Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Logit

Ilmeisesti on niin, ettei käyttäjälle ole tarjolla mistään ns. selväsanaista logia mistä voisi esim. selvittää miksi joku laite on tehnyt jotain?

Helpottaisi omia vianselvityksiä kun voisi sulkea ns. käyttäjän virheen mahdollisuuksia pois ennenkuin ottaa yhteyttä teidän tukeen.

Esim. itsellä nyt vikatilanne päällä jossa valo syttyy öisin itsekseen ajastetun teeman vaihduttua. (Tästä taitaa tulla spostia teille piakkoin. Kunhan vain ensin konffaan systeemit uusiksi jo kokeilen siten, kun tuo kuitenkin toimi muutaman kk ihan oiken)

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  jktrejktre Member Viestejä: 9
  Kännykkäsovelluksen Logit kohta on minustakin tällä hetkellä aika hyödytön käyttäjän kannalta. INFO tasollakin tulee näytölle (ainakin minulla) jatkuvasti sekunnin välein kahta pollaukseen liittyvää viestiä, joten jos siellä välissä sitten tulee jotain muuta hyödyllisempää, niin sen löytäminen/huomaaminen on käytännössä vaikeaa. Eikö tällainen säännöllinen pollaus voisi olla Debug tason asiaa ja itse toivoisin tälle info-tasolle selvemmin näkyviin niitä viestejä, kun joku laite lähettää jotain merkityksellistä toisilleen. Esim. Cozify lähettää ohjauskomennon lampulle tai pistorasialle tai jotain kaukosäätimen nappia painetaan jne. Tällöin voisi paremmin havaita toimiiko joku laite tai oma sääntö oikein.
 • Valinnat
  makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Ehdotin joskus syslog tukea, käykääpä äänestämässä tuolla:

  https://forum.cozify.fi/discussion/comment/3690/#Comment_3690
 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36
  Jes, kävin äänestämässä ja vähän nostamassa tuota viestiä.

  Olisi tosiaan aika ehdoton ominaisuus selvittämään, että mistä kiikastaa. Itsellä esim. ongelmana, että eteisessä syttyy liiketunnistimella ohjattu valo välillä itsekseen eikä sammu vaikka säännön mukaan 5 min päästä liikkeen loputtua pitäisi sammua. Olisi siis kiva tietää, että mikä sen nyt sitten aiheuttaa.
 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin
  @Tuplajii Oletko katsonut ko laitteen kohdalta siihen liittyvät automaatiot? Minkä valmistajan lamppu on kyseessä? Onko siinä uusin firmis?
 • Valinnat
  minissinminissin Member Viestejä: 31
  Moikka,

  Itse huomannut kanssa ongelmia makuhuooneen ikea lamppujen kanssa, esim valoille on teema joka pitäisi käynnistyä autongon laskiessa +0.5h mutta lamput syttyvät jo aamulla sekä yöllä puolen yön aikaan, molemmissa tapauksissa ei valoille pitäisi olla mitään teemaa aktiivisena.

  Koitin eilen buuttia poksille mutta ei auttanut käynnisti tuon samaisen teeman heti käynnistyttyään.

  Se on jännä että ulkovalojen ohjaus kuitenkin toimii oikein koko ajan, niissäkin käytetään auringon laskua käynnistykseen.

  Ainut ero on että makuuhuoneen valoja ohjataan lisäksi ikean 5-nappisella kaukosäätimellä päälle /pois.
 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36
  editoi maaliskuu 2019
  Pudeman kirjoitti:

  @Tuplajii Oletko katsonut ko laitteen kohdalta siihen liittyvät automaatiot? Minkä valmistajan lamppu on kyseessä? Onko siinä uusin firmis?

  Noh, menee aika topicin ohi, mutta..

  Lamppuna Philipsin perus E27 "hehkulamppu" joka on kotoisin tuosta älykotivakuutuspaketista. Automaatiot on tosiaan tsekattu ja pitäisi olla aika yksinkertaiset:

  Ajastettuna kaksi eri teemaa: Päivä ja Yö. Päivä ajastettu ajalle 6:00 - 21:45 ja yö 21:45-6:00

  Päivän ainoa sääntö ohjaa tuota yhtä ainokaista lamppua, eli kun liiketunnistin havaitsee hämärän ja liikettä, syttyy valo 100% kirkkaudella ja sammuu kun liikettä ei ole 5 min havaittu.

  Yön ainoa sääntö on muuten sama, mutta valo syttyy 75% kirkkauteen ja sammuu 3 min jälkeen kun ei ole enää liikettä havaittu.

  Säännöt toimii välillä useita päiviä ihan hienosti, mutta sitten aina silloin tällöin voi todeta että lamppu on syttynyt yöllä (siis ennen päiväsäännön voimaantuloa) itsekseen jossain vaiheessa ja palaa kaikenlisäksi 100% kirkkaudella.

  Sähköjen pitäisi olla kämpässä suht vakaat, mutta väkisin tulee mieleen, että lamppu tai liiketunnistin putoaa linjoilta jostain syystä. Cozify -purkin ja tuulikaapin, jossa liiketunnistin ja lamppu sijaitsee, on välimatkaa n. 7 metriä. Tuulikaapissa on myös ovi, joka on kiinni. Eli epäilys on tietysti, että kantomatka ei riitä, mutta ei viitsi turhaan ostaa esim, osramin pistorasiaa tyhjän pantiksi johonkin siihen välille jos se sitten johdukaan siitä.

  edit: niin ja ne laitteiden päivitykset näyttivät olevan kunnossa, ei uusia päivityksiä tarjolla.
  Post edited by Tuplajii on
 • Valinnat
  JussiJussi Member Viestejä: 13
  Tuplajii kirjoitti:  Sähköjen pitäisi olla kämpässä suht vakaat, mutta väkisin tulee mieleen, että lamppu tai liiketunnistin putoaa linjoilta jostain syystä. Cozify -purkin ja tuulikaapin, jossa liiketunnistin ja lamppu sijaitsee, on välimatkaa n. 7 metriä. Tuulikaapissa on myös ovi, joka on kiinni. Eli epäilys on tietysti, että kantomatka ei riitä, mutta ei viitsi turhaan ostaa esim, osramin pistorasiaa tyhjän pantiksi johonkin siihen välille jos se sitten johdukaan siitä.

  Voisiko olla että liikeanturi sekoilee lämpötilaerojen takia? Minulla on ollut viime aikoina sellaisia ongelmia, Prooven liikeanturi innostui vähän liikaa paristojen vaihdosta ja näkee nyt turhan hyvin yläkerrasta eteiseen portaita pitkin valuvan "kylmän" ilman. Luulisin.

  Niin ja onkos tuulikaapin ovessa ikkuna? Käykö sen takana kettu, kissa tai orava nuuhkimassa?
 • Valinnat
  TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36
  Ulospäin on joo röpelölasiset ikkunat, mutta liiketunnistin on seinässä sellaisessa syvennyksessä, että yritin ainakin laittaa sen siten, että se tajuaa liikkeen vasta kun ovesta astutaan sisään.

  Ja se oikein selitä tuota, että miksi se valo palaa säännön vastaisesti täydellä teholla, eikä sammu ollenkaan. (Pitää siis joko applikaatiosta sammuttaa, tai tietysti käydä nappasemassa kytkimellä sähköt pois).
 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin
  editoi maaliskuu 2019
  Mikä liiketunnistin sinulla on? Proove/Nexa? Niillä on joskus ihan omaa elämää. Tosin sekään ei selitä tuota miksi valo syttyy yöllä 100% kirkkaudella.
  Kokeiles poistaa kaikki säännöt ja teemat, buutata HUB ja tehdä ne uudestaan. Kun sulla on vain kaksi teemaa, ei kyseessä ole iso homma.

  Ylläpito voisi siirtää nämä omaan ketjuunsa, niin ei sotke alkuperäistä aihetta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.