Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Käynnistä kosteuden mukaan -sääntö

LP6LP6 Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
Onko mahdollista saada pistorasia ohjaamaan esim. ilmankosteuttajaa halutulla ilmankosteuden välillä?
Tuo otsikossa mainittu sääntö antaa mahdollisuuden tehdä asioita vain raja-arvon ylittyessä. Toiminto olisi huomattavasti monipuolisempi, jos voisi valita halutaanko triggeriksi arvon ylitys vai alitus sekä onko toiminto kytkentä vai katkaisu. Tämä pätee toki myös muihin vastaaviin sääntöihin, eli käytettävyys paranee huomattavasti, jos käyttäjä voi aina valita kumpaan suuntaan tiettyä säännön raja-arvoa halutaan tulkita. Samalla toiminnot saadaan toteutettua pienemmällä sääntömäärällä.

Yllä mainittu ilmankosteuttaja olisi helppo saada käyttöön kahdella säännöllä, esimerkiksi näin:
- Kytke pistorasia X päälle, kun ilmankosteus anturissa Y laskee alle 35%
- Kytke pistorasia X pois, kun ilmankosteus anturissa Y nousee yli 45%

Nyt en keksinyt tapaa toteuttaa tätä Cozifylla, joten toinen järjestelmä, joka oli määrä korvata, jatkaa edelleen tässä käytössä lohkolämmitinten ajastuksen lisäksi.
-LP-

Viestejä yhteensä

 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Moi,

  Ohjaus ilmankosteuden mukaan toimii termostaatin tavoin.

  Jos teet säännön "Käynnistä kosteuden mukaan", asetat rajakosteuden 35%:iin ja laitteen sammumaan kun rajakorkeus ylitetään, on laite päällä niin kauan kunnes raja-arvo ylitetään. Laite käynnistetään automaattisesti, jos raja-arvo alitetaan.

  Sääntöä, jossa asetetaan käynnistysrajaksi 35%, mutta sammutusrajaksi 45%, ei voi tällä hetkellä tehdä. Säännössä tosin on pieni toleranssi jolla poistetaan jatkuva päälle/pois päältä luuppi. Tämän voisi toki lisätä myös ominaisuudeksi, jolloin käyttäjä voisi itse määritellä kuinka kauan laitteet voivat olla päällä arvon ylittämisen tai alittamisen jälkeen.

  - Tony
 • LP6LP6 Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
  editoi marraskuu 2015
  Kiitos. Cozifyn nykyisellä toteutuksella ongelmana on, että se käyttää vain yhtä rajaa, joten laite, jota säännöllä kytketään, kytkeytyy turhan usein päälle ja pois. Ilmankostutin on yksi hyvä esimerkki tällaisesta, mutta voisin kuvitella, että tämä pätee moniin muihinkin raja-arvoihin perustuviin toteutuksiin.

  Tuon säännön tai raja-arvon kytkeytymissuunnan valinnan lisäminen ihan kaikkiin ehtoja käsitteleviin paikkoihin olisi kyllä suuri myönnytys käyttäjäystävällisyyttä kohden.
  -LP-
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Samoja ominaisuuksia kaipaan itse eli, arvon ylitys/alitus valinta sekä päälle/pois valinta, lisäksi hystereesiarvon määrittäminen olisi tarpeellinen edestakaisen kytkeytymisen välttämiseksi.
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Ehdottomasti hyvä feature ja ehdotus. Laitamme tämän työlistalle, toteutus tosin venyy joidenkin viikkojen päähän.

  - Tony
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Lisäksi vertailu kahden lämpötilan/kosteuden välillä olisi tarpeen, eli suurempi/pienempi kuin.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Mielenkiintoista. Ymmärsinkö oikein, että kaipaisit ominaisuutta, jossa laite tai teema laitetaan päälle kun esimerkiksi lämpötila on välillä 5-15 astetta?

  Jos näin, niin mihin käyttötapaukseen ominaisuus sopii?

  -Tony / Cozify
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Esimerkiksi jos haluan ilmanvaihdon suuremmalle siinä tapauksessa, että kylpyhuoneessa on kosteusprosentti suurempi kuin muualla asunnossa. Eli tässä tapauksessa suurempi kuin ehto kahden kosteusanturin arvojen perusteella. Tai esim. lämmityksen/jäähdytyksen/ilmanvaihdon ohjaus ulko/sisälämpötilojen vertailun perusteella.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.