmaailmassa joku ongelma mitä en tule ajatelleeksi? Tämä nimittäin toimiessa ratkaisisi lähes kaikki tässä viestiketjussa mainitsemani ongelmat värisävyjen suhteen..

 • GreyDreyfusGreyDreyfus Member Viestejä: 38
  editoi lokakuu 2019

  Vastaan itse itselleni.

  Perusidea hyvä ja logiikka toimiva. Käytännössä se kuitenkin toimii heikosti. Teemojen ohjailu on ilmeisesti huomattavasti raskaampi operaatio hubille kuin valojen ohjaus. Yksittäisten teemojen ohjailu esim. liiketunnistimien tai kaukosäätimen kautta onnistuu helposti, mutta kun esim. kaikki teemat (=valot) pitäisi sammuttaa asunnosta poistuessa menee boksi jumiin ja osa valoista jää päälle. Teemat kyllä sammuu mutta teeman ”sisällä” ollut valo jää päälle. Tämän kiersin niin että teeman sammuttamisen lisäksi määritin kaikki valot pois päältä kun poissa teema aktivoituu. Tuntui toimivan, tosin kokemusta vasta yhden aamupäivän ajalta.

  Lisäksi puhelimen appi tilttaa säännöllisin väliajoin ja sammuttaa itsensä ilmeisesti johtuen boksin hitaudesta.

  Täten tämä valojen ohjaus omina teemoina ei oikein toimi luotettavasti. Kokeilen sitä kuitenkin vielä muutaman päivän. Jospa ongelmaksi ilmenisikin jokin asetusvika säännöissä tms.

  Post edited by GreyDreyfus on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.