Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Laitteet ryhmittäin

TuxerTuxer Member Viestejä: 21
editoi toukokuu 2018 kohteessa Kysy Cozifyltä
Tiedustelisin mahdollisuutta saada Cozify-appi ryhmittelemään laitteet automaattisesti kategorioittain (esim. palohälyttimet, lämpöanturit, ovikellot jne.). Nythän ongelmana on, että "laitteet"-välilehdellä saa laitteita skrollatessaan olla ihan älyttömän varovainen mitä klikkaa. Monesti olen esimerkiksi painanut vahingossa ovikellon summeria aikaisin aamulla tai kytkenyt ilmalämpöpumpun vahinkopainalluksella pois päältä. Meillä on taloudessa arviolta vähintään 70-80 kotiautomaatiolaitetta (ZigBee ja 433 MHz, valot Hue-hubin kautta jne.).

Laiteryhmiähän voi luoda, mutta ne eivät aja samaa asiaa: yksittäisten laitteiden käyttö niistä on hitaampaa (etsi oikea ryhmä, klikkaa "muokkaa" ja sitten vasta laitetta) ja kaikkia sääntöjä ei näyttäisi voivan luoda ryhmiin lisätyille, yksittäisille laitteille. Kategorioittain jaottelu tekisi käytöstä nopeaa: ei vahinkoklikkauksia vääriin laitteisiin, vaan yksi klikkaus oikeaan kategoriaan ja sieltä kontrolli.

Huhtikuun päivitys oli muuten loistava! Nyt Cofizy päivittää ZigBee-laitteiden firmikset, eikä enää vilkuta valoja hälytyksissä. Tai jätä niitä punaisiksi vahinkomurtohälytysten jälkeen.

Viestejä yhteensä

 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  Saanko sotkea kysymystäsi ja heittää välikysymyksen, mitä olet käyttänyt ovikellona?
  Sitä on keskustelunkin kautta haettu.

  http://forum.cozify.fi/discussion/comment/3836#Comment_3836
 • TuxerTuxer Member Viestejä: 21
  ilkenilke kirjoitti:

  mitä olet käyttänyt ovikellona?

  Perus Nexa LML-710 ja siihen toinen painonappi (2 ovea):
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/12309/dkqtk/Nexa-LML-710-langaton-ovikello-pistorasiaan
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/12902/dkqtn/Nexa-GT-245-langaton-ovikellon-lisapainike

  On toiminut hienosti vaikka hinta on noin halpa. Kännykkään ja sähköpostiin tulee viesti kun joku soittaa ovikelloa (jos olemme poissa) ja sitten voi vilkaista valvontakamerasta, kuka siellä on.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi toukokuu 2018
  Nyt en ihan päässyt perille mitä haettiin. Eikö tuo kuvan mukainen automaattinen lajittelu riitä vai haitko jotain muuta?

  Edit: onkos tämä keskustelupalstan alustassa aiemmin ollut ettei liitetiedostoa pääse liittämään suoraan kirjoitusvaiheessa? Nyt pitää lähettää ensin ja sitten muokata lähetettyä viestiä. Vai onko selainkohtainen toiminto?
 • TuxerTuxer Member Viestejä: 21
  Pudeman kirjoitti:

  Eikö tuo kuvan mukainen automaattinen lajittelu riitä

  Auttaahan tuokin rajaamaan ovikellot ja ilmalämpöpumput pois, mutta pitäisin käytettävyyttä parempana jos laitteiden alta tulisi ensin kategoriat ja niiden alta vasta kunkin kategorian laitteet. Siis kuten monessa muussa hubissa/appsissa on. Asetuksissahan tämä jaottelu voisi olla valinnainen jos kaikki eivät tykkää.

  En tiedä olenko ainoa, joka tällaista jaottelua kaipaa?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi toukokuu 2018
  Lisää tuo toive -ketjuun. Tosin siellä on jo simple mode -toive, vähän saman suuntainen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.