Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Pariston kestot - gallup

AMRAMR Member Viestejä: 58
Tervehdys kaikille,

ajattelinpa laittaa keskusteluketjun pariston kestoon liittyen, kun on alkanut hiukan ihmetyttämään millä logiikalla ne tyhjenevät aika nopeasti. :)

Develcon liikeanturi CR123 ~6kk, kulutus ymmärrettävää kun liikettä ja sitä myöden ZigBee-lähetystä piisaa anturin kohdalla pitkin päivää.

Prooven ovianturit CR2032 ~3kk riippumatta sijainnista. Tuntuu oudolta, eikös nämä 433MHz anturit lähetä vain silloin kun ovi aukeaa ja sulkeutuu vai olenko käsittänyt väärin? Ainakaan Cozify ei kerro viimeisimmästä anturihavainnosta kuin aukeamisen ja sulkeutumisen yhteydessä. Osaa ovista ei auota kuin kerran pari kuussa (esim. talvella terassin ovi) ja osaa auotaan på allvar (ulko-ovi), siltikin paristoja saa olla yhtä lailla vaihtamassa ... silloin kun sattuu huomaamaan ettei enää anturi pelitä.

Se mikä nyt itseä kiinnostaa, niin kauanko ZigBee ovianturi Centraliten paristot ovat kestäneet muilla? Kun pohdinnassa on, että pitäisiköhän investoida sellaisiin? Saisi ilmeisesti pariston tilasta hälytyksenkin sitten sen loppuessa. Nuo Prooven ovianturit eivät muutenkaan vakuuta, kahdeksasta yksi meni pimeäksi reilussa puolessa vuodessa ja yksi herää henkiin joksikin aikaa (päiviksi/viikoksi/pariksi) nappulaa painamalla.

Viestejä yhteensä

 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 155 ✭✭
  Centraliten ovianturit on kestäneet alusta asti, onkohan 2,5-3v nyt. Kylmimmässä paikassa eli +10 asteessa pysyvän varaston ovessa varaustaso appin mukaan nyt 2.7v ja esim. etuovessa (luonnollisesti se käytetyin) sama 2.7V
 • AMRAMR Member Viestejä: 58
  Ok, kiitoksia ilkenilke tiedosta. Taidanpa investoida noihin Centraliteihin. :)
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  Mulla on proven 433mhz ovisensori ulko-ovessa. Ollut 2.5 vuotta. En oo vaihtanut kertaakaan patteria
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,061 admin
  Toisin päin kääntäen, Prooven sisä/ulkolämpömittari on ainoa, josta minulla on paristo loppunut. Yksi Centraliten liiketunnistin oli viallinen ja söi paristoja kuin aikoinaan pajatso markkoja.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 652 mod
  ilkenilke kirjoitti:

  Centraliten ovianturit on kestäneet alusta asti, onkohan 2,5-3v nyt. Kylmimmässä paikassa eli +10 asteessa pysyvän varaston ovessa varaustaso appin mukaan nyt 2.7v ja esim. etuovessa (luonnollisesti se käytetyin) sama 2.7V

  Centraliten antureissa patteri kestää, mutta sen kotelon kelkka ei, joten olkaa varovaisia sitä avatessa. Eli kelkan lukitusmekanismi hajoaa tosi herkästi.

  Jotkin laitteet tulevat tehtaalta melko kehnolla paristolla ja sen vaihtaminen parempaan auttaa myös kestoon.
  Olemme myös havainneet että jossain erikoistilanteissa kun esimerkikis laite ei saa yhteyttä hubiin se voi mennä jatkuvaan kyselytilaan ja kuluttaa patterina nopeastikin. Tietysti näitä bugeja metsästetään ja myös nämä käyttäjien raportit auttavat asian selvittämisessä ja haarukoimisessa. Valmistajat lupaavat vähintään vuoden patterin keston ja Develco jopa 5-6 vuotta riippuen laitteesta.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.