Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Liiketunnistin sekoilee

JezetusJezetus Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
editoi syyskuu 2019 kohteessa Support

Mistähän johtuu, että liiketunnistin havaitsee mukamas liikettä koko ajan vaikka todellisuudessa mitään liikettä ei tapahdu? Tätä on tapahtunut viimeisen kuukauden parin aikana lähes joka päivä. Eli liiketunnistin havaitsee liikettä kuten pitääkin, mutta se jää jumittamaan siihen. Tätä kirjoittaessa liiketunnistimen pallura on vilkkunut cozify sovelluksessa jo tunnit.


Ei muuten mitään, mutta automatisoidut valot ei tietenkään sammu silloin kun pitäisi. Liiketunnistin on katon rajassa, aika pimeässä kohtaa johon ei tule valoa tai heijastuksia. Jos menen heilauttamaan kättä liiketunnistimen eteen, niin tilanne korjaantuu eli se vaatii sen todellisen liikkeen jotta jumittaminen loppuu.

missä vika? Any ideas?

Post edited by Jezetus on

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin
  Oliko tämä ilmaisin ulkona vai sisällä? Jos ulkona, saattaa kosteus tehdä tepposia. Minkälainen etäisyys/väli ilmaisimen ja HUBin välillä on? Löytyykö esim Osramin plugia tuohon välille yhteyden varmistamiseksi?
 • Valinnat
  makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Samanlaista tehnyt mullakin yksi Hue tunnistin ja olikohan se Heiman joka tuli Cozify paketin mukana. Korjaantunut mulla sillä että olen vaihtanut toisen yksilön se haamuja näkevän PIR purkin tilalle. Hieman tuntuu arpanoppalaatua olevan nämä anturit.
 • Valinnat
  JezetusJezetus Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
  Sisältä löytyy ja etäisyys hubiin on n. 2 metriä, ei ole osramin plugia.

  Varmaan liiketunnistin on viallinen, koska taloudesta löytyy muitakin liiketunnistimia mutta vain tämä sekoilee. Voishan sen paikkaa tietty vaihtaa päittäin toisen liiketunnistimen kanssa ja katsoa miten käy.
 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin
  Juu, laite vialta vaikuttaa. Kokeile vielä resetointia, jonka jälkeen uudelleen paritus.
  https://tuki.cozify.fi/support/solutions/articles/8000058601-laitteiden-resetointiohjeet#reset-philips-hue-motion
 • Valinnat
  samuosamuo Member Viestejä: 7
  Mulla myös kaksi Develcon liiketunnistinta jää välillä "Liikettä on" tilaan vilkuttelemaan. Ärsyttävää varsinkin silloin, kun on jo lähtenyt kotoa ja yrittää viikonloppureissun ajaksi laittaa hälytystä päälle (Poissa-teemaa). Ei ole auttanut resetointi ja uudelleen paritus.

  En ole saanut mitenkään erityisesti asiaa toistettua. Tilanne korjaantuu menemällä liiketunnistimen näköalueelle liikkumaan tai poistamalla laitteen kokoonpanosta (joka ainoa ratkaisu, jos ei ole kotona ja haluaa saada hälytykset päälle).
 • Valinnat
  JezetusJezetus Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
  editoi syyskuu 2019
  Edit: meni jo
  Post edited by Jezetus on
 • Valinnat
  SpinnuSpinnu Member Viestejä: 54

  Nyt helteiden aikaan PIR liiketunnistimet alkaa taas antamaan vääriä hälytyksiä. Edelleenkään Cozifyn puolella ei ole herkkyyssäätöä, joten pitää sitten säveltää oma ratkaisu. Vähän niinkuin aina! 😁

  Mulla on kaksi liiketunnistinta haarukoimassa samaa tilaa eri suunnista, jotka pienellä seuraamisella ei anna vikahälyä saman aikaisesti. Onhan se mahdollista että samaan aikaan tulisi, mutta sen kanssa voisi elää.

  Eli: pitäisi tehdä sellainen säännöstö, että jos molemmat PIR liiketunnistimet ilmoittavat liikkeestä, vasta sitten valvontakamera alkaisi tallettamaan. Nythän se nykyversio "videoi liikkeestä" sääntö toimii TAI-periaatteella. Ilmeisesti pitäisi tehdä nippu apumoodeja?

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin

  Jep, aputeemojen avullaan tuo hoituu. Mulla tuli talon pihalta turhan paljon noita turhia hälytyksiä ja kameratallennuksia, niin tuollainen viritelmä piti laatia.

  Kaksi liikeilmaisinta pienentämässä tätä. Ensin poissa -teema käynnistää aputeeman, johon on liitetty toinen ilmaisin. Kun se havaitsee liikettä, käynnistää liike varsinaisen teeman. Tässä on se toinen ilmaisin, joka havaitessaan liikkeen ilmoittaa siitä ja tallennus käynnistyy.

  Mukaan kun vielä miettii noiden teemojen sammumiset, niin homma toimii ihan hyvin.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.