Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Teemat perusasetus starter kit?

jukkajukka Member, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 1
Hei, saisinko yksinkertaisen ohjeen uuden teeman ja säännön luomiseksi. Kaksi esimerkkiä riittää:
- off teema - miten kaikki laitteet saa pakotetuksi pois päältä
- tunnelmavalo - miten kaksi valoa laitetaan halutun väriseksi

Tämä auttaisi suuresi ensikäyttäjiä. Minulle tämä ei ole vileä selkeää eikä onnistu. Kiitos!

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  Terve, menee näin (saa paikata, jos joku tietää paremman/nopeamman tavan)

  Off-teema: Tee uusi teema, esim. OFF. Laitteet-välilehdellä käy jokaisella laitteella erikseen tallentamassa se OFF-teemaan niin, että laite ei ole päällä. Laitteen liität teemaan niin, että painat laitteen kuvaketta pitkään ja avautuvassa näkymässä klikkaat Tallenna Teemoihin. Nyt kun klikkaat Teemat välilehdellä OFF-teeman päälle, kaikki sammuu. Riippuen muista asetuksistasi, sekalainen määrä valoja voi syttyä, kun kytket teeman pois.

  Tunnelmavalo: Tee uusi teema. Klikkaa Laitteet välilehdellä kynä-kuvaketta ja raahaa valo toisen samanlaisen päälle. Valoista syntyy pari, jonka väriä voi hallita yhtenä laitteena. Säädä väri halutuksi ja liitä teemaan, kuten edellä. Nyt saat halutun väriset valot päälle klikkaamalla tämän teeman päälle Teemat-välilehdellä.
 • HäkäHäkä Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 21
  Toi sammuttaminen lienee helpointa tehdä sääntönä, jonka liittää johonkin teemaan. Eli tekee ensin sen teeman ja sitten sääntönäkymässä uuden säännön ja valitsee säännöksi automaattisammutus. Tuossa saa valittua kerralla useampia laitteita ja sen jälkeen sen voi liittää vaikka poissa -teemaan. Tällöin valot eivät syty, vaikka teeman tila muuttuu.

  Em. Tavalla tehtäessä haasteena se, että valot eivät sammu jos ne on kytketty päälle jonkun teeman kautta.

  Edellisen viestin ohje on siitä huono, että teeman sammuttamisen jälkeen se sytyttää valot päälle. Itse käytän tuota tapaa pistorasioissa, jolloin poissa -teemassa ne sammuvat ja virrat tulevat päälle kun vaihtaa kotona -teemaan. Kaikki riippuu toki tarpeesta.

 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi marraskuu 2015
  Hei,

  Kiitoksia kaikille kommenteista ja vinkeistä. Harkinnassa on lisätä teemasta versio, joka muistuttaa enemmän "makroa". Eli se ajaa tietyt asetukset laitteisiin, mutta sillä ei ole "on/off"-tilaa. Tämän pitäisi helpottaa joitain käyttötapauksia.

  Kimmo/Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.