Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ajastus auringonlaskun tai nousun mukaan ei toimi aina oikein

timolavitimolavi Viestejä: 72Member, Beta-käyttäjä
Minulla oli säännölle ajastus, joka alkoi klo 9 ja loppui auringon nousuun. Se toimii talvella ihan hyvin, mutta kun kesä lähestyi ja aurinko nousi ennen klo 9, sääntö meni kuitenkin päälle klo 9 eikä loppunut kuin illalla toisesta ajastuksesta.

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Viestejä: 154Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  Olen itsekin törmännyt tuohon ja sinällään sääntö kyllä toimii oikein, mutta ei niin kuin ihminen sitä ajattelee.

  Ratkaisua tähän ei ole muuta, kuin muuttaa sääntöä vuodenaikojen mukaan. Tekninen ratkaisu olisi, että säännössä voisi olla kaksi merkitsevää tekijää ja OR-operaatio niiden kesken. Näin ei kuitenkaan toistaiseksi ole.
 • timolavitimolavi Viestejä: 72Member, Beta-käyttäjä
  Onhan Cozifyyn muutama "vähän mutkikkaampikin" sääntö saata toimimaan ihan oikein. Kyllä tämä pitää korjata siellä.
 • klampiklampi Viestejä: 154Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  Miten haluaisit tämän toimivan? Jotain käynnistyy klo 9 ja sammuu auringon noustessa. Mitä pitäisi tapahtua nyt, kun aurinko nousee ennen klo 9?

  Nyt tuossa sinun säännössä se auringon nousun aiheuttama pois päältä meno tapahtuu seuraavan vuorokauden puolella, kun aurinko joskus ennen klo 9 nousee. Ihminen ymmärtää kontekstista, että tätä ei tavoitella, mutta kone ei.

  Minulla oli aikoinaan niin, että pihavalot syttyivät aamulla klo 6.30 ja sammuivat auringon noustessa. Jossain vaiheessa kevättä tuo ei enää toiminut, mutta toisaalta siinä vaiheessa ei niitä pihavaloja enää tarvinnutkaan, joten sammutin ko. säännön keväästä syksyyn.

  (Jos jollekin herää kysymys, että miksi ei enää, niin nykyään pihavaloja ohjaa Netatmo ulkokamera & Apple Homekit. Siinä on se etu, että Netatmossa on hahmontunnistus ja vain ihminen tai auto alarm zonella sytyttävät pihavalot, ei mikä tahansa liike missä tahansa anturin näkökentässä ja kaikki tämä luonnollisesti vain pimeän aikaan)
 • PudemanPudeman Viestejä: 661Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  editoi helmikuu 23
  Jep, tämä on jokakeväinen ongelma. Toiveiden listassa pääsee tätä äänestämään (sivun viimeinen postaus):
  https://forum.cozify.fi/discussion/644/toiveiden-aeaenestys/p3
 • timolavitimolavi Viestejä: 72Member, Beta-käyttäjä
  editoi helmikuu 24
  Ei tullut mieleen, että tietokoneen kannalta ajastus niin, että se alkaa klo 9 ja jatkuu seuraavan aamun auringon nousuun, on ihan järkevä. Ihminen ajattelee, että auringon nousu siinä tarkoittaa sen aamun auringon nousua. Tietokoneelle voisi kertoa, että jos ajastuksen kiinteä alkuaika (tai toistapäin loppuaika) on ennen vuoden myöhäisintä mahdollista nousuaikaa, tarkoitetaan sen vuorokauden nousuaikaa. Tästä poikkeavat pitemmät ajastukset voi aina tehdä kahdessa osassa, ensin klo 9 - 24 ja sitten klo 24 - auringon nousu.
  Post edited by timolavi on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.