Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hämäräkytkin vilkuttaa sisävaloja

SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
Mikä on paras konsti estää ongelmaa joka syntyy. Kun liiketunnistimen hämärä ohjaa sisävalot päälle ja syttyvät valot aiheuttaa sen, että hämärä loppuu ja tunnistin sammuttaa valot. Siis syntyy on/off ikiliikkuja.. Tunnistimen siirto ei ole ratkaisu..

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,010 admin
  editoi syyskuu 2018
  Sama vaiva täälläkin, vaimo meinaa repiä pelihousut (minun jalasta).
  Ongelmahan on nimenomaan tuo hämäräilmaisimen ja valon välinen etäisyys. Ongelmaa voisi kiertää sijoittamalla ylimääräisen liiketunnistimen paikkaan, jossa tuo syttyvä valo ei sitä häiritse. Tai jos ei ole ylimääräistä ilmaisinta, säännöt ristiin toisen ilmaisimen kanssa. Esimerkiksi keittiössä ja olohuoneessa ovat valot ja hämäräilmaisimet, sytyttää olohuoneen hämärä keittiön valon jne.
  Hue ilmaisimessa on säädettävä hämäräraja, mutta sekin tavallaan siirtää ongelmaa vain joko valoisampaan tai hämärämpään suuntaan.
  Post edited by Pudeman on
 • SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
  Ratkaisin ongelman niin, että illalla hämärä vain käynnistää teeman sisävalaistus ja sammutus tapahtuu kellon ajan ohjaamana.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.