Hei vieras, tervetuloa!

Ole hyvä ja kirjaudu sisään! Jos et ole vielä rekisteröitynyt, sekin onnistuu ohessa.

Jouluvalo

jakeroljakerol Viestejä: 30Member
editoi joulukuu 2018   Ohjeet ja vinkit
Valkoisen pahvisen joulutähden sisällä on Hue-valo, jonka värivaihtelu muuttaa mukavasti koko tähden värin. Ohjelmoin lampun ohjaukseen teeman, jossa väriä ohjataan lämpötilan mukaan. Mutta lämpötilat muuttuvat aika hitaasti ja olisin halunnut jotain vähän elävämpää. No, helppo ratkaisu löytyikin laittamalla samaan teemaan kaksi lämpötilaohjausta, toinen sisä- toinen ulkolämpömittarista. Nyt tähti vaihtaa värisävyä joka kerta kun lämpötilat luetaan ( kerran minuutissa?). Tein skaalat aika lailla samoiksi, jotta vaihtelu ei ole liian räikeää. Tähti hehkuu oikein kivasti.

Viestejä yhteensä

  • PudemanPudeman Viestejä: 631Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
    Ihan hyvä idea. Kokeilitko tuota Muuttuva värivalosääntöä tähän tarkoitukseen? Pääsisi yhdellä säännöllä, jos sillä saisi samat efektit.
  • jakeroljakerol Viestejä: 30Member
    Sekin toimii, mutta minun makuuni vähän liian kiivas tahti värien vaihtelussa. Sääntöä pitäisi voida määritellä parilla lisäparametrilla, kuten aika ja käytettävä väriasteikko. Tälläisena se on levoton ja tekee vähän halvan vaikutelman, sama efektihän on useissa halpis-väriledisysteemeissäkin.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.