Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ubisys ja Osram

KhkkKhkk Viestejä: 65Member, Beta-käyttäjä

Olisiko tästä Osram plugien ja Ubisys laitteiden yhteensopivuusongelman ratkaisusta mitään aikatauluja.Nyt alkaa pikkuhiljaa "nyppimään" tämä virhetilanne.12 kpl Osram Plugeja toimimattomana ja 4 muuta Osram tuotetta lisäksi.

Viestejä yhteensä

 • monitmonit Viestejä: 46Member
  Itselläni tämä oireilee siten, että Osram Plugit, Ostamin lamput + yllättäen Philipsin Hue Dimmerit katoaa Cozifyn näkyvistä. Saa toki takaisin resetoimalla. Onko sinulla joku sellainen yhteensopivuusongelma siis, joka ei katoa resetoimalla?

  Tämä laitteita kadottava bugihan on Ubisys:n releen bugi, jolle Cozify ei tietysti sinällään voi mitään. Cozifyltä kuulin meilissä sen verran, että Ubisys:n korjaus on tulossa ja jaellaan Cozifyn kautta lähitulevaisuudessa.

  Ubisys on kyllä luvattoman hidas ollut tämän bugin korjaamisen kanssa...
 • IlkkaIlkka Viestejä: 69Member
  editoi huhtikuu 25
  Mä paritin kaikki Ubisyssin S1 ja S2 -kytkimet suoraan Philips Hue -bridgeen ja sitä kautta myös Cozifyyn. Aikaisemmin ne toimi hyvin suoraan Cozifyn kanssa joten se ei ollut ongelma. Nyt vain näkyvyys on laajempi kun kytkimet on Hue-bridgessä.

  Ubisyssiltä tulee kyllä firmispäivityksiä mutta ne tulee varmaan viiveellä Cozifyn kautta. On myös Ubisys-bridge kun sain sen käytettynä halvalla ebaystä. Uusimmat Ubisys-firmikset pariutuvat Hue-bridgen kanssa. Vanhempien kanssa oli ongelmia Huen kanssa mutta ei Cozifyn.
  Post edited by Ilkka on
 • monitmonit Viestejä: 46Member
  Tuota en ollut tullut ajatelleeksikaan, että ne voisi parittaa Hue Bridgeen. Eikös Bridgen verkossa sitten ole sitä ongelmaa, että Ubisys pudottelisi muita vehkeitä verkosta?
 • KhkkKhkk Viestejä: 65Member, Beta-käyttäjä
  Onko mitään korjauspäivitystä Ubisysiltä vieläkään?
 • monitmonit Viestejä: 46Member
  En ole minäkään kuullut mitään Cozifyltä asian suhteen. Mutta tajusin nyt viimeisimmän verkosta putoamisen myötä sen, että mulla tämä liittyy jotenkin pariston loppumiseen niistä laitteista, jotka ovat liittyneet verkkoon Osram Plugin kautta. Nyt kolme viimeistä kertaa on käynyt niin, että kun olen liittänyt laitteita takaisin verkkoon, niin sieltä on tupsahtanut heti ensimmäiseksi ilmoille pariston loppumisviesti. Eli teoriani on se, että pariston loppuminen on jotenkin aikaansaanut noiden laitteiden putoamisen verkosta.

  Olen tilannut nuo kaikki pariston loppumis- ja verkosta putoamisviestit sähköpostiin ja pystyn sieltä varmentamaan, että ajallinen yhteys on ollut viimeisellä kolmella kerralla.

  Sitä en sitten tiedä, miten tuo Ubisys tähän liittyy...

  Pystyn mahdollisesti testaamaan casen vielä esim. vaihtamalla uuden patterin ja sitten laittamalla melkein tyhjän patterin takaisin laitteeseen. Let's see...
 • JereJere Viestejä: 11Member, Administrator, Cozify admin
  Korjauspäivityksestä ei ole valitettavasti vähään aikaan tullut Ubisysiltä tilannepäivitystä, mutta ongelmasta on nyt teoria.

  Laitteet havaitsevat toisen ZigBee-verkon samalla ID:llä ja vaihtavat tämän takia verkkotunnusta. Tämä taas johtaa siihen, että osa laitteista seuraa perässä uudelle tunnukselle, ja osa ei.

  Tämä kyllä selittäisi, miksi osa laitteista pysyy kiinni verkossa, ja osa ei. Seuraamme tilannetta, ja ilmoitamme kyllä kaikille, kun ongelma on viimein korjattu.

  - Jere / Cozify
 • monitmonit Viestejä: 46Member
  @Jere , nyt kun tuo ongelman juurisyy on tunnettu, niin tiedätkö, ehkäiseekö ongelmaa se, että Ubisys:n laitteet siirtää Huen verkkoon ja käyttää niitä Huen kautta? Loppuuko silloin Cozifyyn liitettyjen laitteiden putoilu? Vai siirtyykö ongelma sitten Huen verkkoon ja niitä alkaa putoilemaan sieltä sitten?
 • JereJere Viestejä: 11Member, Administrator, Cozify admin
  @monit Tätä ei ole vielä testattu, mutta olettaisin että Huen kanssa laitteet voisivat ehkä toimiakin.
  Ubisys on todennäköisesti tehnyt muutoksia omiin laitteisiinsa ihan sitä varten, että heidän laitteensa saa Philips Hue Bridgeen kiinni ilman ongelmia. Toisin kuin meidän Hubimme kanssa, jolla muutosten teko heillä tuntuu kestävän suoraan sanottuna kohtuuttoman kauan.

  Jos päätät kokeilla tätä, ilmoitathan tuloksistasi. Viemme tiedon sitten eteenpäin muille ongelmasta kärsiville. =)

  - Jere / Cozify
 • monitmonit Viestejä: 46Member
  Ajattelin tosiaan jossain vaiheessa tuon tehdä. Mutta ongelmahan on hyvin satunnainen. Olen nähnyt sen tapahtuvan 2 viikon - 3 kuukauden välein. Eli sitten varmaan pitää odottaa sellaiset 6 kk, että voi olla melko varma, että ongelma ei enää esiinny. Mutta ilmoittelen sitten.
 • monitmonit Viestejä: 46Member
  editoi heinäkuu 12
  @Ilkka mainitsit yllä, että olet parittanut Ubisys:n laitteet suoraan Hueen. En onnistu tekemään tätä millään.

  Siis ihan lamppuinako Hue nuo näkee? Eli siis Light setup ja Add light?

  Firmis mulla on S2:ssa Cozifyn mukaan 1.12/1.97 ja S1:ssä 1.13/1.97, jotka ovat Ubisys:n omien sivujen mukaan viimeisimmät versiot.

  Vai tarvitaanko tuohon Ubisys:n oma Bridge jotenkin väliin?

  Tai osaako mahdollisesti @Jere vastata tähän?
 • JereJere Viestejä: 11Member, Administrator, Cozify admin
  Mekään emme ole saaneet Ubisysejä paritettua Hue Bridgeen. Ei ole varmaa, onko se edes mahdollista, mutta jos on, niin ohjeet siihen saa varmasti suoraan Ubisysiltä kysymällä.

  - Jere / Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.