Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Trådfri -ajuri

helohelo Member Viestejä: 1
Pitäisikö ikean trådfri-ajuri olla kytkettävissä cozifyn ohjattavaksi? Miten se saadaan paritustilaan ja pitääkö laitteen olla ihan lähellä cozifyä?

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60342656/?query=60342656&cid=a1:sm|a2:fi|a3:appshare|a4:store_app|a5:ios|a6:share|a7:ikeaglobal|cc:216

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Onkohan tuolle edes tukea tällä hetkellä? Trådfri sarjasta tuettuina ovat lamput ja valot.
  Onko laitteessa mitään nollaus menetelmää? Jos on, resetoi ja kokeile sitten paritusta. Ikea tuotteet kannattaa aina ensin nollata ja yrittää yhdistämistä vasta sen jälkeen.
 • HoboHobo Member Viestejä: 22
  editoi tammikuu 2019
  Sain tuon paritettu huen kanssa joka mulla yhteydessä cozifyyn. Hue essentials ohjelmalla touchlink valinnalla sain tehtyä parituksen. Pelittää kuten pitääkin. Testasin vielä trådfri gatewayn kanssa eikä ollut uudempaa firmistä tyrkyllä (1.2.245) .
 • p0werp0wer Member Viestejä: 6
  Onko tästä tullut lisää tietoa saisiko tämän Trådfri "ajurin" toimimaan jollain tapaa suoraan Cozifyssä, kun Hue bridgeä mitä tässä ilmeisesti kuvattiin, ei itseltä vielä löydy. Voisi kuvitella että puhuu samaa kieltä, kun samojen ohjaimien kanssa kuitenkin pelailee kuin lamputkin.
 • lauri_lrlauri_lr Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 20

  Minulla on tuosta 10 watin versio ja sen olen parittanut suoraan Cozifyyn. Nollaus onnistuu samalla tavalla kuin Ikean lampuillakin. Helpoin tapa on tehdä Philipsin Dimmer Switchillä (ajurin vieressä painaa on- ja off-napit pohjaan niin pitkäksi aikaa että valot reagoi).

 • juknurjuknur Member Viestejä: 4
  editoi maaliskuu 2020
  Paritus ajurin ja Cozifyn välillä onnistu, kun resetoin ajurin (reset reikä ajurin päällä). Mutta en saa Ikean kaukosäädintä millään toimimaan samaan aikaan. Paritus Cozifyin kanssa onnistuu, mutta katkaisija ei toimi. Onko mahdollista saada sekä kaukosäädin ja Cozify samaan aikaan ohjaamaan ajuria eli lamppua?
  Post edited by juknur on
 • JussiJussi Member Viestejä: 14
  juknur kirjoitti:

  Paritus ajurin ja Cozifyn välillä onnistu, kun resetoin ajurin (reset reikä ajurin päällä). Mutta en saa Ikean kaukosäädintä millään toimimaan samaan aikaan. Paritus Cozifyin kanssa onnistuu, mutta katkaisija ei toimi. Onko mahdollista saada sekä kaukosäädin ja Cozify samaan aikaan ohjaamaan ajuria eli lamppua?

  Ymmärsinköhän nyt jotenkin väärin, mutta katkaisijanhan saa liitettyä Cozifyhyn. Sitä kautta katkaisija voi ohjata ajuria.
 • juknurjuknur Member Viestejä: 4
  Mulla on E1810 tyypin kaukosäädin. Kun sen yhdistää Cozifyin kanssa ja ohjaa lamppua, vain himmennys ja kirkastusnapit toimivat. Niillä saa päälle/pois, ei muuta Keskellä oleva on/off nappi ei toimi. Taitaa olla vanha malli. Siksi olisi näppärää käyttää katkaisijaa natiivisti lampun kanssa, jolloin kaikki toiminnot rokkaavat. Ja samaan aikaan Cozify, jotta saisi säännöt yms. käyttöön. Mutta tuo kuvio ei toimi?
 • TunnusTunnus Member Viestejä: 7
  Tässä useamman tunnin yrittänyt parittaa tuota ajuria ja Cozifya (tai oikeastaan kahta 10w&30w) ja alkaa epätoivo hiipimään...Mistä tietää että tuo resetointi on tuosta resetointi napista tapahtunut? Painaa pitkään / lyhyesti / rämppää tai erilailla pitää pohjassa ja samuttaa tai sytyttää syöttösähköä niin valot vaan palaa koko ajan eikä mitään indikaatiota resetoinnista tule..

  Sytyttämällä ja sammuttamalla syöttösähköä 6 kertaa ei myöskään mitään indikointia resetoinnista tule, ainoastaan silloin tällöin valo jää sammuksiin..

  Voiko noissa olla jokin versio ero kun ei tuo yhdistäminen monen tunnin yrityksestä huolimatta onnistu?
  Ajurin päällä oleva teksti:
  10W
  Model: ICPSHC24-10EU-IL-1
  30W
  Model: ICPSHC24-30EU-IL-1

  Teillä kellä tuo paritus suoraan Cozifyyn on onnistunut onko homma mennyt näin?
  -Ajuri Cozifyyn kiinni
  -Uuden laitteen haku päälle Cozifysta
  -Syöttösähkö ajuriin päälle
  -Reset painonapin lyhyt painallus
  => Ajuri ilmestyy Cozifyyn..

  Vai onko tuossa resetoinnin jälkeen vielä pidettävä sähköjä pois tjms?

  Kiitos ja kumarrus
 • juknurjuknur Member Viestejä: 4
  Kun resetiä painaa, ajuriin liitetyt valot välähtävät muistaakseni muutaman kerran. Sen jälkeen ilmestyi Cozifyyn
 • TunnusTunnus Member Viestejä: 7
  Resetointi menee ilmeisesti perille kun nopeasti syöttösähkön kytkemisen jälkeen (alle 1s) pitää resettiä pohjassa n.5s, tällöin ainakin valot himmenee-kirkastuu-välähtää.. Edelleenkään ei suostu yhdistymään Cozifyyn.
 • TunnusTunnus Member Viestejä: 7
  editoi huhtikuu 2020
  Vihdoin onnistui. Vinkkinä voi sanoa että ajuri hubin alle reunaan siten että valoille lähtevä johto on itseäpäin. Ajuri sähköihin ja resetointi, (nopeasti sähkönsyötön jälkeen nappi pohjaan=> tekee tuon himmenee-kirkastuu-välähtää => Päästää napista) Tämän jälkeen:
  1. Sähköt ajurilta pois.
  2. Hubista paritus päälle
  3. Ajuriin sähköt päälle

  Tämän jälkeen n.10-30s niin ajuri ilmeistyy hubiin.
  Kannattanee olla myös samassa verkossa kun hubi.
  Post edited by Tunnus on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.