Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Verhokoneistoista.

jukkarjukkar Member Viestejä: 4
Tervehdys,

olen kastanut varpaani kotiautomaation veteen etäohjattavalla robotti-imurilla ja Ikean Trådfri-lampuilla keittiössä. Nyt haluaisin pulahtaa ensimmäisen kerran kunnolla. Ensimmäinen vapaauinnin veto olkoon automaattisesti asukkaiden poissa ollessa sisälämpötilan mukaan sulkeutuvat verhot/kaihtimet kahdessa ikkunassa.

Meillä on kaksi isoa ikkunaa länteen merelle päin ja niihin paistaa aurinko ison osan päivästä, nostaen sisälämpötilan jo varhain keväällä huomattavan korkealle. Makuuhuoneessa on paksut pimentävät verhot ja niiden kiinni pitäminen auttaa lämpötilan hallinnassa. Siksipä ajattelin että olohuoneen ikkunaan asennetut kaihtimet tai rullaverho olisi hyvä lisä ja tämän kokonaisuuden automatisointi lämpötilan mukaan toimivaksi olisi vielä parempi. Kaikista parasta olisi, jos sen saisi automatisoitua siten että sälekaihtimet laskeutuisivat alas lämpötilan ollessa tietty ja sulkeutuisivat sen edelleen noustessa. Tällöin kasvit eivät olisi täysin ilman valoa (tietysti tosi nörtti asentaisi kasvivalon, joka syttyy kaihtimien mennessä kiinni).

Miten edetä? Mitä tarvitsen? Olettaen että meitä on kaksi aikuista (ja kaksi pientä lasta), asunnossa on wifi, kasa iOS ja OS X-laitteita ja töpseleitä. Uusien johtojen vetäminen seiniin on poissa laskuista, mutta ikkunoiden lähellä on töpselit sopivasti. Hubi nyt ainakin, jonkinlainen lämpötila-anturi tai pari, verhomoottorit... Mutta mitkä? Mistä?Kun tuo ensimmäinen veto on saatu toimivaksi, voisin kuvitella jatkavani lisäämällä parvekkeelle samalla periaatteella toimivan rullaverhon (kuitenkin siten että se ei menisi kiinni, jos parvekelasit ovat auki), robotti-imurin liittäminen automatisointiin olisi myös kätevää (Se tosin vaatisi uuden imurin ostamista), autotallin ovien tilan tarkkailun ja ohjaamisen, kenties jotakin liikkeentunnistustakin...

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin
  Verhoista ja sälekaihtimista löytyy jotain keskusteluita palstalta. Cozifyn kaupasta löytyy https://www.cozify.fi/collections/devices/products/ubisys-shutter-control-j1 Ubisysin verho-ohjain (sähkärille töitä).

  Lämpötilan mittaukseen kannattaa hankkia zigbee laite, esim Philipsin Hue Motion. Saat siinä samassa tuon kaipaamasi liiketunnistimen plus hämärätunnistimen.

  Kun kalusto on paikoillaan, automatisoidaan toiminnot sääntöjen ja teemojen mukaan. Voit siis antaa automatiikan hoitaa homman ollessasi joko kotona, poissa, tiettyinä kellon aikoina, lämpötilojen mukaan, hämäryyden mukaan, käsin jne.

  Suosittelisin ottamaan yhteyttä Cozifyyn ja kysymään kiinnostaisiko heitä tarjota hankkeen etenemisestä blogitilaa. Joitain käyttäjien innovointeja palstallakin on tarjolla. Monet kysyjät kaipaavat kuvia kommenttien kera, joten dokumentoi samalla tuo projektisi.
 • jukkarjukkar Member Viestejä: 4
  Ajatus nimenomaan olisi välttää sähkärin tarvetta - toki sellaistakin voin leikkiä (tai jopa palkata sellaisen), mutta en haluaisi. Eikö tosiaan löydy plug-n-play moottoria tai vastaavaa? Arvostan helppokäyttöisyyttä.

  Minulla on jo Instagrammissa tällä asuntoprojektilla liki 3000 seuraajaa (ja liki 17000 seuraajaa toisella projektilla), enkä taida haluta sitä jakaa muille alustoille, mutta kenties Cozify haluaisi näkyä siellä...
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin
  jukkar kirjoitti:

  kenties Cozify haluaisi näkyä siellä...

  Heh, luulisi kiinnostavan tuolla näkyvyydellä.

  Itsellä on sama juttu noiden sähkötöiden kanssa. Nuo HUB:iin liitettävät sähkärin töitä vaativat laitteet/vast ovat saneet jäädä kaupanhyllyille. Kysymiäsi plug and play -systeemejä en ole kuullut mainittavan.
 • jukkarjukkar Member Viestejä: 4
  ja ennen kuin kukaan kysyy, niin asunnon remppaprojektin instagram-tili on täällä ja se "toinen projekti" on pyöräilytili.
 • jukkarjukkar Member Viestejä: 4
  Ikealta on tulossa Trådfri-sarjaan kaihtimet, joten taidan odottaa ja katsoa millaiset ne ovat ja toivoa että niille löytyy nopeasti tuki...
 • IlkkaIlkka Member Viestejä: 77 ✭✭
  Moi, täällä on ikkunan ulkopuolella sälekaihtimet ja niiden ohjaus Ubisys J1:n sekä Cozifyn avulla. Cozify toimii muuten hyvin mutta yhden isomman ikkunan kanssa on ongelmia kun automaattinen kalibrointi kestää liian kauan. Cozify herjaa siitä kun sälekaihtimien lasku tai nosto kestää 85s. Taitaa minuutin jälkeen tulla virheilmoitus.

  Kesällä on tosi hyvä kun sälekaihtimet on automatisoitu.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.