Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Tallin ovimoottoreiden ohjaus

GronttiGrontti Member Viestejä: 16
Kyselinkin jo samppa:lta yksityisviestinä aiheesta ja hän ehdotti että luodaan aiheesta yleistä keskustelua.

Eli miten ohjata tallin ovimoottoreita järkevästi?

samppa tähän vastasi näin:

Joo FutureNow FNIP 8x16A on hyvä ja monipuolinen releboksi reyhmäkeskuksen DIN kiskoon. Se toimii ethernetin yli Cozify Hubin ohjaamana. Tarvitset lisäksi DIN kiskoon asennettavan virtalähteen (12 tai 24VDC)

Siinä on 8 vapaavalintaista inputtia langallisille laitteille, sekä 8 rele outputtia erilaisiin ohjuksiin. Parituksen yhteydessä input ja output laitteille määritellään tyyppi, sen mukaan mitä niihin on kytketty, jonka jälkeen ne ovat käytettävissä säännöisä normaalien laitteiden tapaan. Esimerkiksi vanha langallinen liiketunnistin jossa relelähtö (kärkitieto) toimii näppärästi. Tämän yksikön relelähdöt ovat potentiaalivapaita, eli niissä ei ole virtaa (ellet kytke siihen virtaa).

Ubisysillä on saman tyyppisiä yksittäisiä releitä, mutta niiden relelähtö syöttää 230AC virran koska tarkoitettu valojen ja laitteiden virran syöttöön. Ubisysin input kanava toimii myös samalla 230VAC virralla, eli sen kanssa pitää olla vähän varovainen ja varmistaa että kytkin (tai input laite) sen kestää.

Itselläni autotallin ovimoottorissa on kytkimen sisääntulo, jota siis ohjaan Cozifyllä FNIP rele outputin avulla. Laite ottaa sisään painalluksen, joten lisäksi olen tehnyt säännön, joka ottaa releen pois päältä (ikäänkuin nostaa napin) muutaman sekunnin kuluttua ettei se jää pohjaan.


t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.