Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Foscam fi9900p kameran oman liiketunnistimen käyttö

Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
Minulla on kaksi noita kameroita ja kamerapaketti. En kuitenkaan saa kameroita nauhottamaan, sillä säännöistä löytyy ainoastaan triggeri: nauhoita liikkeestä. Kameroiden omaan liiketunnistinta en kuitenkaan löydä valituista sensoreista.
Foscamin oma ohjelma kuitenkin antaa push notificaatioissa ilmoituksen aina liikkeestä.

Eli: kuinka saan kamerat tallettamaan kun liikettä tapahtuu ( ulkoisen liiketunnistimen käyttö ei ole järkevää, kun kamerassa sellainen on jo)?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Tällä hetkellä noilla vaateilla ainoa mahdollisuus on Foscamin oma softa sen kautta ostetut palvelut. Itselläni on peräti kaksi ulkoista liikeilmaisinta käynnistämässä yhden kameran tallennusta. Samat liiketunnistimet tekevät kyllä paljon muutakin, talvella valoja, kesällä suihkulähde jne.
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  Mitä liiketunnistimia käytät noiden kanssa? Ja annatko pari muuta esimerkkiä, joihin niitä voisi muutoinkin käyttää
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  editoi kesäkuu 2018
  Moi, oma ulkokamera käynnistyy Telldus Smart Home PIR-liikeanturilla. Se on periaatteessa vain IP20 -kategorian laite, mutta vajaa vuoden (talven n. -20°C pakkasetkin kestäen) se on katoksen alla pelittänyt. Voihan se olla, että kohtuu nopeasti kosteus tekee tepposensa anturille ulkona, mutta sen aika näyttää.

  Huomattavaa: Hiukkasen viivettä ilmeisesti syntyy 433MHz tiedonsiirtoteknologian vuoksi, ulkokamera käynnistyy n. 3-5 sekunnin viiveellä, mistä syystä zigbee varmaankin olisi parempi ja varmempi systeemi tuohon anturin tiedonsiirtoon. Kunhan jokin pätevä IP44 luokiteltu zigbeellä oleva anturi tulee markkinoille (ja Cozify-tuetuksi), niin sitten vaihdan sellaiseen. Mutta jos tuo nykyinen halppiskampe parikin vuotta kestää, niin se on IMO jo kyllä sitten hintansa haukkunut.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi kesäkuu 2018
  Mulla on Nyce tunnistimet noita kameroita ohjaamassa. Ovat sateelta suojassa ja toimivat luotettavasti, vaikka eivät ole ulkokäyttöön tarkoitettuja. Niiden saatavuus on koko lailla onnetonta nykyään. Hue ajaa saman asian.

  Sääntöjä, joissa nuo ovat mm.:
  Valojen käynnistys pimeällä (talvisin)
  Kuva sähköpostiin, kun liikettä havaittu pihalla
  Videotallennus, kun liike etenee terassille
  Tekstiviesti, kun liike terassilla
  Videotallennus sisäkameralla, kun liikettä terassilla (ikkunan läpi)
  Suihkulähde päälle, kun pihalla tai terassilla liikettä

  Osa säännöistä on päällä kotona oltaessa, osa poissa oltaessa.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  AMR kirjoitti:

  Hiukkasen viivettä ilmeisesti syntyy 433MHz tiedonsiirtoteknologian vuoksi, ulkokamera käynnistyy n. 3-5 sekunnin viiveellä, mistä syystä zigbee varmaankin olisi parempi ja varmempi systeemi tuohon anturin tiedonsiirtoon.

  Juu tuossa saattaa jäädä jotain olennaista tallentumataa. :smile:

  IP kameroiden (+NVR) omat säädöt antaa yleensä mahdollisuuden valita miten pitkään tallennetaan ennen kuin liikettä (tai sille ulkoinen heräte) havaitaan. Tämä olisi Cozifyssäkin hyvä ominaisuus, mutta se vaatisi sen että kuvavirtaa bufferoitaisiin johonkin, ja se lienee hankalaa kun ei ole paikallista tallennustilaa.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.