Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Telldus 433Mhz pistorasia

ristolainenristolainen Viestejä: 14Member
Toimiikos tuo Telldusin pistorasia? https://www.verkkokauppa.com/fi/product/9974/hhqjs/TELLDUS-312538-sisapistorasia

Löytyy PROOVEn rasiaan, mutta ei reagoi. Löytyy sekä pistorasiana että ohjattavana pistorasiana. On resetoitu.

Nuo saman firmat ovikytkimet ja liiketunnistimet toimivat kivasti. Jopa niin kivasti, että kaukana oleva autotallin ovi reagoi (ainakin riittävän useasti hintaansa nähden). Tämä pistorasia oli tarkoitus kokeilla myös autotalliin mutta ei reagoi edes olohuoneessa kun Cozify on tuossa neljän metrin päässä.

Täytyy varmaan ostaa toisen tekniikan rasia tilalle :)

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Viestejä: 704Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  Toimii ja ei toimi. Ostin ko mallia Clasulta kolmen paketin. Taitavat olla Proove tuotemerkillä myytyjä.
  Niiden luotettavuuden takia soveltuvat lähinnä jouluvalojen/vast ohjaamiseen.
  Hyvä puoli noissa on niiden koko.
 • SpinnuSpinnu Viestejä: 42Member
  editoi heinäkuu 2018
  Itse ostin kolmen paketin. Ensimmäisenä iltana parittumiset onnistui, mutta Cozify ei saa napsautettua plugin relettä päälle. Nyt kakkosiltana onnistuin samaan yhden toimivaksi, mutta kaksi muuta ei lähtenyt napsuttelemaan releitään. Poistin toimivan plugin käytöstä, ja yritin uudestaan liittää sen järjestelmään nähdäkseni onnistuuko se uudestaan... ei onnistunut. Nyt yksikään ei toimi... :(
 • linkkulinkku Viestejä: 3Member
  Minulla on noita 6 kpl, ja kaikki toimivat minulla. Ainoa ongelma minkä olen huomannut on että joskus harvoin (harvemmin kuin kerran kuukaudesssa) joku plugi ei reagoinut ollenkaan (ei myöskään omaan nappiinsa) mutta silloin irroittaminen ja takaisin laitto auttoi.
 • JanneSJanneS Viestejä: 19Member
  Ostin kanssa tuon 3 pistorasian paketin motonetistä. Ensimmäinen parittui helposti ja alkoi toimia oikein, mutta kaksi muuta sai parittaa pariin kertaan. Mielestäni paritus epäonnitui niillä kerroilla kun rasian paritus napissa ei palanut valo kun painoin sen pohjaan. Voi olla myös mielikuvituksen tuotetta että se vaikutti asiaan :smiley: , mutta kun parituksen käynnisti silloin kun siinä napissa paloi valo niin se onnistui.
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Kaikki 433 MHz laitteet ovat jokseenkin epäluotettavia koska protokolla on yksisuuntainen. Anturit ja lämpömittarit ovat kuitenkin ihan hyviä, sillä yhden mittaustuloksen puuttuminen silloin tällöin ei usen haittaa. Mutta laitteet, joiden pitäisi reagoida käskyyn soveltuvat vain ehkä jouluvaloille ja sen sellaisille..

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • TelehellTelehell Viestejä: 4Member
  Ostin motonetistä 3kpl näitä Telldusin/Prooven pistorasioita ja saman merkkisen kosteus/lämpömittarin. Tarkoituksena oli laittaa lämmittämään väliaikaisesti rakenteilla olevaa rakennusta. Tarkoituksena olisi siis että lämmitin menee päälle kun lämpötila laskee alle +10c asteen ja menee pois päältä +15c asteessa.

  Mitenhän tuon Cosifyn sääntö pitäisi ymmärtää, "rajalämpötila 10c ja yli laite käynnistetään"? Pitäisi varmaan löytää sääntö, että rajalämpötila alle 10c ja laite käynnistetään.

  Toinen sääntö on sitten, että lämpötila yli 15c ja laite sammutetaan, tämä ok.
 • samppasamppa Viestejä: 578Member, Cozify mod
  Termostaattisäännössä ei ole tällä hetkellä yksinkertaisuuden vuoksi mahdollista määrittää kuin yksi rajalämpötila.
  Kun lämpötila alitetaan niin laite kytketään päälle, ja sammutetaan kun rajalämpö taas saavutetaan (ja kääntäen toisinpäin). Rajalla mitatun lämpötilan pitää muuttua yli yhden asteen (hysteresis), mikä estää ettei laite ala väpättämään päälle/pois rajalla.

  Kahden lämpötilan määrittäminen auttaisi lisäämään hysteresistä, eli pidentämään käyntijaksoja, mutta sen hyödyt lämmityksessä ovat vähäiset. Yleensä rakennukset ovat varsin hitaita reagoimaan lämmitykseen, eli kun lämmitys aloitetaan niin lämpötila laskee vielä tovin ennenkuin lämmitys alkaa hitaasti vaikuttamaan. Tämä pitää käyntijaksot automaattisesti meko pitkinä.

  Kahden rajalämmön sääntöä voisi perustella käyttötapauksiin, jossa käyttöjaksojen pituutta pyritään maksimoimaan lisäämällä sallittua vaihteluväliä. Tätä varten voisimme tehdä uuden säännön, mutta sitä ei vielä ole toteutettu.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • timolavitimolavi Viestejä: 85Member, Beta-käyttäjä
  Vähän samaa voi saada aikaan laittamalla lämpömittari mahdollisimman kauas lämmittimestä esim. lattialle tai johonkin harvaan koteloon ja lämmitin puhaltamaan muualle.
  Miksei lämmittimen oma termostaatti riitä säätöön? Itse säädin kasvihuoneessa Cozifyllä niin matalaa lämpötilaa, että lämmittimen termostaatti ei mene niin alas.
 • TelehellTelehell Viestejä: 4Member
  Puhaltimen oma termostaatti ei kerkeä elämään mukana, käytännössä nuo rakennuslämmittimet on tommosia on/off lämmittimiä. Käytännössä siis pyörii koko ajan ja työntää lämmintä "turhaan" kun vähäisempikin riittäisi. Siksi tällainen jaksottaminen rakennuksen määritetyn ala/ylä lämpötilan mukaan tuottaisi sähkössä säästöä. Laitoin tänään tuon toimimaan Autonlämmitys säännöllä, eli kun lämpötila on alle 13c niin pistorasia kytkeytyy päälle ja pitäisi hönkiä 120min.
 • villeronttivillerontti Viestejä: 20Member
  Onko tähän pistorasioiden ohjaamisen löytynyt ratkaisua? Itselläni sama ongelma eli saan paritettua Cozifyn kanssa mutta ohjaus ei tosiaan toimi.
 • PudemanPudeman Viestejä: 704Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  Mitään uutta ei ole tullut. Nuo 433 MHz laitteet, kuten yllä on mainittu, ovat hyvin epävarmoja. Mikäli haluat varmuutta lisää, suosittelen Osramin plugeja Amazonista. Hinta n 15 e Suomi alv kera.
  https://amazon.de/Osram-schaltbare-fernbedienbar-Lichtsteuerung-kompatibel/dp/B074PZLX2P
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.