Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Vauvanäkökulma

ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
Ajattelinpa pistää pystyyn uuden ketjun. Omalla kohdallani on nyt ajankohtainen tilanne, kun vauva opetteli ryöminään ja vauhdilla.
Vielä ei ole tarvinnut reagoida, mutta kohta pitää.

Ensimmäisenä tulee vastaan pistorasiat. Meillä on sohvan takana pistorasia, jossa on Osramin plugi, josta taas ihan normaali jatkojohto näkyville sohvan nurkalle esim. puhelimen latausta varten. Siihen tulee virrat nyt katkaisimesta, jonka liimasin seinälle kiinni. Ajatuksena laittaa automaattisammutus, mutta ei ole vielä olemassa (paitsi yöksi sammuu aina).

Toisena vahvistin, pleikkari, digiboksi yms härpäkkeet tv-tasolla. Koska osaa laitteista ei käytetä koko aikaa, voisi niistä olla myös virrat pois. Paras ratkaisu olisi, jos löytysi jonkinlainen monipaikkainen pistorasia, jonka jokaista osaa voisi hallita erikseen. Tosin ei tällaista taida olla olemassakaan.
--> Joten varmaankin kaksi erillistä plugia ja johtoa tason taakse - toiseen kaikki ne kiinni jotka pitää olla aina virrassa (telkkari, digiboksi ja netti) ja toiseen loput (vahvistin, ps4, chromecast yms.). Ne varmaan voisi jollain kytkimellä kytkeä manuaalisesti päälle.

Toki voisi tehdä lukitsemalla oven salvalla, mutta en haluaisi.

Nyt kun olen viljellyt ylimääräisiä pistorasiaplugeja, niin on alkanut houkuttelemaan sähkökaappiin asennettavat mallit, ylimääräiset plugit rasioissa ei ole kovinkaan käytännöllisiä vaikkapa sohvan takana, jossa on vähän tilaa.
Jostain syystä se on mulle jotenkin "musta aukko", en oikein tiedä mistä aloittaa (+ olen vähän laiska edes aloittamaan).

Mites muut?
Mitä odotettavissa, miten olette reagoineet?

Viestejä yhteensä

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  ilkenilke kirjoitti:

  Paras ratkaisu olisi, jos löytysi jonkinlainen monipaikkainen pistorasia, jonka jokaista osaa voisi hallita erikseen. Tosin ei tällaista taida olla olemassakaan.

  Sakasalaisella Brennenstuhl:illa on Web-line mallistossa jonkinlainen ethernet ohjattava jatkojohto, ei kyllä mitään käryä miten hyvin tuollainen toimii:

  https://www.brennenstuhl.com/en-DE/products/extension-leads/premium-web-line-internet-extension-socket-5-way-black-3m-h05vv-f-3g1-5-1-master-2-slave-2-permanent
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  ilkenilke kirjoitti:

  Ajattelinpa pistää pystyyn uuden ketjun. Omalla kohdallani on nyt ajankohtainen tilanne, kun vauva opetteli ryöminään ja vauhdilla.
  Vielä ei ole tarvinnut reagoida, mutta kohta pitää.

  Tosi hyvä idea aloittaa tämä ketju. Kun ideat kasaa niin tästä voisi koota blogin.
  Pistorasiat saa ohjattua plugilla (esim. Tämä Develco, joka on pieni ja näppärä), ja automaattisammutus sääntö toimii myös tilanteissa joissa painat pistorasian päälle sen kyljessä olevasta napista ja se sammuu automaattisesti säädetyn ajan kuluttua.

  Näkösällä olevat plugit vauva varsin helposti nyppäisee irti kun kaikki kiinnostaa. Tällöin paras ratkaisu on rasian sisälle pistokkeen taakse asennettava Ubisysin S1 (16A) jolla voi etänä ohjata ZigBeen yli virtaa päälle ja pois. Ubisys S2 mallilla voi ohjata kahta valoa (max 500 VA) ja samalla vielä käyttää vanhaa katkaisinta vaikka teeman kautta. Tosi näppäriä laitteita.

  Pleikkarille ja TV:lle ym on hyvä myös ns. master-slave jatkojohto (Clas Ohlson), joka sisäisesti antaa virtaa muille rasioille kun yhdestä aletaan ottamaan virtaa. Tällä saa kaikki laitteet heräämään kerralla kun esim. TV:n avaa. Eikä siis vaadi mitään ulkoista älyä tai ohjausta.

  Ryhmäkeskukseen asennettavat releohjaimet ovat hyviä, jos pistorasiat on piuhoitettu valoista erillään tai muuten valot sammuvat samalla kun virrat otetaan pois. P5 FutureNow FNIP 8x16A on todella monipuolinen laite joka käy myös tähän tarkoitukseen. Myös ubisyseistä on ryhmäkeskuksen DIN kiskoon liitettävät mallit (-R mallin lopussa), joita saadaan tilaamalla.

  Huomaa että noiden Ubisys ja FuturenNow asentaminen vaatii sähkömiestä.

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.