Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ovikellon automatisointi

ppuhakkappuhakka Member Viestejä: 10
Olemme muuttamassa toiseen asuntoon, jossa on oven vieressä normaali "valokatkaisija" hoitamassa ovikellon painikkeen virkaa, tämä on siis ns. push painike, eli palautuu off asentoon kun sitä ei paineta, virallinen nimi ei nyt tule mieleen.

Sisällä on sitten vastakkaisella seinällä ovikellon koneisto. Haluaisin tähän väliin jonkun laitteen, jolla pystyisi lähettämään signaalin eteenpäin siitä, että ovikelloa on painettu. Haluaisin myös säilyttää tuon ulkona olevan katkaisijan alkuperäisenä.

Eli, jos joku painaa ovikelloa, soisi tuo oikea ovikello ja saisin samalla esim. tietyn valon värin vaihdettua tms. Tästä saisi luultavasti kehiteltyä myös ilmoituksen tulemaan puhelimeen, kun ovikelloa painetaan.

Mikähän tähän olisi oikeanlainen laite väliin? Itse olen koittanut pyöritellä kaikenlaisia vaihtoehtoja mielessä mutta en saa nyt ideasta kiinni...

Kiitos!

Viestejä yhteensä

 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 51
  Ei ehkä yksinkertaisin lähestymistapa, mutta toimiva ja usein käytetty: Valoisuusanturi ja ledilamppu valoeristettyyn rasiaan/putkeen tms. Kun ovikellon painonappia painetaan, syttyy myös valo rasian sisälle aiheuttaen toimintaa Cozifyn päässä... pitää vain tuo valonlähde kytkeä ovikellokoneiston rinnalle.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  Jos tuohon valokatkaisijaan tulee virtaa, niin siihen kytkimen taakse voisi kytkeä Ubisys S1 relemodulin input kanavan:
  https://www.cozify.fi/products/ubisys-power-switch-s1
  (Output ohjauskanava jää käyttämättä)
  Tuo laite välittää tiedon Zigbeen avulla Cozify hubille.

  Ovikelloa voi soittaa vaikka "painamalla sen nappia" virtuaalisesti potentiaalivapaan rememodulin avulla: https://www.cozify.fi/products/dry-contact-relay
  ja samalla hubi voi myös ohjata minkä tahansa valon tai teeman päälle.

  Olis hyvä jos saisimme tuen piiriin ja myyntiin jonkun pattereilla toimivan input/output modulin.
  Kuten esimerkiksi tämä Climaxin DI/DO moduli: http://www.climax.com.tw/new/xe-1zbs.php

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.