Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ikea Trådfri pistorasia ei tiskikoneelle?

JussiJussi Member Viestejä: 13
Huomasin tuossa että Ikean Trådfri-pistorasian käyttöohjeessa lukee että pistorasiaan ei saa kytkeä induktiivista kuormaa. Täytyykö tästä tosiaan välittää astianpesukoneen n 2,5kW kuormalla? Relehän siellä pistorasiassa kuuluisi napsuvan.

Viestejä yhteensä

  • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 44
    Suurin osa tiskikoneen kuormasta on resistiivistä (lämmitysvastukset) ja vain murto-osa induktiivista (pumput). Veikkaisinpa, että Ikean kytkimissä ei ole minkäänlaista suojausta induktiivisen kuorman aiheuttamalle kipinöinnille kytkinpinnoissa. Mainittu kipinöinti lyhentää releen elinikää ja aiheuttaa laajakaistaisia radiotaajuisia häiriöitä. Itse laitoin pesukoneet Ikean kytkimien taakse sillä ajatuksella, että palohälytyksen sattuessa laitteista kytketään sähköt pois. Tällöin ko. rajoituksesta ei ole haittaa.
  • Jukka KilpiöJukka Kilpiö Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 44
    Vielä täsmennyksenä edelliseen, että induktiivisen kuorman aiheuttamaa kipinöintiä tapahtuu kun rele kytkee virran pois laitteesta. Mitään pitkäaikaista valokaarta ei kuitenkaan pääse muodostumaan koska vaihtovirta ja suhteellisen pienet virrat.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.