Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Jouluvalo

jakeroljakerol Member Viestejä: 30
editoi joulukuu 2018 kohteessa Ohjeet ja vinkit
Valkoisen pahvisen joulutähden sisällä on Hue-valo, jonka värivaihtelu muuttaa mukavasti koko tähden värin. Ohjelmoin lampun ohjaukseen teeman, jossa väriä ohjataan lämpötilan mukaan. Mutta lämpötilat muuttuvat aika hitaasti ja olisin halunnut jotain vähän elävämpää. No, helppo ratkaisu löytyikin laittamalla samaan teemaan kaksi lämpötilaohjausta, toinen sisä- toinen ulkolämpömittarista. Nyt tähti vaihtaa värisävyä joka kerta kun lämpötilat luetaan ( kerran minuutissa?). Tein skaalat aika lailla samoiksi, jotta vaihtelu ei ole liian räikeää. Tähti hehkuu oikein kivasti.

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 918 admin
  Ihan hyvä idea. Kokeilitko tuota Muuttuva värivalosääntöä tähän tarkoitukseen? Pääsisi yhdellä säännöllä, jos sillä saisi samat efektit.
 • jakeroljakerol Member Viestejä: 30
  Sekin toimii, mutta minun makuuni vähän liian kiivas tahti värien vaihtelussa. Sääntöä pitäisi voida määritellä parilla lisäparametrilla, kuten aika ja käytettävä väriasteikko. Tälläisena se on levoton ja tekee vähän halvan vaikutelman, sama efektihän on useissa halpis-väriledisysteemeissäkin.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  Tuo efekti on itse asiassa Zigbee protokollan tukema demo efekti, jossa yhdellä komennolla lamppu alkaa pyörittämään värejä, eli siksi useat valot sitä tukevat. Muunlainen valon jatkuva muuttaminen aiheuttaisi melko paljon enemmän liikennettä ja lisätä riskiä, että jokin muu mesh verkossa kulkeva tärkeämpi viesti viivästyy.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.