Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Z-wave

Eli kyselisin milloin tuo luvattu z-wave tulee? Sitä on lupailtu jo vuosia ja vieläkään sitä ei ole saatu aikaiseksi. Tästä pitkä miinus. Z-wave laitteita kuitenkin on paljon paremmin saatavilla kuin esim. Zigbee laitteita. Sekä ovat edullisia.

Viestejä yhteensä

 • lassixlassix Member Viestejä: 18
  Moro mixu! Koska Cozifyn oma porukka ei vaivaudu vastaamaan, liitän yhden vastauksen käyttäjältä @samppa tänne.

  "Näinhän se on.
  Kuten sanottua, nyt meidän fokus on saada harrastajat kiinnostumaan ja päätymään suosittelemaan Cozifyä muillekin. Eli kysymys kuuluu, mitä toiminnallisuuksia meidän pitäisi tehdä, että nykyiset asiakkaat voisivat suositella tuotta myös laajemalle yleisölle.

  Luulen, että merkittävässä roolissa on tunteet luotettavuudesta ja toimintavarmuudesta. Harrastajien keskuudessa myös monipuolisuus on tärkeää ja siksi ymmärrämme että tarvitaan Z-wave ja laajempi laitetuki. "

  Tästä on tosiaan ollut keskustelua tuolla teknologiakeskustelu-osiossa enemmänkin.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin
  lassix kirjoitti:

  Moro mixu! Koska Cozifyn oma porukka ei vaivaudu vastaamaan, liitän yhden vastauksen käyttäjältä @samppa tänne.

  Samppa on talon porukoita.
 • lassixlassix Member Viestejä: 18
  Pudeman kirjoitti:  Samppa on talon porukoita.

  Tiedän toki tämän. Kuitenkaan kukaan firman omasta porukasta ei tähän threadiin ole vastannut joten kopioin pätkän toisesta threadista.
 • barbarossabarbarossa Member Viestejä: 8
  editoi heinäkuu 2018
  Vahvasti näyttää siltä, että Z-wave tukea ei ole tulossa.
 • mixumixu Member Viestejä: 4
  barbarossa kirjoitti:

  Vahvasti näyttää siltä, että Z-wave tukea ei ole tulossa.

  Voivoi.. Mielestäni ei saisi mainostaa muutenkaan mitään mitä laitteessa ei voi käyttää. (Esim. Kuvan teksti..) image Tämä on kuluttajan huijausta kun luvataan monta vuotta jotain ja sitten sitä ei edes toteuteta. Eikä ole ensimmäinen kerta tällä puljulla kun tekee noin. Pitkä miinus.

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 651 mod
  Yritämme parhaamme mukaan tehdä aina tärkeimpiä asioita ensin ja Z-wave on ikävä kyllä joutunut siirtymään jo kieltämättä liian pitkään ajassa eteenpäin. Mutta kuten sanottua kyllä se sieltä tulee koska tekninen prototyyppi toimii jo.

  mixu, en muuten saanut tuota laittamaasi kuvaa auki, joten kerrotko tarkemmmin mistä on kyse.


  t. Samppa Turunen
  CTO, Cozify Oy
  eli "talon porukoita" ollaan :-)
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Imgurin kuvalinkeistä vaihtaa https -> http niin saa ne yleensä forumeilla näkymään. Tosin eipä se nyt onnistunut, mutta tuossa linkki.

  http://imgur.com/a/QxQjsv6
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 651 mod
  Kiitos kuvasta.

  Tosiaan radiot ja ajurit niiden käyttöön siellä hubissa on, ja tekninen toimivuus on testattu, mutta ohjelmistoa ei vielä ole yhdistetty sääntölogiikkaan ja laitehallintaan. Eli hubia ei tarvitse vaihtaa tulevaisuudessakaan kun Z-wave tai bluetooth tuki tehdään.

  Mutta olet oikeassa, tuossa tekstissä voisi olla tarkemmin kerrottu tämän hetkinen tilanne.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • mixumixu Member Viestejä: 4

  Hei! Vuosi pian kulunut, mutta Z-wave tukea ei ole näkynyt vieläkään?! Milloin saatte toimimaan muillakin, kuin vain prototyypillä?

 • JereJere Member, Cozify Viestejä: 58 mod
  Ikävä kyllä Z-Wave tuen julkaisulle ei ole vieläkään antaa tarkempaa ajankohtaa, sillä tuen julkaisemisen priorisointi kilpailee tälläkin hetkellä muiden rakennettavien tukien kanssa. Z-Wave tuki on kuitenkin tarkoitus julkaista; näillä näkymin mahdollisesti vielä loppuvuodesta.

  - Jere / Cozify
 • minissinminissin Member Viestejä: 31
  mixu kirjoitti:

  Hei! Vuosi pian kulunut, mutta Z-wave tukea ei ole näkynyt vieläkään?! Milloin saatte toimimaan muillakin, kuin vain prototyypillä?

  Z-Wave:a lupailtu jo kohta 5 vuotta, mitä luulet tuleeko sitä koskaan ?

  lainaus: https://forum.cozify.fi/discussion/comment/33#Comment_33

  "Kimmo Ruotoistenmäki
  Viestejä: 204Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä
  lokakuu 2015
  Ja tähän päivitystä (3.10.2015).

  Vesan kysymykseen radioista: Tällä hetkellä hubin hw tukee seuraavia radioita ja protokollia: Zigbee, Z-wave, 433Mhz, Bluetooth (LE) ja Wifi. Zigbee,Wifi ja 433 laitteet ovat jo mukavan laajasti tuettuina. Seuraavana työstämme mm. Wifin yli IP-kameroita ja tuomme ensimmäiset Z-Wave-laitteet tuen piiriin.

  Avoimista rajapinnoista: Tavoitteemme on julkaista ensimmäinen versio sääntöje skriptaus-APIsta. Sitä myötä lähdemme laajentamaan API-tukea mm erilaisten pilvipalvelujen integroimista silmälläpitäen. Uskomme, että avoimet rajapinnat ovat sekä harrastajille että yhteistyökumppaneillemme erittäin hyödyllinen. Mikäli tämä asia kiinnostaa ja haluat olla ensimmäisten joukossa testaamassa APIa, lähetä mailia osoitteeseen developers@cozify.fi."
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.