Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Automaattisammutus

timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 133 ✭✭
Automaattisammutus ei ilmeisesti toimi, jos pistorasia käynnistetään siinä olevasta painikkeesta.

Viestejä yhteensä

 • SimppaSimppa Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  Toimii se jos on kyseessä tilansa raportoiva pistorasia (esim. Zigbee).
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 133 ✭✭
  Osramin pistorasiaa tarkoitinkin. Täytyy viellä kokeilla lisää. Kastelupumpulla se on käytössä. Siihen olenkin toivonut toistuvaa ajastusta, esim. minuutti päällä viiden minuutin välein. Nyt täytyy käynnistää kaukosäätimellä aina kun muistaa ja automaattisammutus hoitaa loput.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Hauska workaround tuolle intervallille on laittaa laite päälle lämpötilan mukaan (jota ei koskaan saavuteta) ja sammuttaa se Automaattisammutus säännöllä. Näin laite lähtee aina päälle kun lämpötilatieto tulee, yleensä 5 minuutin välein riippuen anturista.

  Toki intervalli toiminto pitää tehdä myös.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Minulla olisi myös töissä käyttöä tuolle intervalli-säännölle.

  Tällä hetkellä olen teeman ajastuksien kautta viritellyt ympärivuorokautisen 50 min päällä ja 10 min pois intervallin, joka on aika työläs toteuttaa :sweat_smile:
 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 52
  Sellainen kysymys: jos on teeman automaattisammutus päälle teemalle, joka seuraa kuitenkin jotain toista teemaa (poissa), niin taitaa tulla mielenkiintoisia tuloksia? Vaiko onko säännöissä joku prioriteetti kumpi on voimakkaampi?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Kotona ja Poissa teemat ovat ns master -teemoja eli niillä on ”etuajo-oikeus”. Käyttäjän itsensä tekemät teemat ovat samanarvoisia, mutta ne pinoutuvat. Eli jos laitetta ohjaa kaksi eri teemaa, uudempi ohjaa laitetta. Kun tämä teema sammuu, astuu voimaan aikaisemmin päällä ollut teema.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Tässä muutamia tarkempia huomionarvoisia seikkoja teemojen ohjaamisesta:

  Teemaan liitetyt säännöt (voimassaolon mukaan) deaktivoituvat teeman mukana ja niin nopeasti että säännöt itse eivät sitä huomaa. Eli teeman tilaa monitoroiva sääntö ei ennätä reagoida teeman pois päältä menoon jos sen voimassaolo on määritely olemaan sama kuin seurattava teema.

  Sääntö, joka vaihtaa teeman tilaa toisen teeman mukaan reagoi vain kun seurattavan teeman tila vaihtuu. Jos jokin muu sääntö ohjaa myös teemaa, niin se sallitaan. Eli teemoje tilan vaihtoa tekevä sääntö ei kuitenkaan pakota tai synkronoi kokoajan tilaa vaan reagoi pelkästään silloin kun monitoroitavan teeman tilan vaihtuu.

  Jos tekee kaksi sääntöä, jotka kilpailevat tilan muutoskesta ja on riski että siitä tulee ikuinen taistelu, niin hubi automaattisesti kytkee sellaisen säännön pois päältä estäen logiikan jumiutumisen ylikuorman takia.
  Tuo riski oli suurin syy miki teemojen välisiä rippuvuuksia ei jo aiemmin julkaistu.

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi syyskuu 2018
  Teemojen pinoitumisesta ollutkin jo satunnaisesti juttua, ja ainakin omasta mielestä se aiheuttaa helposti ihmetystä miten saada systeemit toimimaan kuten olisi suunnitelma. Näistä voisitte kirjoitella jonkunlaisen ohjeen tai useamman esimerkkeineen, forumille joku aihealue esimerkkisäännöille/teemoille ja niiden yhteispelille? (vai oliko semmoinen jo.....)

  Samaan tyyliin kuten jossain toisessa ketjussa oli käyttäjältä hyviä vinkkejä siitä miten luoda ulkovalaistukselle sekä hämärässä toimiva liiketunnistus, että sen kanssa yhteensopiva katkaisijasta toimiva valojen ohjaus jatkuvasti päälle (ilman että se liiketunnistus sotkee).

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.